sunnuntai 30. elokuuta 2020

Auringonlaskun aikaan auringonkukkapellolla


Aiempina vuosina olen ihastellut instagramista kuvia auringonkukkapelloilta. Tuntui, että kaikki muut kävivät auringonkukkia kuvaamassa. Tänä vuonna pääsin itsekin auringonkukkapellolle ihastelemaan ja kuvaamaan. Tältä pellolta sai myös kerätä kukkia omaan käyttöön. Käyntimme pellolla oli nopea, sillä tytöillä oli jo kiire kotiin. Onneksi ehdin nappaamaan muutaman kännykkäkuvan. 
Minulla ei ole kukkapenkkiä omassa pihassa. Rodoja, ruusuja ja joitain kukkuvia pensaita löytyy. Tänä kesänä olen miettinyt useammankin kerran, pitäisikö perustaa kukkapenkki. Vielä en ole tehnyt mitään asian eteen. Ehkäpä googlailen ja mietin asiaa tulevan syksyn ja talven aikana. Saa nähdä inspiroidunko kevään tullen kukkapenkkiä perustamaan.

 

Oletko sinä käynyt auringonkukkia kuvaamassa tänä kesänä? 

Mukavia viimeisiä kesäpäiviä! 


keskiviikko 26. elokuuta 2020

Poikkeuksellinen kesä 2020


Vaikka elokuu onkin vielä kesäkuukausi, niin kyllä tämä syksyltä jo tuntuu. Koulut ovat alkaneet, minä aloitin uuden työn, harrastusten kesätauot ovat ohitse, ilmat ovat viilenneet ja pimeä tulee jo aiemmin. Minä käytän taas farkkuja ja meillä on jo ensimmäinen flunssa. Perheessämme jo kesä 2019 oli poikkeuksellinen, koska miehen jalka murtui ja hänellä oli kipsi jalassa 10 viikkoa. Perinteinen kesälomareissu Pärnuun ja Baltiaan jäi toteutumatta. Emme käyneet yhdessä edes uimarannoilla. Lintsin reissullakin mies istui penkillä jalka koholla, kun me muut kiersimme laitteissa. 

Poikkeuksellinen oli myös kesä 2020. Pärnun reissu jäi tänäkin kesänä tekemättä, koska korona sai meidät luopumaan matkahaaveista. Lasten harrastusten takia meillä oli vain viikko koko perheen yhteistä lomaa ilman treenejä. Siitä viikosta otettiin kaikki irti, vaikka helle ei joka päivä hellinyt. Lomailimme ensin äitini ja hänen miehensä luona. Siellä kesäohjelmaan kuuluu veneily ja etenkin veneessä saunominen ja järvessä uiminen. Äitini luota jatkoimme matkaa tätini mökille, jossa ohjelmaan kuuluu lauttasaunalla seilaaminen. Eli perheemme rakastamaa uimista ja saunomista oli ohjelmassa sielläkin. Sääkin suosi. Tänä vuonna meillä oli mökillä mukana sup-laudat.
Sup-laudat olivatkin tämän kesän paras ostos. Ostimme alkukesästä Motonetista kaksi sup-lautaa ja niille on ollut käyttöä tänä kesänä. Olemme supanneet oman perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa. Minä ja mies olemme suppailleet kahdestaan ja minä olen käynyt suppaamassa naisporukalla. Emme nimittäin ole ainoa perhe, johon on tänä kesänä ostettu sup-lauta. Alkukesästä kerroinkin siitä, miten Naapuruston naisten whatsapp-ryhmässä levisi sup-kuume. Sup-lautoja olen hehkuttanut aiemminkin täällä blogissa: - Sup-lauta - tämän kesän hitti.


Toinen hyvä ostos oli rullaluistimet. Nuorin lapsemme on haaveillut jo pidempään rullaluistimista ja sellaiset löytyivät hyvästä alennuksesta urheiluliikkeestä. Toiselle tytölle taas löytyi käytettynä lähes uudenveroiset luistimet. Tytöt ovat rullaluistelleet naapurin poikien kanssa ja vanhemmat ovat lenkkeilleet.  


