keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Näin teet parhaat täytetyt patongit




Meidän perheen viikonloppuherkku on ollut nyt useampana viikonloppuna täytetyt patongit. Mies, joka tykkää hifistellä ruuan kanssa ja tavoittelee aina täydellistä makukokemusta on kehitellyt myös meidän perheen patonkien täyttämisen huippuunsa. Täytetyissä patongeissa on se hyvä puoli, että jokainen saa valita patonkiinsa juuri itselleen sopivat täytteet. Täytetyt patongit on myös nopea ja helppo tehdä. 





Olemme käyttäneet kaupan valmiiksi paistettuja patonkeja. Pelkästään täytettynä patongit ovat hieman kuivia. Me (siis mies) halkaisee patongit ja laittaa niiden päälle levitettä ja juustoa. Kuvissa patonkien päällä on levitettä ja juustoraastetta sekä kaapista löytyneiden cheddar-juustojen paloja. Patonkeja ei halkaita kokonaan, vaan ne jätetään toisesta reunasta kiinni. Halkaistut, voidellut ja juustolla täytetyt patongit laitetaan 180 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi. Täydellinen lämpötila ja aika ovat uunikohtaisia. Kokeilemalla selviää. Patongeista ei ole tarkoitus paistaa kovia. 





Kaikki perheestämme eivät halua patonkiaan uuniin. Heille patonki täytetään ilman lämmitystä.




Täytteeksi patonkiin


Juusto
Mozzarella
Erilaiset leikkeleet
Salaatti
Tomaatti
Kurkku, suolakurkku
Paprika
Oliivit
Aurinkokuivattutomaatti
Kuivattu sipuli

Kastikkeet


Maustetut majoneesit
Salaatinkastike
Oliiviöljy
Balsamico
Sweet chili

Suolaa, pippuria





Mitä sinun patonkiisi tulisi täytteeksi?

maanantai 28. syyskuuta 2020

Viime viikon parhaat




Aloitin viime viikon sairastamalla. Nukuin päiväunia, tuijotin Netflixiä ja makasin sohvalla. Pääsin myös kokemaan miltä koronanäytteen ottaminen tuntuu. Olen kuullut sen tuntuvan siltä, kun vettä tai colaa menisi nenään, silmää tökittäisiin sisäkautta tikulla tai otettaisiin papakoe nenän kautta. Sanoisinko, että näytteenotto on nopea, mutta maineensa veroinen. Ystäväni sanoin:


"Sitä tikulla silmään, kuka vanhoja muistaa - sanonta on uudistunut!
Uusi versio menee näin: 
Tikulla nenään, kuka on elänyt vuonna 2020" 

#koronatesti



Viikonlopun kohokohta

Kävin sunnuntaina kahden ystävän kanssa suppaamassa. Suppasimme satamaan syömään Kahvila Karirannan kuuluisat korvapuustit. Olin varautunut lisävaatteilla ja villasukilla, mutta niitä ei tarvittu ennätys lämpimän kelin ansiosta. Tämän piti olla kesän viimeinen suppailu, mutta en raaskinut vielä tyhjentää sup-lautaa. 






Viikon kirja

Kuuntelin äänikirjana Antti Holman Kaikki elämästä(ni). Ihan kuin olisi hyvän ystävän juttuja kuunnellut! Viihdyin, nauroin, mutta olin myös surullinen ja vihainen. Holma on taitava tarinankertoja. 



Viikon ostos

Sain lahjakortin Marimekolle lahjaksi hoitolasten perheiltä. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin ostamaan lahjakortilla kaksi mukia. Isomman Ketunmarja-mukin, joka näkyy kuvassa ja pienemmän ruskean unikko-mukin. Valitsen aina tarkkaan mukin, josta juon teetä. Valintaan vaikuttaa päivän fiilis. Viikonloppuna tee tuli juotua Ketunmarjamukista. 



Viikon sankarit


Viime viikolla meidän perhessä vietettiin kaksia synttäreitä. Mies sekä toinen poika täyttivät vuosia. Poika on ollut jo pidempään kiinnostunut kengistä. Katselee kenkävideoita youtubesta ja piirtää kenkiä. Synttärilahjaksi poika valitsi uudet lenkkarit. Adidaksin siniset Ultra Boostit. Mies kävi ostamassa itselleen lahjaksi kaiuttimet telkkariin. Hänen lahjastaan pääsemme nauttimaan koko perhe. On aikamoinen ero tuleeko ääni pelkästään telkkarista vai kaiuttimen kautta!




