sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pakkosiivousta sunnuntaina

 
Nyt on kaivettu esiin kaikki erilaiset purkkit ja purnukat ja täytetty ne jauhoilla ja muilla kuiva-aineilla. Minulla oli kyllä ihan muita suunnitelmia tälle sunnuntaille, mutta ne peruuntuivat. Tarkoitukseni oli ottaa vain nopeasti pala suklaata, mutta avatussa suklaapaketissa vilistikin jokin pieni eläin. Ja muutama samanlainen löytyi muista avatuista suklaapaketeista. YÖÖÖÖÖÖK!!!! Iltapäivä ja ilta meni siivotessa. Avattuja kuiva-ainepaketteja on kannettu roskiin ja kaappeja jynssätty. Jäljelle jääneet kuiva-aineet on nyt kaikki purkitettu ja pussitettu. Väsyttää ja nälkäkin on, mutta yhtään ei tee mieli suklaata!
 

 
 
 
Mikähän siinä muuten on, että aina kun kirjoitan tänne blogiin #satasyytäollaonnellinen-hehkutuksen, niin heti tapahtuu jotain ei-niin-ihanaa?!

 
 
Kun olin saanut siivottua kaksi kuiva-aine kaappia, esittelin uutta järjestystä lapsille. Pikkusisko kysyi ensimmäisenä, että missä ne elukat on. Sitten hän ihmetteli, että eikö niille elukoille tule maha kipeäksi, kun syövät pelkkiä herkkuja. Myöhemmin tuli vielä kommenttia siitä, että ne elukat oppivat varmasti avaamaan purkit. Toivottavasti pikkusisko on väärässä.  

#satasyytäollaonnellinen, osa 9

Kesäaikaan siirtyminen

Kellon siirtäminen eteenpäin ei harmittanut tänä vuonna, päinvastoin! Meillä on jo pitkään herätty viiden ja puoli seitsemän välillä. Harvoin tarvitsee ketään lapsista herätellä. Tänä aamuna saimme nukkua kellon siirtämisen ansiosta jopa puoli kahdeksaan. Silti ehdimme hyvin perheuintiin, jossa käymme sunnuntai aamuisin.

 
 
Talvivaatteita on pesty pois. Keväisempiä vaatteita ja kenkiä on ostettu ja kaivettu varastosta. Minä juon teeni uudesta ei-niin-talvisesta mukista. Muki löytyi Marimekolta ja oli sopivasti alennuksessa.

 
 
Pyörät ja potkulaudat on kaivettu esiin. Ensimmäiset pomput trampoliinilla on tehty. Se on kevät nyt!

torstai 27. maaliskuuta 2014

Seurahuoneella ja shoppailemassa

 
 
Mies piti tänään vapaapäivän. Äitini tuli hoitamaan isompia lapsia ja me pääsimme kolmistaan vauvan ja miehen kanssa ostoksille. Ostoslista oli pitkä. Ihan kaikkea ei saatu hankittua ja sellaistakin ostettiin, mitä ei ollut tarkoitus ostaa. Tämä ostosreissu aiheutti myös ostoslistan pitenemistä. Löytyi jotakin, mitä haluan jatkossa ostaa.
 
Suurimmat ostokset tehtiin Stadiumissa, jossa on 30.3 saakka kaikki tuotteet 25% alennuksessa  kaikille jäsenille ja jäseniksi liittyville. Mukaan lähti lenkkareita x 3, kypärä ja potkulauta.
 
Mies löysi itselleen paidan Marimekolta ja farkut KappAhlista. Jälkimmäisestä kaupasta löytyi ulkohousut pikkusiskolle. Vauvalle löytyi housut ja body H&M:n aletangosta. Itselle en löytänyt vaatteita, vaikka syytä olisi. Aikamoisissa rytkyissä minä täällä kotona ja muuallakin pyörin. Jotain minäkin kyllä sain. Uuden mukin ja pikku kupin Marimekolta. Lisäksi jäin haaveilemaan Marimekon vahakangasliinasta. Valinnan vaikeus iski, joten pöytäliina jäi vielä ostamatta. 
 