Tätä postausta kirjoittaessa olen selannut valokuvia puhelimestani. Oli mukava muistella mennyttä kesää kuvia katsellen. Paljon oli suppauskuvia, maisemia, ruokia ja ihmisiä. Joukossa myös kuvia kirjoista. Kahden poikkeuksellisen kesän jälkeen en aio suunnitella ensi kesää. En kuvittele, että ensi kesä korvaa edellisten kesien puutteet. Aion elää päivä kerrallaan. Vielä on aikaa nauttia tästä loppu kesäsästä ja sitten on syksyn vuoro!Millainen kesä sinulla oli?

lauantai 22. elokuuta 2020

Edessä uudenlainen arki

 

Tänä kesänä lopetin työni perhepäivähoitajana. Ilmoittauduin työttömäksi ja ehdin olla vajaa pari viikkoa ilman töitä ennen kuin löysin työpaikan loppuvuodeksi. Olen valmistunut sairaanhoitajaksi 2000-luvun alussa. Suurimman osan työurastani olen ollut kirurgisilla vuodeosastoilla keskussairaalassa. 10 vuoden tauon jälkeen paluu vuodeosastolle ei houkutellut. Sairaalassa on paljon muuttunut kymmenessä vuodessa ja minä olen unohtanut paljon. Minun ei edes pitänyt palata keskussairaalaan, mutta toisin kävi. Takana on viikko töitä kahdessa vuorossa. Vuodeosastolle en palannut.  Lapseni eivät muista aikaa, jolloin olisin ollut kodin ulkopuolella töissä. Ei edes 14-vuotias esikoinen. Töihin paluuni oli siis muutos koko perheelle. En olekkaan enää joka ilta automaattisesti käytettävissä treenikuskauksiin. Minulla voi olla viikonloppuisin töitä. En tee arkisin hoitolapsille lounasta, josta riittäisi ruokaa myös päivälliselle. 

Ensimmäinen viikko uutta arkea sujui hyvin. Ekaluokkalainen viihtyy koulussa ja iltapäiväkerhossa. Lapset pääsivät treeneihin. Mies teki etätöitä kotona, päivisin oli kuulemma ihana työrauha! Minulla on nyt vapaa viikonloppu. Mies ja esikoinen lähtivät jo perjantaina Kokkolaan säbän SM-karsintoihin. Minulla ja kolmella nuorimmalla ei ole suunnitelmia viikonlopuksi. Aloitimme viikonlopun herkuttelemalla jätskeillä. Perjantai-iltana kävimme uimassa ja saunomassa Herrasmannin leirintäalueella.Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua! 


Sen verran on uusi arki vienyt voimia ja aikaa, ettei minulla ole tähän viikkopostaukseen suositella perinteiseen tapaan kirjoja, tv-ohjelmia, ravintoloita tai mitään muutakaan. Uuden työni inspiroimana suosittelen pesemään käsiä, huolehtimaan turvaväleistä ja pysymään kipeänä kotona. 


perjantai 14. elokuuta 2020

Viikon kohokohdat joltain viikolta

Nämä minun viikkoraportit ovat olleet epämääräisellä tauolla. En oikein tiedä monta viikkoa on jäänyt välistä ja onko edes jäänyt? Blogger, jossa tätä blogia kännykällä kirjoitan uudistui ja en vielä ole tätä täysin omaksi tuntenut. Tästä tuli luultavasti parempi ja helpompi käyttää, mutta tämä vaatii pientä totuttelua. Totuttelua ja uutta on muutenkin edessä. Neljäs ja nuorin lapsemme aloitti tällä viikolla koulun. Onneksi koulut päästiin aloittamaan normaalisti. Lastemme koulussa uudet ekaluokkalaiset kävelevät silkkiportista koko koulun ja vanhempien katsoessa ja taputtaessa. Hyvää ja turvallista lukuvuotta kaikille koululaisille!Viikon podcast

Minä en ole juurikaan podcast-jaksoja kuunnellut. Mieluummin valitsen kuunneltavaksi jonkin äänikirjan. Instagramin kautta löysin esteettömästä matkailusta bloggaavan Sanna Kalmarin Palmusema-blogin sekä Sanna Kalmarin ja Anni Kyröläisen Invaterassi-podcastin. Sanna ja Anni mainostavat podcastiaan kesän vammaisimpana podcastina. Jaksoissa siemaillaan viiniä ja puhutaan vammaisuudesta hauskasti ja mielenkiintoisesti. Jaksoja kuunnellessa olen viihtymisen lisäksi löytänyt paljon uusia näkökulmia ja ajatusmaailmani on toivottavasti avartunut. 