Jatkuisivatpa lämpimat ilmat vielä! En ole vielä valmis kylmään ja pimeään syksyyn! 



Iloista uutta viikkoa! 

perjantai 25. syyskuuta 2020

Sumuinen aamu

 


Monen sohvalla maatun aivosumuisen ja räkäisen päivän jälkeen pääsin vihdoin ulos. Ulkona oli lämmintä ja sumuista. Kuopus toivoi, että saatan hänet kouluun. Minä lähdin saattamaan nuorinta. Kävelimme kahdestaan ja juttelimme. Kuopus olisi toki voinut kävellä myös siskonsa kanssa kouluun, mutta hän taisi pyytää minua saattamaan juuri tuon kahdenkeskisen juttutuokion vuoksi. Ekaluokkalaisen päässä on paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Onneksi minulla ja miehellä on aikaa jutella hänen kanssaan joka päivä. Mies hoiti juttutuokion illalla, kun minä olin töissä.





Kun olin saattanut lapsen kouluun jatkoin matkaa Vesijärven rantaan. Hengitin kostean lämmintä ilmaa ja otin valokuvia kännykällä.





Edessä on vapaa viikonloppu. Lauantaina pojilla on pelejä, mutta sunnuntaille ei ole mitään ohjelmaa. Haaveilen tämän vuoden viimeisestä suppauksesta, kirjojen lukemisesta, ulkoilusta, hyvästä ruuasta ja yhdessä olosta perheen kanssa. 
 




Mukavaa viikonloppua! 





torstai 24. syyskuuta 2020

Minun kesäni

Viime päivät olen makaillut kotona ja toipunut flunssasta. Päiväunien lomassa olen katsellut puhelimestani valokukuvia ja muistellut mennyttä kesää.  Tuula's Life blogissa törmäsin Minun kesäni-postaukseen. Halusin tehdä itsekin tällaisen muistelu-postauksen kesästä, vaikka olinkin ajatellut etten enää blogissa kesään palaisi. Vielä viimeisen kerran - KESÄ 2020



KESÄ 2020 KAHDELLA SANALLA 


Sup-lauta ja koti


Olemme viettäneet paljon aikaa kotona. Reissaamista ovat rajoittaneet korona ja lasten harrastukset. Onneksi ostimme kesän alussa kaksi sup-lautaa. On ollut ihanaa käydä suppaamassa läheisellä järvellä. Olen suppaillut oman perheen kanssa, miehen kanssa kahdestaan ja kavereiden kanssa. 





KESÄN HUUMAAVIN AURINGONLASKU





Kesän alussa kävimme neljän naisen porukalla suppaamassa. Aallot tyyntyivät iltaa kohden. Kippistimme kuohuviinillä sup-laudoilla istuen ja jalkoja lämpimässä järvivedessä uittaen. Kuohuviini nautittiin tietenkin lasisista laseista. Huumaava tunne, kun koko kesä oli vielä edessä! 



KESÄN ITKETTÄVIN HETKI?





Kesän tunteikkain päivä oli kesäkuun lopussa, kun lopetin työni perhepäivähoitajana. Kesken työpäivän minut yllätettiin musiikkiesityksellä. Minulle soitettiin viululla Apulannan Valot pimeyksien reunoilla. Päivän lopuksi minua muistettiin monenlaisilla lahjoilla. 




KESÄN HURMAAVIN HERKKUHETKI?






Mansikat ja mansikkakakku kuuluvat kesään. Viime kesänä herkuttelimme pääasiassa muiden leipomilla mansikkakakuilla. Itse teimme pikakakun mansikoista, kaupan valmiista marenkipohjista, kermavaahdosta ja vaniljavaahdosta. 



KESÄN KIKATUTTAVIN AUTOMATKA?





