Vappuviikon puuhat - naamareiden askartelu

tiistai 26. huhtikuuta 2016
Meillä on nyt pari päivää nautittu varsin perinteisestä vappusäästä. Eli on kylmä ja sataa. Lapset ovat nauttineet ulkona lätäköissä leikkimisestä. Mieluisin yhdistelmä on lätäköt ja hiekkalaatikko. Kuralöllöä, kaakaota ja kakkutaikinaa. Eli kaikenlaisia keitoksia syntyy lapion ja ämpärin kanssa vedestä ja hiekasta. Itselle ulkoilu on pukeutumiskysymys, joten kaksi kertaa päivässä on ulkoiltu hoitolasten ja omien kanssa. Ainakin ilma on ihanan raikasta. Ei vaivaa siitepöly eikä katupöly.

Tällä viikolla olemme askarrelleet lasten kanssa vappunaamareita. Minulla on paljon erivärisiä pahveja jemmassa, joten päätin että niitä käytetään. Lapset saivat valita mieleisensä eläinhahmon sekä pahvin värin. Naamareita katsellessa yllätyin, että pinkit, siniset ja vihreät kartongit jäivät valitsematta. Aika luonnolliset värivalinnat lapsilla. Näissä kuvissa on hiiri, kaksi kissaa ja koira. Lapset saivat tietenkin itse värittää naamarinsa. Kissoille piirisin vähän ääriviivoja, koska ne ovat kaksi vuotiaiden naamarit.


Kun lapset olivat päättäneet, minkä eläimen naamariinsa haluavat niin naamari piti saada tietenkin nopeasti valmiiksi. Lasten pukeutumislaatikosta löytyi tuollainen alakuvassa oleva pinkki silmille laitettava naamari, jota käytin kaavana. Siihen ympärille sitten piirsin halutun eläimen muotoa. Tässä kuvassa on myös poikien keskeneräisiä naamareita, joihin on katsottu mallia Growtopia pelistä.Naamareiden tekoon tarvittiin pahvia, kyniä, sakset ja kuminauhaa. Helppoa! Vaikeampaa oli saada valokuvaa lapsista naamarit päässä.Mukavaa vappuviikkoa! Miten teidän vappuvalmistelut? Minä laitoin eilen siman käymään. Naamarit on valmiina. Katsotaan mitä seuraavaksi tehdään. Rennolla meiningillä ja lasten ehdoilla mennään. Se tehdään mitä ehditään ja mitä huvittaa. Meillä ei vielä edes ole vapuksi mitään suunnitelmia.

4 kommenttia

 1. Nuohan ovat parasta, kun on itse tehdyt naamarit:)
  Olit käynyt blogissani, joten piipahdin myös tänne ja kiva, teet käsitöitä, joten jään seurailemaan. Ollaan muuten kaimoja, sukunimenkin alkukirjainkin mätsää:)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kävit! Tervetuloa uudestaan! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Jep. Lapset tykkäsivät ja tarvikkeet löytyivät kotoa!

   Poista

Instagram