 

Viikon ohjelma


Seuraamme miehen kanssa norjalaista 6-osaista Irtiotto oravanpyörästä- ohjelmaa. Ohjelma tulee torstaisin Yle Teemalta ja jaksoista viisi löytyy jo Yle Areenasta. Norjalainen lapsiperhe muuttaa vuodeksi Lofooteille. Siri ja Jørn haluavat elää kahden pienen poikansa kanssa vuoden mahdollisimman omavaraisesti ilman aikatauluja, naapureita ja sähköä. Minulla ei ole minkäänlaisia erätaitoja, tuskin osaisin edes nuotiota sytyttää. Ehkä juuri siksi on ollut mielenkiintoista seurata, miten perhe kalastaa, metsästää, teurastaa ja rakentaa asumuksia itse kaatamistaan puista. Maisemat Lofooteilla ovat upeat. Ohjelma ei ole helpottanut Lappi/Jäämeri/Pohjois-Norja kuumettani.

Viikon kirja


Inni on prostituoitu ja narkomaani. Hänen elämänsä päättyy julmasti heti kirjan alussa. Kirjassa tapahtumia ja maailmaa katsotaan kuolleen naisen näkökulmasta. Sara Strindbergin Rakkauden Antarktis on hurja, mutta käsittämättömän kauniisti ja runollisesti kirjoitettu. Häkellyttävä on, miten huumeista, prostituutiosta ja paloittelusurmasta voi kirjoittaa näin upeasti ja kauniisti! Luin kirjan E-kirjana kännykältä, vaikka en yleensä ikinä lue mitään E-kirjana. Tämä vain oli PAKKO lukea!  
Viikon ruoka


Ihan mikä tahansa jonkun muun tekemä ruoka. Kuvassa tosin ei ole mikä tahansa ruoka vaan perjantain lounas Lahden satamassa Kokka Bistro & Barissa. Söin hietakampelaa katkarapuhollandaise kastikkeessa, parsalla ja tilliperunalla. 


Aurinkoista viikonloppua! 


keskiviikko 12. elokuuta 2020

Mihin katosi 10 vuotta?

Ilmoittauduin elokuun alusta työttömäksi työnhakijaksi. Minulla olisi muutama kysymys TE-keskukselle, mutta en ole päässyt niitä vielä kysymään. Yritin toki soittaa TE-palveluihin, mutta luovutin 20 minuutin puhelimessa jonottamisen jälkeen. Tähän asti olen vastannut netissä TE-palveluiden esittämiin kysymyksiin työpaikoistani ja koulutuksestani. Saan sähköpostiini ilmoituksia alueellani haettavissa olevista sairaanhoitajan työpaikoista. Minun piti lukea Te-palveluiden sivuilta ohjeet työnhakijalle ja kuitata, että olen sen tehnyt. Nyt odottelen.Viime perjantaina päätin tehdä CV:n. Edellisen olen tehnyt 2000-luvulla. On muuten CV:t muuttuneet kahdessakymmenessä vuodessa! Instagram mainosti minulle CV:ta. Oli siis huomannut minun googlaavan aiheesta. Minulle meni aika pitkään CV:n tekemisessä lisätessäni kaikkia silpputöitäni ja pätkittyjä sijaisuuksia valmiiseen pohjaan. Kun homma oli valmis, minulle selvisi, että CV maksaa lähes 20 euroa kuukaudessa. En todellakaan aio maksaa kuukausimaksua CV:stä! Niinpä etsin Play-kaupasta ilmaisen CV:n ja aloitin koko homman alusta. CV:ta tehdessä minulle konkretisoitui se tosiasia, että viimeisen 10 vuoden aikana olen tehnyt vain muutaman kuukauden sairaanhoitajan töitä! 


Tähän mennessä olen lähettänyt kaksi työhakemusta. Niitä tehdessäni en tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. 

Mistä asiakastietojärjestelmistä sinulla on kokemusta? 

Tähän ei varmaan voi vastata, että osaan käyttää sujuvasti Instagramia ja teen omasta mielestäni hauskoja instastooreja. 


Lääkeluvat, hygieniapassi, Sote-kortti?