Matkat jäivät vähiin. Meillä oli vain viikko koko perheen yhteistä lomaa viime kesänä. Pääsimme autossa hykerryttävään lomatunnelmaan, kun ajoimme viiden päivän lomalle Keski-Suomeen äitini ja hänen miehensä luokse. Radiosta soi Arttu Wiskarin Tässäkö tää oli. Suurin osa matkasta kuunneltiin lasten toiveesta Harry Potteria Vesa Vierikon lukemana.  

 


KESÄN IKIMUISTOISIN JÄRVIPULAHDUS?





Ikimuistoisin ja naurettavin pulahdus oli se, kun olin suppaamassa ystäväni kanssa. Meitä lähestyi vene, joka oli menossa laituriin. Ehdin kysyä kaveriltani, että mihin suuntaan väistetään. Samassa kävelin reippaasti lautaa pitkin takaperin järveen. Sup-laudalta pulahdin uimaan välillä vahingossa ja välillä ihan tarkoituksella. Tässä kuvassa olen pulahtanut uimaan suunnitellusti.



KESÄN LEMPPARILOOK?






Tänä kesänä olen opetellut käyttämään mekkoja ja hameita. Nämä yllä olevissa kuvissa näkyvät asut ovat olleet usein päälläni. Itse asiassa minulla on kaksi hieman erilaista mekkoa tuosta ylemmässä kuvassa näkyvästä kankaasta. Alemman kuvan tyllihame on alelöytö Indiskasta. Täydellisiä shortseja etsin koko kesän, mutta en löytänyt. 



KESÄN TUNNELMALLISIN TUOKIO





Iltakävelyt, auringonlaskut ja yhteiset keskustelut sohvalla miehen kanssa. En osaa nimetä yhtä tiettyä tunnelmallista tuokiota. Toivottavasti syksyllä on aikaa tunnelmoida enemmän. 



Sellainen oli kesä 2020. Erilainen, mutta ei ollenkaan huono. 



Mitä sinulle jäi mieleen kesästä 2020?

maanantai 21. syyskuuta 2020

Viikon parhaat, viikko 38


 Koko perheen metsäretki


Koronakeväänä meidän perheelle tuli tavaksi tehdä joka viikko yhdessä metsäretkiä. Alkuun isommat lapset vastustivat retkiä, mutta melko nopeasti niistä tuli odotettuja yhteisiä hetkiä. Tai ainakin ihan siedettäviä, jos teineiltä kysytään. Kun koronarajoitukset keväällä lievenivät, loppuivat meidän metsäretket. Viime sunnuntaina teimme pitkästä aikaa pienen eväsretken Pirunpesälle. 

Pirunpesä sijaisee Tiirismaalla Hollolassa ja on noin 34 hehtaaria suuri. Alue on rauhoitettu 50-luvulla. Pirunpesän kallio jähmettyi magmasta 2000 miljoonaa vuotta sitten ja siinä näkyy paikoin kivettyneitä aaltojen jälkiä. Jääkaudella Pirunpesän taakse syntyi jääjärvi Villinpeltojen kohdalle. Jääjärven sulamisvedet virtasivat kohti Baltian jääjärveä puhdistaen samalla rotkon irtomateriaalista. Pirunpesän ympärillä on paikoin 5-20 metriä korkeat pystysuorat seinämät. Nykyään rotkossa on runsaasti rapautuneita kvartsiittilohkareita, jotka ovat pilkkoutuneet vuosituhansien aikana talven pakkasissa.






Kahdenkeskinen lounas


13 päivän aikana minulla oli 12 työpäivää. Kun työputki oli vihdoin ohi kävin miehen kanssa yhdessä lounaalla. Perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi kävimme syömässä hampurilaiset Social Burger Jointissa. Illat täyttyvät usein harrastuksista ja viikonloput turnauksista. Lisäksi minä teen vuorotyötä. Kahdenkeskisen ajan löytäminen ei ole ihan helppoa. Vuorotyöni mahdollistaa välillä kahdenkeskisen ajan arkilounaiden muodossa. 




