lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kesäjuhlat Helsingissä

*Kaupallinen yhteistyö*

Muutama viikko sitten juhlimme Kaksplussan verkostobloggaajien kanssa kesäisessä Helsingissä. Kokoonnuimme Game Over Escape roomin kokoustiloissa. Alkuun kilistelimme alkumaljoilla ja sitten sovimme mihin pakohuoneeseen kukin menisi ja keiden kanssa.  Minä en halunnut pelottavaan huoneeseen ja lopulta päädyin Tutankhamonin hauta- nimiseen huoneeseen. En ollut mitenkään innostunut pakohuoneesta, mutta kun meidän suljettiin huoneeseen niin kummasti vain kilpailuvietti heräsi ja olin innoissani tehtävää ratkaisemassa. Ehkä liiankin innoissani. Lopussa tuli tehtyä vääriä valintoja. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi pakohuone kokemukseksi. Oli nimittäin sen verran mielenkiintoista ja hauskaa!

Valokuvat kolmea viimeistä lukuunottamatta: Inka / Lapsen askelin


Pakohuoneiden jälkeen meille esiteltiin suomalainen vaatemerkki Pop&Co Helsinki. Olinkin jo ehtinyt ihastella merkin vaatteita instagramissa. Etenkin jätsileggarit ovat osuneet silmään jo useamman kerran. Pääsimme etukäteen näkemään syksyn mallistoa. Tulossa on vaatteita myös pojille.Napostelun ja juhlajuomien nauttimisen lomassa otettiin yhteiskuvia ja selfieitä. Minä keskityin lähinnä instastoorin tekemiseen ja seurusteluun. Valokuvien ottaminen jäi vähälle.


Vaatteiden lisäksi meille esiteltiin kahden suomalaisäidin perustama luonnonkosmetiikkamerkki Fiini Naturally. Tämä oli itselleni uusi tuttavuus. Heillä on valikoimissaan kosmetiikkaa ihmisille ja eläimille sekä pyykkietikkaa. Ilahduttavaa oli kuulla, että tuotteet valmistetaan Suomessa, Pohjanmaalla.


Illan aikana naurettiin ja juteltiin paljon sekä myös flossattiin. Tutustuimme toisiimme paremmin muun muassa "En ole koskaan"-juomapeliä pelaamalla. Ilta loppui aivan liian nopeasti. Jatkoillekin olisi tehnyt mieli ja osa lähtikin. Minä lähdin Nyt heti-blogin Marian kanssa samalla taksilla hotellille. Olisihan se ollut mukava iltaa vielä jatkaa, mutta seuraavana aamuna hotellin aamupalalla väliin jääneet jatkot eivät harmittaneet yhtään. Kotona ehdin vielä katsomaan tytön futiskoulun lopputurnausta.

 
 Illan aikana arvottiin muutamia palkintoja. Pääpalkintona oli Aarni Woodin puinen rannekello. Aarni Wood suunnittelee kestäviä luonnollisia desing-tuotteita. Useissa tuotteissa käytetään kotimaista puumateriaalia kuten visakoivua, tammea, saarnia, jalavaa ja tervaleppää. Muutamassa on hirvennahasta tehdyt rannekkeet. Arpaonni ei minua tällä kertaa valitettavasti suosinut, mutta kaikki saivat onneksi mukaansa runsaat Goodie Bagit.


Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille!
 
Kiitos myös ihanille bloggaajille, jotka järjestitte tämän hauskan päivän meille
 
 
 
 
 
 
 


sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannuksen kukkailoittelua

Tänä vuonna miehen juhannussuunnitelmat selvisivät jo hyvissä ajoin. Hän oli torstaista lauantaihin Pietarissa jalkapallon MM-kisoissa. Minun ja lasten juhannussuunnitelmat varmistuivat vasta perjantaina hieman ennen puoltapäivää. Useasta eri vaihtoehdosta päädyimme valitsemaan mahatauti-uhkan väistyttyä vuorokauden Hartolassa minun mummolassani. Mummola on nykyään tyhjillään, koska mummo asuu muualla.
 
 

 
 
Mummoni rakastaa kukkia ja onkin ollut taitava viherpeukalo. Nyt kun mummoni ei ole enää vuosiin ollut hoitamassa lukuisia kukkapenkkejään, niin upein ja runsain kukkaloisto on himmennyt. Luonnonkukat ovat vallanneet kukkapenkkejä ja rikkaruohot mansikkapeltoa.
 