Ei ole voimassa olevia lääkelupia, en siis saa antaa kenellekkään lääkkeitä. Silloin kun olen ollut viimeksi töissä ei lääkehoidon tenttejä tehty ollenkaan, saati viiden vuoden välein niin kuin käsittääkseni nykyään. Minulla ei ole hygieniapassia. Minun piti googlettaa Sote-kortti. Tarvitseeko edes sanoa, että minulla ei sitä ole. 


Mitä minä sitten olen tehnyt ja mitä osaan?

Olen hoitanut toisten ihmisten lapsia omassa kodissamme. Huolehtinut lasten perustarpeista, ulkoillut erilaisissa ympäristöissä, järjestänyt turvallisen leikkiympäristön ja erilaisia virikkeitä. Tehnyt ruokaa. Ollut yhteydessä lasten vanhempiin.

Kokemukseni perhepäivähoitajana koetaan välillä lasten kanssa kotona oloksi. Pitääkin muistaa jatkossa korostaa, että ei todellakaan ole sama olla hoitovapaalla kuin töissä perhepäivähoitajana. 


Millaista työtä etsin?

En ole kiinnostunut saamaan mitä tahansa työpaikkaa. Jollain tapaa epätoivoisilta kuulostavat ilmoitukset, joissa sanotaan:

"Laita vain hakemus, vaikka et ole valmistunut ja sinulla ei ole kokemusta työstä." 

Vaikka en itsekkään pääse ajantasaisella pätevyydellä kehuskelemaan, niin tuo lause ei houkuttele. Usein kyseessä on vielä vanhustenhoito. Toivottavasti hyvät tyypit hakevat sinne töihin! Kovin positiivista kuvaa ei median kautta ole saanut esimerkiksi palvelutalojen toiminnasta.

Koen itse, että tarvitsisin jonkinlaista päivitystä osaamiseeni pärjätäkseni taas työelämässä sairaanhoitajana. Te-palveluiden sivuilla oli tällä hetkellä tarjolla oman alani koulutusta vain maahanmuuttajille. Koululaisilla alkaa tänään koulu. Meidän perheestä kouluun lähtee tänä vuonna 4 lasta. Taidan kaivaa nenäliinat esiin, kun lähden saattamaan nuorinta ensimmäistä kertaa kouluun. 

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille koululaisille!torstai 6. elokuuta 2020

Kesäretki MikkeliinMieheni on Mikkelistä kotoisin. Me olemme tavanneet miehen kanssa Mikkelissä 21 vuotta sitten. Muutimme miehen töiden takia Lahteen 18 vuotta sitten. Apua, miten tämä aika kuluu nopeasti! Miehen vanhemmat ja siskot perheineen asuvat Mikkelissä. Niinpä Mikkelissä tulee käytyä ainakin kerran kesässä. Pari viikkoa sitten kävimme Mikkelissä. Yövyimme miehen siskon perheen luona. Lapset saivat viettää aikaa serkkujensa kanssa. Heidän ohjelmassaan oli muun muassa frisbeegolfia ja pihapelejä. Lisäksi kävimme Kaihulla ja Pankalammella uimassa. Kaihulta löytyy hyppytorni ja Pankalammelta ponnahduslauta. Kaihulla parkkipaikalta on jonkin verran kävelymatkaa uimarannalle, mutta kauniiden maisemien ansiosta kävely rannalle on mukavaa. Maisemien kauneus ei täysin välity alla olevista kuvista. 
Minä ja mies aloitimme vierailun Mikkelissä Mikkelin valokuvakeskuksesta, jossa oli Stefan Bremerin näyttely. Näyttely on nähtävissä 19.9.2020 saakka. Bremerin valokuvat ovat koskettavia ja ajatuksia herättäviä. Valokuvat olivat niin kiinnostavia, että ostimme näyttelystä Bremerin Keskeltä ja täysillä Velocity-valokuvakirjan. 

Stefan Bremer (s. 1953, Helsinki) kuuluu Suomen merkittävimpiin ja tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin. Hän aloitti kuvaamisen jo teini-ikäisenä lehtikuvauksen parissa. Hän on opiskellut valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Pitkän ja tuotteliaan uransa aikana Bremer on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä julkaissut useita kirjoja.
Valokuvakeskuksessa oli nähtävillä myös Leo Montosen (1905-1968) valokuvia. Hänen kuviensa kautta pääsee retkelle suomalaiseen kulttuuriperintöön. Montonen kuvasi Puumalan saaristossa. Leo Montosen lasinegatiivit löydettiin sattumalta mikkeliläisen omakotitalon vintiltä syksyllä 2018.Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa yliopistokampuksella kävelymatkan päässä Mikkelin torilta.