Viikon kirja


Maria Pettersson: Historian jännät naiset: merirosvoja, meedioita,  varkaita ja vakoojaprinsessoja





Petterssonin elokuussa julkaistu tietokirja kertoo yli 50:stä kiinnostavasta naisesta, joista ei ole aiemmin historiankirjoissa juuri kerrottu. Mukana kirjassa on muun muassa tekoparrassa pelannut baseball-tähti, kolumbialainen huumepomo ja Yhdysvaltalainen sisällissodan sankari. Kirjan naiset ovat sankarillisia, rohkeita, röyhkeitä, törkeitä ja erittäin mielenkiintoisia. Ennen kirjaa Pettersson on esitellyt näitä kiinnostavia naisia Twitterissä ja suositussa Facebook-ryhmässä. Yleareenasta löytyy podcast nimellä Maria Pettersson ja historian naiset . Ensimmäinen osa on jo julkaistu ja seuraava jakso ilmestyy 30.9. Itse en ole ehtinyt vielä podcastia kuuntelemaan, sillä sain vasta loppuun Petterssonin kirjan. Kuuntelin kirjan osittain äänikirjana ja välillä luin kirjaa E-kirjana. 



Mikä oli parasta sinun viikossasi?


Iloa uuteen viikkoon! 
 

sunnuntai 20. syyskuuta 2020

7 asiaa minusta


Instagramissa useampikin vaikuttaja on kysellyt seuraajiltaan, millainen mielikuva heillä on vaikuttajasta. Minäkin kysyin instastoorissa ajatuksia ja oletuksia siitä, millainen olen instaseuraajieni mielestä. Osan vastaajista olen tavannut ja tunnemme toisemme. Osa tuntee minut vain instagramin perusteella. 




Instagram-seuraajien mukaan minä olen..


Todella tehokas supernainen

Rauhallinen, hyvät hermot

Rauhallinen puuhanainen

Lämmin, lapsirakas, idearikas, haaveilija, romantikko

Rauhallinen ja tarkkaileva

Huumorintajuinen ja elämänmyönteinen

Täsmällinen, hyvä heittäytymään ja laittamaan itsensä likoon, ystävällinen

Hauska, helposti lähestyttävä, mukava ja ystävällinen

Mielikuvitusrikas, kekseliäs





Millainen olen oikeasti? 


1. Olen tunnollinen. Minulla on tapana murehtia asioita etukäteen. Yleensä turhaan. Mietin myös usein jälkeenpäin, mitä puhuin ja miten ja käyttäydyinkö tyhmästi. Huonoa itsetuntoa ehkä? Olen yrittänyt päästä näistä ajatuksista ja tavoista eroon.

2. Olen pitkäpinnainen ja rauhallinen. En provosoi enkä provosoidu helposti.

3. Pyrin olemaan oma itseni, enkä esitä mitään. Itsekin tykkään aidoista ihmisistä ja kohtaamisista. Tykkään huumorista ja välillä käytän huumoria myös puolistusmekanismina. 

4. Olen mukavuudenhaluinen. Mitkään ultramarthonit ja itsensärääkkäykset eivät ole minua varten. 

5. Kaipaan hiljaisuutta ja rauhaa. Vaikka nautin ihmisten kanssa olemisesta, minun on saatava välillä olla yksin. 

6. Tykkään neuloa ja koristella Bullet Journalia. En keksi itse neulemalleja tai maalaa tauluja. Minulle luovuutta on neulominen ja oman kalenterin eli Bullet journalin tekeminen ja koristeleminen. 

7. Tykkään lapsista. Olikin hienoa saada tehdä töitä perhepäivähoitajana 4 vuotta ja tutustua erilaisiin lapsiin. Omassa kodissa lasten kanssa tehtävä työ oli kuitenkin niin kokonaisvaltaista, että lopettamispäätös tuntui oikealta. Onneksi ymmärsin lopettaa ajoissa. Nyt olen parempi äiti omille lapsilleni, vaikka olenkin töissä muualla ja näemme lasten kanssa vähemmän. 



Yhdistin tähän blogikirjoitukseen kaksi haastetta. Kysymykset Instagramista ja Outi's Life blogista löytämäni 7 asiaa minusta-haasteen. 


Rentoa sunnuntaita! Voimia ja iloa uuteen viikkoon! 


Mielelläni kuulisin jonkin totuuden sinusta! Ja oliko näissä minun totuuksissani yllätyksiä? 