 
 
Ostosten lomassa kävimme syömässä Seurahuoneella. Minä söin Mozzarella Brioshin, jossa oli leipomo Limbun leipoma paahdettu briossisämpylä. Välissä rucolaa, mozzarellaa ja mansikkabalsamicoa. Lisänä perunasalaattia. Hyvää oli. Mies söi porky burgerin. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Ainoastaan pieni morkkis tuli itselle siitä, että mentiin tällaiseen ketjuravintolaan. Nyt ratkaisi sijainti ja ihana aurinko, jota ihailimme isoista ikkunoista samalla kun söimme. 
 
 
Vauva jaksoi hyväntuulisena koko ostosiltapäivän. Mieskin oli oikein hyvää shoppailuseuraa. Kahvilla käynnin jälkeen oli aika lähteä kotiin. Mies kaatoi kahvinsa mun housuille. No, onneksi vauva ja ostokset säästyivät kahviroiskeilta.

 
 
Meitä ei siis vielä lannistaneet nämä tulevat leikkaukset, jotka koskevat varsinkin lapsiperheitä.
 
(Oikeasti ärsyttää!!!)

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vaunulenkillä

Kesällä, kun vauva pääsi ensimmäistä kertaa vaunulenkille kävelimme Myllysaareen. Tänään pikkusisko vei uudet nukenvaunut ensimmäistä kertaa ulos. Ja hän halusi ehdottomasti mennä samaan paikkaan.

Hyvin rullaaNukke pääsi myös keinumaan

 
 
Oli meillä nuken ja vauvan ulkoiluttamisen lisäksi muukin tehtävä. Kävimme katsomassa, mitä pojat tekevät ulkona.
 
 
 

perjantai 21. maaliskuuta 2014

4-vuotias


Neljä vuotta sitten meidän perheeseen syntyi kahden pojan jälkeen tyttö. Emme tienneet vauvan sukupuolta etukäteen. Neiti antoi odottaa itseään kaksi viikkoa yli lasketun ajan. Ennen vauvan syntymää isoveljet ehtivät sairastaa vesirokon. Lisäksi pojat ja isä sairastivat vauvan odotusaikana sikainfluenssan.
 
 
Tammikuussa 2010 Haitissa oli maanjäristys. Islannissa oli tulivuorenpurkaus, jonka aiheuttama savupilvi häiritsi lentoliikennettä koko Euroopassa. Suomessa vuosi 2010 alkoi lumella, tuiskulla ja kinoksilla. Junaliikenne takkuili. Intercity juna törmäsi Helsingin rautatieasemaan.
 


Prinsessa Victoria meni naimisiin vuonna 2010. Kesällä oli ennätyshelteitä ja myrskyjä. Puuta kaatui yli 8 miljoonaa kuutiometriä.

 
 
Meillä asuu päättäväinen neiti. Hän tarvitsee välillä apua, että pääsee tunnetilasta pois. Touhukas ja tomera. Hän rakastaa mekkoja. Tänään juhlittiin pienesti kotona. Pikkusisko sai valita herkut. Söimme siis makaronilaatikkoa ja vaniljajäätelöä. Sunnuntaina tulee vieraita. Vielä tänä vuonna ei ole kaverisynttäreitä.


keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 8

Öljyvärimaalaus

Olen aloittanut öljyvärimaalauksen kansanopistossa syksyllä 2012. Maalaaminen on hidasta ja haastavaa. Lisäksi keskittymiseni maalaamiseen on ollut tänä vuonna vauvan takia huonoa. Tavoitteenani onkin ollut päästä edes silloin tällöin maalaamaan. Maalatessa muut asiat unohtuvat. Tähän saakka tärkeintä on ollut maalaaminen, ei niinkään valmiit työt. Vaikka mukavahan se olisi oma taulu kehystyttää seinälle.

 

Tällä hetkellä olen maalaamassa tätä taulua. Pohjalla on kukka, jota tein jonkin aikaa kunnes tuskastuin. Tarkoitus oli maalata kukka kokonaan peittoon, mutta nyt siitä tulikin tausta tälle päälle.Tämä taulu on toinen, jota olen tänä lukuvuonna  maalannut. Tässä meidän pojat on rannalla Espanjassa. Tämä on valokuvasta maalattu. Vanhassa blogissani olen tämän kuvan jo julkaissutkin. 