Minä, miehen sisko ja neljä lasta vierailimme Kenkäverossa. Osa porukasta valitsi golfin ja frisbeegolfin. 

Kenkävero on kaunis pappilamiljöö, josta löytyy muun muassa myymälöitä, ravintola ja näyttelytila. Elokuun lopulle saakka esillä on makramee-töitä. Pihalla oli kanoja ja lampaita.Toki vierailuun Mikkelissä kuului myös perinteiset torikahvit. Kävimme Ramin konditorian torikahvilassa. Minun valintani oli jäätelömunkki tuoreilla mansikoilla. Munkki, suolapähkinäjäätelöä ja mansikoita. Nälkä ei yllättänyt aivan heti tämän välipalan jälkeen! Annokseen sai itse valita haluamansa jäätelön.


Varpunen nappasi puolikkaan munkin nuorimman lautaselta, kun tyttö poistui hetkeksi paikaltaan. Harmi vaihtui iloon, kun Ramin konditorian työntekijä toi tilalle uuden munkkirinkilän. Mahtavaa palvelua!Onko Mikkeli sinulle tuttu kaupunki?

Mihin kaupunkiin sinä tekisit kesäretken?

maanantai 3. elokuuta 2020

Asuntomessut TuusulassaAsuntomessut Tuusulassa alkavat tänään maanantaina 3.8. Messut ovat avoinna 30.8. saakka. Minä pääsin kurkistamaan messualueelle ennakkoon mediapäivänä viime viikon perjantaina. Kyydissäni messuille tuli Mansikkatilan mailla blogin Taina. En olisi voinut saada parempaa seuraa automatkalle ja messuille. Hyvän seuran lisäksi sain Tainasta loistavan oppaan messuille. Tainalle asuntomessut ovat vuoden tärkein blogitapahtuma, joten hän oli perehtynyt taloihin ennakkoon ja kertoi mielellään parhaat vinkit ja kiinnostavimmat kohteet messuille. Tainan blogista kannattaakin käydä lukemassa asuntomessupostauksia. 
Tänä vuonna messuliput ostetaan koronan takia ennakkoon nettikaupasta ja ne ovat päivämäärä- ja aikaperusteiset. Messuilla oloaikaa ei ole rajoitettu.
Vaikka kiersimme monta kohdetta messuilla, niin aivan kaikissa emme vierailleet. Puhelimeni täyttyi kuvista ja kuulin kiinnostavia tarinoita talojen tulevilta asukkailta sekä taloja rakentamassa olleilta ihmisiltä. 
Omaan kotiini haaveilen uudesta taulusta. Niinpä messuillakin huomasin kiinnittäväni huomiota talojen seinillä olleisiin tauluihin.


Lisäksi huomioni kiinnittyi erilaisiin laattoihin sekä sisällä että ulkona. 

Nyt kun olen nähnyt asuntomessut ajattelin jatkaa inspiroitunista kotona netin välityksellä. Monella kohteella näkyi olevan oma tili Instagramissa. 

Asuntomessut netissä


 

Oletko menossa Asuntomessuille tänä vuonna? 

Oletko käynyt messuilla aiemmin?


Tämä taisi olla minulle viides kerta asuntomessuilla. Aiemmin olen käynyt Kouvolassa, Mikkelissä, Heinolassa ja Laukaassa. 

sunnuntai 2. elokuuta 2020

Heinäkuun kirjasuositukset

Minulla oli tavoitteena lukea kesän aikana enemmän kirjoja. Viimeksi olen lukenut maaliskuussa yhden runokirjan. Äänikirjoja olen kuunnellut, mutta niitäkin viime vuotta vähemmän. En ole päässyt tavoitteeseeni. Heinäkuussa luin vain pari sivua kirjaa kirjastossa. Äänikirjoja sentään kuuntelin taas alkuvuotta enemmän. Heinäkuussa tuli kuunneltua 8 äänikirjaa.