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Evääksi töihin - ruokaisat salatit




Olen kohta ollut kuukauden töissä uudessa työpaikassani. Ennen söin lounaani kotona hoitolasten kanssa. Söimme itse tekemääni peruskotiruokaa. Elokuun puolessa välissä lähdin töihin kodin ulkopuolelle. Etukäteen haaveilin syöväni työpaikan ruokalassa jonkun toisen tekemää ruokaa. Olin erittäin kyllästynyt ruuanlaittoon. Mutta kuinkas kävikään? En ole vielä kertaakaan käynyt työpaikan ruokalassa. Lähes joka päivä olen tehnyt itse eväät töihin. Pari kertaa minulla on ollut miehen tekemää ruokaa eväänä sekä muutaman kerran kaupan valmissalaatti.
 



Salaattini teen yleensä Tuopperwaren eväsrasiaan, jossa on tiivis kansi. Tämä rasia kestää myös mikron. Rasian kannessa on pieni ilma-aukko, jonka voi avata jos ruuan laittaa mikroon. Kantta ei siis tarvitse poistaa lämmityksen ajaksi. 

Teen evässalaatin aamulla samaan aikaan, kun teen itselleni aamupalaa. Pohjalle revin salaattia ja pilkon kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Sitten on proteiinin vuoro. Usein minulla on edellisen päivän lounaalta jäänyttä kanaa tai kalaa. Joskus kinkkua ja kananmunaa. Päälle juustoa, oliiveja tai vaikkapa viinirypäleitä. Suunnitelmissa on kokeilla jonkinlaista texmex-salaattia jauhelihasta, pavuista ja tortillasipseistä.




Mitä minä laitan evässalaattiin? 

Salaattipohja:

-salattia
-kurkkua
-tomaattia
-paprikaa

Proteiini:

-kanaa
-lohta (itse savustettu, kylmäsavu)
-tonnikalaa
-lihapullia
-kananmunaa
-kinkkua
-papuja

Päälle koristeeksi ja makua antamaan:

- fetaa
-oliiveja
-mozzarellaa
-juustoa kuutioina
-raejuustoa (ei oma suosikki)
-pähkinöitä
-viinirypäleitä
-ananasta
-avocadoa
-suolakurkkua




Tämän blogipostauksen ensimmäisessä kuvassa on mieheni tekemä lämmin salaatti. Salaattipohjan päällä on grillattua sipulia, kesäkurpitsaa ja grillijuustoa. 


Mikä on sinun lempisalaattisi? 
Kaikenlaiset salaatti- ja eväsvinkit otetaan ilolla vastaan! 




maanantai 14. syyskuuta 2020

Viime viikon parhaat

Kesäkauden lopetus

Kävimme viime viikolla viimeistä kertaa Herrasmannissa saunomassa ja uimassa. Äitini ja hänen miehensä hakivat asuntovaunun pois Herrasmannin leirintäalueelta ja yhdessä vietimme kesäkauden päättäjäisiä saunoen, uiden ja grillaten. Vesi oli 15 asteista ja kaikki uskalsivat uida, myös minä.





Viikon ainoa vapaapäivä

Minulla oli viime viikolla yksi vapaapäivä. Vietin sen ekaluokkalaisten kanssa Upilan leirikeskuksessa. Seurakunta järjesti ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen ryhmäytymispäivän. Sateesta huolimatta päivä oli onnistunut ja mukava. Tutustuin omaan ekaluokkalaiseenikin paremmin. Aika huippu tyyppi meillä on kasvamassa! Ja todella mukavilta vaikuttivat ekaluokkalaisen luokkakaverit ja heidän vanhempansa. 




Äiti-tytär hetki

10-vuotiaan kanssa vietimme yhteisen leffahetken katsomalla kirjastosta lainatun Harry Potter-leffan. Tyttö saa katsoa sitä mukaa Potter-leffoja, kun on saanut kirjoja luettua. Tällä hetkellä hän lukee viidettä Harry Potter kirjaa. Leffaherkkuna meillä oli Arnoldsin kausituote Caramel Popcorn Creme. Ihana makean ja suolaisen yhdistelmä. Tätä syksyistä herkkua on saatavilla rajoitetun ajan Arnoldseista. 




Kirjoja

Viime viikolla en saanut yhtään kirjaa luettua, mutta keskeneräisiä kirjoja minulla on senkin edestä. Minulla on kesken Elina Kilkun Mahdoton elämä, Antti Holman Kaikki elämästä(ni), Maria Petterssonin Historian jännät naiset sekä Marja Saarenheimon Esineiden perimmäisestä olemuksesta. 