 
Tässä vielä lähikuva pojista. 

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maaliskuinen maanantai

Eilen oli jotenkin todella energinen olo, kunnes kirjoitin asiasta blogiin. Siihen se energisyys sitten loppuikin. Tai sitten se iski niin valtavalla voimalla, että loppu päivän kärsin pääkivusta. Kaikenlaista sain kyllä tehtyä, mutta paljon jäi tekemättäkin. Ja olo oli kauhea. Tänään on sitten ollut vuorostaan "hups ja kops"-päivä.

 
 
Tämä kohta 4 vuotias prinsessa sai aamulla uuden mekon tuliaisiksi Pietarista. Tämä ei ole mikään mekko prinsessaleikkeihin lelukaupasta, vaan ihan oikea (venäläinen) juhlamekko. Mekossa on yhteensä 5 kerrosta. On alushametta ja pari tyllikerrosta ja välihame ja päällyshame. Meniköhän nuo nimet ihan oikein? Niin ja meillä tämä tulee tuli jo käyttöön prinsessaleikkeihin.
 
Tämä prinsessa kaatui tänään ja satutti kätensä. Onneksi vain iho vähän rullautui. Kaatuminen ja siitä seurannut huuto tapahtui juuri silloin, kun soitin päivystykseen toisen lapsen asiaa.  

 
Tämä on se toinen lapsi, joka liukastui sisällä ja löi naamansa lattiaan. Suusta tuli verta ja yläikenet on nyt turvoksissa ja mustelmilla. Hampaat huolettavat sen verran, että soitan huomenna hammashoitolaan. Tänään se pulju oli mennyt jo kiinni.
 
Poika muuten ehti jo aamulla kahdeksan jälkeen mäkeä laskemaan takapihalle.


 
 
Isoveli ei muistaakseni satuttanut itseään tänään, mutta pöytälätkää pelatessa hän onnistui katkaisemaan yhden Suomen pelaajan.

 
 
Vauvakin sai osansa tästä epäonnen päivästä. Hän kaatoi 12 kilon kahvakuulan kätensä päälle. Onneksi selvittiin säikähdyksellä. Käsi vain hieman punotti. Ei mennyt kahvakuula koko painolla käden päälle. Juu ja se kahva lähti eteisen kaapista sellaiseen paikkaan, ettei vauva pääse siihen enää käsiksi.
 
Kuvassa vauva tutkii puhelinluetteloa. Hetken päästä luetteloa jo maisteltiin.
 
Minä en ole itseäni satuttanut, mutta olen sählännyt senkin edestä kootessani naulakkoa ja testasessani uusia valoja. Onneksi kohta pääsee nukkumaan!

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 7

Keväinen olo/ energisyys
 
Lapset menivät jo aamulla ennen uimaan lähtöä ulos laskemaan mäkeä. Uinti alkaa muuten jo yhdeksältä, joten tänä aamuna ei paljon sängyissä loikoiltu. Tosin ei meillä muulloinkaan pitkään nukuta. Ulkona on täysi talvi ja lapset ovat innoissaan lumesta. Silti minulla on ihan keväinen olo, lumituisku ei tunnu missään! Kevättakkikin on ostamatta ja tennarit on helppo vaihtaa vielä hetkeksi talvikenkiin. Ulkona on kuitenkin valoisaa.
Sain ruukkunarsisseja tuliaiseksi. Ihania! Aukesivat nopeasti täällä sisällä lämpimässä. Piristävät nyt ikkunalaudalla. Ulos en raaski niitä laittaa.

 

 
Leivän päälle ja salaattiin laitan ituja. Yksi satsi niitä jo syötiin ja tänä aamuna valmistui toinen. Kuvan idut on kasvatettu mung pavuista. Itujen kasvatuspurkki on lainassa äidiltä ja nämä idut on muutenkin uusi juttu. Siis olen kyllä syönyt niitä ennenkin, mutta en itse kasvattanut. Vinkkejä ituihin saa laittaa kommenttiboksiin. :)    perjantai 7. maaliskuuta 2014

Neljäs kerta toden sanoo

Vau! Ihailua, ihmetystä ja pikkiriikkisen kateutta. Nämä olivat päällimmäiset tunteet, kun luin Lähiömutsin blogista heidän 2-vuotiaan ruokaviikosta. Käykää ihmeessä lukemassa.