Kuuntelen äänikirjoja yleensä iltaisin ennen nukkumaanmenoa sängyssä. Jos kuuntelen kirjaa päivällä samaan aikaan voin viikata pyykkejä tai neuloa. Yksinkertainen ruuanlaittokin onnistuu äänikirjaa kuunnellen. Mitään enemmän keskittymistä vaativaa en voi tehdä, koska haluan keskittyä kirjaan. Viime aikoina olen alkanut kaivata kirjan lukemista. Heinäkuussa se ei vielä onnistunut, mutta josko elokuussa.
Heinäkuun äänikirjat


Tiina Marika Tikkanen, Toinen silmä kiinni
Nuoren perheen äidin toisesta silmästä lähtee näkö. Ambulanssissa matkalla sairaalaan hän alkaa muistaa unohdettuja asioita lapsuudestaan. Lyhyt ja koskettava kirja vaikeasta aiheesta eli seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tikkasen esikoisromaani pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa.  
Kevin Kwan, Ökyrikas tyttöystävä 
Kevin Kwanin Ökyrikkaan aasialaisen jatko-osa Ökyrikas tyttöystävä meinasi jäädä minulta kesken, mutta sinnittelin loppuun asti. Tätä mainostetaan parhaana lomalukemisena, mutta onneksi lomalla löytyi parempaakin lukemista! Ehkä olisi pitänyt pitää enemmän taukoa näiden ökyrikkaiden välissä tai sitten vain jättää jatko-osa lukematta. Tässä jatko-osassa Rachel on naimisissa Nicholaksen kanssa. Rakkaudesta ja rikkauksista huolimatta Rachel on allapäin ja suree, ettei tunne isäänsä. Kaikki muuttuu yllättävän paljastuksen johdosta. Kirjassa on ökyilyä ja juonittelua. 

Leila Tuure, Kauppamiesten sukua 
Heinäkuun alussa ilmestyi äänikirjana ja e-kirjana Leila Tuuren 2001 kirjana julkaistu Kauppamiesten sukua. Kirja jatkaa neliosaista Kauppamies-sarjaa, jossa seurataan Weberin kauppiassuvun vaiheita 1700-1800-lukujen Suomessa. Sopii romanttisten historiallisten romaanien ystävälle kevyeksi kesäkuunneltavaksi.  

Philip Teir, Neitsytpolku
Tarina pettämisestä, erosta ja uusperheen elämästä. Minua kiinnosti miesnäkökulma, koska pääsääntöisesti luen naisten kirjoittamia kirjoja. En tiedä ymmärränkö miehiä yhtään paremmin tämän kirjan ansiosta. Ero ja siihen johtaneet tapahtymat ovat varsin arkisesti kerrottu. Ei suurta draamaa, kohua tai klikkiotsikoita. 

Ta-Nehisi Coates, Vesitanssija
Kirja kertoo Hiramin tarinan. Hiram on valkoisen plantaasinomistajan ja mustan orjan poika. Hiramilla on uskomaton muisti ja taitoja, joita muilla ei ole. Silti hän on orja eikä hänellä ole oikeutta isänsä perintöön. Hänet otetaan mukaan maanalaiseen liikkeeseen kykyjensä vuoksi. Kirja on maagistarealismia. Se muistuttaa tärkeästä aiheesta, emme saa unohtaa orjuutta. Olisin halunnut pitää tästä kirjasta enemmän ja tämä olisikin ehkä jäänyt kesken, jos en olisi kokenut kirjan aihetta niin tärkeäksi. 

Trevor Noah, Laiton lapsi - Värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa 
Trevor Noah kertoo värikkäästä ja uskomattomasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan Etelä-Afrikassa hauskasti stand up-koomikon keinoin, vaikka aihe ei ole oikeastaan yhtään hauska. Minun on ainakin pakko tunnustaa, etten tiennyt miten Apartheid toimi. En esimerkiksi tiennyt, mitä eroa on mustilla värillisillä. Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea tai kuunnella! 
Jenny Colgan, Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 
Jenny Colganin Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua oli kepeän hömppä kesäkirja, joka sai haaveilemaan pienelle vuoroveden eristämälle saarelle muuttamisesta tai ainakin tuoreesta leivästä. Kirjan päähenkilö on eronnut ja konkurssin kokenut nainen. Hänellä on varaa vain huonokuntoiseen vuokra-asuntoon pienellä vuoroveden mantereesta erottavalla saarella. Vaikeuksien kautta päädytään ennalta-arvattavaan lopputulokseen. Viihdyttävää kesälomalukemista. 