 Kaivoin pitkästä aikaa kamerani esiin ja kuvasin juhannuksena mummolan ja mökin rakkaita maisemia sekä yksityiskohtia. Tässä postauksessa on kukkakuvia juhannuspäivältä. Kameran esiin kaivamiseen ei mennyt muuten ollenkaan niin pitkään, kun kameran johdon etsimiseen. Meinasi jo epätoivo iskeä. Kuvien siirtopiuha löytyi lopulta kuopuksen ulkovaatelaatikosta ja minä sain siirrettyä kuvat koneelle.


Meidän juhannukseen kuului saunomista ja uimista mökillä. Vain hurjimmat (lue lapset) uivat. Kävelyretki metsätiellä. Hyvää ruokaa ja seuraa. Tuulista ja kylmää ilmaa sekä sadekuuroja.
 

Juhannusyönä yritin nukkua, mutta ikkunaa raapiva puu, puolentunnin välein soiva kello, heräilevät lapset, naamaa nuoleva koira ja kova patja eivät tehneet siitä ihan helppoa. Yötön yö sai uuden merkityksen. Aamulla yksi lapsistani kysyi, mitä mustaa minulla on silmien alla.


Ehdottomasti kannatti lähteä, vaikka silmän alusten sävy tummeni ja juhannus sai varmasti aikaan myös muutaman uuden naururypyn. Tunnin ajomatka ja aivan järjetön pakkaaminen yhden yön takia olivat pieni vaiva siitä, miten mukava juhannus meillä oli.


Ihanaa oli nähdä, miten lapsetkin viihtyivät ja keksivät tekemistä. Netti toimi huonosti, mutta se ei haitannut.


Minä tajusin yhtä-äkkiä juhannusaattona, että olen ollut suurimman osan elämääni aikuinen. Joskus lapsena toivoi, että aika kuluisi nopeammin. Nykyään sitä toivoo pääsääntöisesti, että aika kuluisi hitaammin.
 
Osallistuin näillä kuvilla Mansikkatilan mailla-blogin Kukkailoittelua-haasteeseen. Juhannuksen kukkailoittelua haasteen linkki on auki maanantai-iltaan saakka, joten nopeimmat ehtivät vielä osallistua. Käykäähän ainakin ihastelemassa kukkakuvia!
 
 
 
Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Toukokuu 2018

Toukokuussa...Toukokuun alussa meillä oli vielä pipotkin päässä, kun istutimme orvokkeja ruukkuihin. Sittemmin saimme pukea shortsit ja kesähatun ihanan usein. Puiden lehdet kasvoivat silmissä. Minulle on kerätty monta voikukka- ja lemmikkikimppua. Omenapuut kukkivat toukokuussa kauniisti. Nyt kukassa ovat jo alppiruusut ja juhannusruusu. 
 
Kuukausi aloitettiin vappubrunssilla. Pihalla on istutettu orvokkeja lasten kanssa. Kasvilaatikoihin kylvimme  hernettä, retiisiä ja salaattia. Viime vuoden kuudesta mansikantaimesta talvesta selvisi viisi. Yritin esikasvattaa kesäkurpitsaa, mutta siemenet eivät itäneet. Pinaatti pitäisi vielä kylvää. Ruukussa minulla on minttua ja suklaaminttua.

Kesän ensimmäiset pussikaljat on juotu jo alkukuusta. Nykyään se tarkoittaa yhtä siideriä Myllysaaren laiturilla auringonlaskua katsellen. Tyttöjen ksnssa kävin katsomassa Petteri Kaniini-elokuvan.

Loppukuusta vietin päivän intiaanina Enonsaaressa. Pojan luokka vanhempineen järjesti kaksi Mikämikä-seikkailua Enonsaareen keräten rahaa kuudennenluokan Lapin leirikoulua varten. Ensi keväänä seikkaillaan taas!

Talviturkin heitin 25.5. Herrasmannin leirintäalueella. Toukokuussa tutustuin  Karismassa toimivan sisustuskauppa Boppiksen valikoimaan toisten bloggaajien kanssa. Ystäväni 40-vuotissynttäreitä juhlittiin Pajulahden seikkailupuistossa kiipeillen ja laavulle retkeillen.

Toukokuun viimeisenä päivänä perheemme kolmella koululaisella oli kevätjuhla. Tänäkin vuonna otettiin perinteinen sisaruskuva juhlavaatteissa.
Täällä blogissa olen kirjoittanut myös helteisestä toukokuusta ja Kesän 2018 bucket listista.

Osallistun näillä kollaaseilla Pieni Lintu-blogin kollaasihaasteeseen.Millainen oli sinun toukokuusi?
Aurinkoista kesäkuuta!
Ihanaa lomaa lomalaisille!

Instagram