Meillä on kolme enemmän tai vähemmän nirsoa lasta. Ruokahetket ovat välillä olleet yhtä painajaista. Ja kireä tunnelma ei ainakaan saa ketään nauttimaan ruuasta, saati rohkaistumaan uusien ruoka-aineiden maistamiseen. Välillä meillä on ollut käytössä tarrataulut. Lapset ovat saaneet laittaa tarran omaan tauluunsa silloin, kun on maistanut jotain uutta ruokaa tai ruoka-ainetta. Tarrataulut ovat innostaneet kokeilemaan jotain uutta ja pojat ovat jopa löytäneet uusia lemppareita. Muun muassa vesimelonin ja persimonin muutama vuosi sitten. Vähään aikaan meillä ei ole ollut tarratauluja käytössä, eivätkä ne muutenkaan sovi jatkuvaan käyttöön.


Toisaalta meidän ekaluokkalainen on jo varsin hyvä syömään muutakin kuin lempiruokiaan. Ehkäpä pitäisi vain rentoutua nuorempien kohdalla ja antaa heille aikaa. Jotenkin lapsia pitäisi kuitenkin kannustaa uusien ruokien maisteluun. Pikkusisko esimerkiksi syö jäätelöistä vain vaniljaa, karkeista vain tikkareita (muumi). Suklaata ei ole koskaan maistanut. Vihanneksista menee vain kurkku, punainen paprika, maissi ja porkkana. Kasvissosekeitosta kyllä tykkää ja sinne saa jotain piilotettua, kunhan keiton pääraaka-aine on porkkana tai bataatti eli keiton pitää olla oranssia.


Nyt neljännen lapsen kanssa yritämme toisenlaista aloitusta. Kiinteät aloitettiin 6 kuukauden täysimetyksen jälkeen, niin kuin muillakin lapsilla. Tällä kertaa sormiruokana on annettu muutakin kuin maissinaksua. Uusia ruokia olemme tarjonneet vauvalle aika tiheään. Isommilla ei ole mitään allergioita, joten uskon ettei vauvallakaan ole. Vauva on syönyt sormiruokana kurkkua, tomaattia, appelssiinia, porkkanaa, bataattia, avocadoa, parsakaalia, lohta, lihapullaa (pelkkää jauhelihaa) ja ruisleipää. Ainakin tomaatista tykkää. Ja ruisleivästä! Yhden kerran on saanut leipää ja voi sitä riemua!


 
 
 
Ylimmässä kuvassa vauva syö ensimmäistä kertaa maissinaksua.
Toisessa kuvassa vauva syö bataattia soseena.
Kolmannessa kuvassa vauva syö itse appelsiinia.
Kolmessa alimmassa kuvassa vauva syö parsakaalia, porkkanaa ja jauhelihaa.
Tai ehkä syöminen on liioiteltua. Maistelu sopii paremmin.
 
Tänään vauva sai aamulla puuroa ja hedelmäsosetta, muutama lusikallinen meni. Lisäksi hän söi tomaattilohkon. Lounaaksi syötin hänelle puolikkaan avokadon lusikalla. Itse hän sai syödä taas tomaattia. Välipalalla vauva sai hedelmäsosetta. Päivällisellä vauva söi muutaman lusikallisen kana-kasvissosetta. Lisäksi hän söi itse pari palaa keitettyä porkkanaa sekä muutama maissinaksun. Rintamaitoa vauva sai aina kun halusi. Tänään oli vähän poikkeuksellinen päivä. Vauva tuli yöllä kipeäksi. Kurkunpään tulehdus. Viime yönä tilanne oli sen verran hankala, että mies meni 15 minuutiksi ulos vauvan kanssa. Se onneksi helpotti oloa sen verran, että lääkäriin ei tarvinut lähteä.
 