Leila Tuure, Kauppamiehen tytär
Tuuren Kauppamies-sarjan 2003 julkaistu kolmas osa ilmestyi heinäkuussa ääni- ja e-kirjana. Minä kuuntelin Kauppamiehen tyttären muutamassa päivässä. Kirja jatkaa tarinaa Weberin suvusta. "Anna on palannut Lyypekistä Poriin jäätyään jo toistamiseen leskeksi ja vietettyään Hermann Weberin perheen parissa melkein kymmenen vuotta. Tällä välin Annan pojantyttäret ovat kasvaneet naimaikäisiksi neidoiksi, joille isä järjestää tarmokkaasti sopivia aviomiehiä. Eläväinen Marie ei kuitenkaan noin vain suostukaan ”naimaan rantamakasiineja”, ja niinpä Anna saa tehtäväkseen viedä uppiniskaisen kaunottaren Tukholmaan sukulaisiin tuulettumaan ja miettimään asioita." Kirja on sopivaa kesäkuunneltavaa ja -luettavaa. Minua tosin alkoi ärsyttää naisten asema, mutta se ei todellakaan johtunut kirjasta vaan siitä mikä naisten asema on ollut ja on edelleenkin. Oletko sinä lukenut kirjoja kesällä?
Onko kirjasuosituksia? 

lauantai 1. elokuuta 2020

Heinäkuu 2020

Heinäkuu 


Minä lomailin koko heinäkuun. Aika on mennyt nopeasti ja toisaalta kesäkuusta ja työpäivistä tuntuu olevan jo ikuisuus.

Minulla oli joitain ajatuksia ja tavoitteita heinäkuulle. En tainnut saavuttaa niistä yhtäkään. Onneksi elämää on vielä loman jälkeen. Ehkä haahuilu ilman tavoitteellista liikuntaa, aikaistia nukkumaanmenoja, terveellistä ruokaa ja sivistävää lukemista tuli tarpeeseen. Nyt tekeekin jo mieli ryhdistäytyä. 


Heinäkuussa


- Lomailimme viikon koko perheen kanssa Äänekoskella ja Luhangassa
- Kiukuttelin miehen pitkistä työpäivistä (n. 65h/vko)
- Lasten harrastukset alkoivat
- Kävimme Tuurissa
- Vietin lasten kanssa kesäpäivän Heinolassa
- Kävin Taiteen kotitalossa Keravalla katsomassa purkutaidetta
- Kävin Lahden Radio- ja tv-museossa
- Kävin Mikkelin valokuvakeskuksessa kahdestaan miehen kanssa
- Vietimme viikonlopun Mikkelissä
- Tutustuin ennakkoon Tuusulan asuntomessuihin 
- Kuuntelin 8 äänikirjaa
- Tytöille ostettiin rullaluistimet
- Nuorin täytti 7-vuotta
- Vietimme viikonlopun Päijänteellä saunoen lauttasaunassa ja suppaillen
- Kaikki lapset innostuivat kuuntelemaan Harry Pottereita, Vesa Vierikon ääni kuuluu siis joka puolella kotiamme
- Minä ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksiLuetuimmat blogipostaukset


1. Kesäpäivä Heinolassa lasten kanssa

Postauksessa vinkkejä ilmaiseen tekemiseen Heinolassa. 

2. Sandaaleita ostamassa Lidlissä

Olin kaupan ulkopuolella jo ennen sen aukeamista. Lapset saivat sukat ja sandaalit.

3. Asenne ratkaisee - viime viikon kuulumiset

Vaikka olisi mitä kivaa tekemistä, niin omalla huonolla asenteella voi pilata kaiken. (PMS:llä osuutta asiaan)

4. Ensimmäinen kesälomaviikko

Perinteinen viikkoraportti, jossa mm. viikonasu, kohokohta ja kirja.

5. Uskaltaako ulkomaille matkustaa - vinkit Tallinnaan

Päiväristeily Tallinnaan Victoria I:llä, Fotografiska ja Nudist. 


Hei hei heinäkuu! 
Tervetuloa elokuu! 

Minkälaisia juttuja sinä haluaisit lukea jatkossa blogistani? 

Instagram