Isompien järkytykseksi illan tortillojen kanssa tarjottiin jauhelihakastiketta, jossa oli papuja. Isoveli söi tyynesti ja otti lisää. Pikkuveli ja pikkusisko eivät tykänneet ja se ei jäänyt epäselväksi.
 
Kiinnostaisi tietää, miten teillä lapset suhtautuvat uusiin ruokiin? Vinkkejä?! 

torstai 6. maaliskuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 6

Lapset

 
 
Vanhin on ensimmäisellä luokalla koulussa. Liikunnallinen ja huomaavainen. Toinen on eskarissa. Hän herkkä ja huoleton. 4-vuotias pikkusisko on päättäväinen. Vauvasisko hymyilee aina.
 
 
Vauvan syntymästä saakka minulla on ollut tavoitteena ottaa joka viikko jonkinlainen sisaruskuva lapsista. Tässä jokin aika sitten otettu kuva.  

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Feikki Hello Kitty

Löysin Johkunlaiset askareet blogista ohjeen helppoon Hello Kitty-kaulaliinaan. Ajattelin tehdä kaulaliinan kummitytölle syntymäpäivälahjaksi. Lankojakin oli riittävästi. Siihen asti kaikki menikin hyvin. Vaikka ohje oli helppo, niin onnistuin sähläämään. Tätä kaulaliinaa on purettu ja neulottu ja taas purettu. Kaulaliina oli jo valmis, kun huomasin, että kissanpää on aivan väärän muotoinen. Kun muu ei onnistunut, niin purin saksilla silpomalla. Tein uudestaan, jouduin purkamaan. Lopulta luovutin. Ei tullut Hello Kitty, mutta kyllä tämän jotenkin voi kissaksi tunnistaa. Itse en tykkää Hello Kittystä. Mietin jo, että siitäkö tämä epäonnistuminen johtuu.


 
 
Pitäisi ehkä jättää kokonaan bloggaamatta tämä kaulaliina, mutta josko joku saa edes päivän naurut tästä. Ei todellakaan menny niin kuin Strömsössä. Käykää ihmeessä tsekkaamassa tuo alkuperäinen Hello Kitty kaulaliina täältä!

 
 
Kuvissa esiintyy kohta 4 vuotias pikkusisko itse valitsemissaan vaatteissa. Legginssit ja shortsit Lindexin alelaarista. Paita saatu käytettynä kaverilta.

maanantai 3. maaliskuuta 2014

lomaviikon sukat

Ekaluokkalaiselta tuli sukkatilaus. Sini-punaiset tennarisukat, eripariset niin kuin Robinillakin on. Sinistä lankaa minulla ei ollut tarpeeksi, mutta onneksi poika kelpuutti turkoosin. Lankaostoksillehan minä en tänä vuonna aio mennä. Tarkoitus on neuloa jo kertyneitä lankavarastoja pienemmäksi. Aiheesta enemmän täällä

Tennarisukat tein 7 veljestä langasta nelosen bambupuikoilla. "Kengännauhat" ovat kanttinauhaa. Aiempiin sukkiin olen ostanut tavalliset kengännauhat. Idea kanttinauhan käyttöön on napattu Lankahelvetin Hennalta . Kanttinauha toimii kengännauhoja paremmin meidän ekaluokkalaisella, hän kun pitää näitä sukkia kengissä.

 
 

 
 
Itselleni tein unisukat jämälanka nöttösistä. Olen jemmannut myös näitä pienen pieniä keriä, vaikka mitään järkevää käyttöä en ole niille keksinyt. Tälläkin kertaa idea on Hennan blogista. Tein siis lyhyt vartisen sukat oikeaa neuletta. Sukat saa helposti potkittua pois jalasta, jos nukkuessa tulee liian kuuma.  
 
 
Lomaviikkoa piristi myös tämä pieni sukkayllätys. Sain tämän avaimenperän palkinnoksi arvonnasta, jonka järjesti Uraäiti kotona blogin Mirva Kiitoksia! Oikein sopiva palkinto tällaiselle neuloosin riivaamalle. :)
 


Instagram