Mukavaa uutta viikkoa! 



 

torstai 10. syyskuuta 2020

Mikä syksyssä on parasta juuri nyt?


Olen ennen tykännyt syksystä. Lapsena kirjoitin ystäväkirjoihin, että lempivuodensikani on syksy. Se johtuu varmasti osittain siitä, että olen syntynyt syksyllä. Synttärithän ovat kiva juttu. Ainakin silloin, kun ei kriiseile liikaa omaa ikäänsä. Viime vuosina kesästä luopuminen on tuntunut aiempaa vaikeammalta, enkä ole innostunut syksystä. Syksyissä olen odottanut eniten perheemme joka syksyistä matkaa Espanjaan. Tänä vuonna emme ole menossa Espanjaan syyslomalla. Minulla ei edes ole lomaa. Meillä ei siis ole koko perheen lomaa Suomessakaan, jota odottaa ja suunnitella. Ilo on löydettävä pienistä arkisista asioista ja hetkessä elämisestä lomasta haaveilun sijaan. 

Luin Tuulanneli blogista  Mikä syksyssä on parasta juuri nyt? -postauksen. Innostuin Tuulan postauksesta ja halusin haastaa itsenikin miettimään asioita, jotka ilahduttavat syksyssä juuri nyt. Tämän blogipostauksen kuvat ovat parin vuoden takaa lokakuun alkupuolella otettuja. Osallistuin silloin viikonlopun mittaiseen hiljaisuuden retriittiin. Eilen löysin itseni googlailemassa hiljaisuuden retriittejä. 




Mikä syksyssä on parasta juuri nyt?



1. Minä toivon kesällä lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Haluan supata, uida, syödä ulkona ja loikoilla riippumatossa. Sadepäivät ärsyttävät ja lamaannuttavat, en saa välttämättä mitään aikaiseksi. Syksyllä sade ei ärsytä ja lamaannuta minua ollenkaan samalla tavalla. Jos sataa puen kumpparit ja otan sateenvarjon mukaan. Välillä sateessa on jopa mukava kävellä. 

2. Uuden alku. Minulle syksy tuntuu enemmän uudelta alulta kuin vuodenvaihde. Lapsilla alkaa syksyllä uusi lukukausi. Harrastuksissa alkaa uudet kaudet. Tänä syksynä minulla alkoi myös uusi työ. 

3. Illat tv:n ja herkkujen ääressä. Syksyllä televisiossa alkaa uusia ohjelmia. On mukava kokoontua perheen kanssa tv:n ääreen. Tänä syksynä olemme seuranneet yhdessä Tähdet, tähdet-ohjelmaa. Miehen kanssa olen katsonut Sykettä ja Ensitreffejä alttarilla. Eilen katsoin tytön kanssa Harry Potter-leffaa. Aina emme kokoonnu koko perhe saman ohjelman ääreen, koska kiinnostuksen kohteet ja ikärajat asettavat omat rajoituksensa. 

4. Syksyn sato. Värikästä ja terveellistä. Tänä kesänä omassa pihassa kasvoi kesäkurpitsoja. Niistä onkin kokkailtu monenlaisia ruokia. Suosikkini on ollut kesäkurpitsalasagne. Kaupasta olen ostanut erilaisia kasviksia ja tehnyt töihin lounaaksi salaatteja. Pari kertaa on tullut tehtyä kaalilaatikkoa. 

5. Lukeminen. Syksyllä on ihana kääriytyä vilttiin ja lukea kirjoja. Minun on jotenkin helpompi keskittyä lukemiseen syksyllä. Juuri nyt valitsen mieluummin oikean kirjan kuin äänikirjan. Varsin poikkeuksellista tällaiselle äänikirjojen suurkuluttajalle.

6. Lämmin juoma. Teet maistuvat hyvältä juuri syksyisin. Teen kulutukseni on kääntynyt kasvuun ilmojen viiletessä. Juon pääasiassa valkoista tai vihreää teetä. Iltaisin kofeiinitonta rooibosia. Töissä olen viime aikoina valinnut kahviautomaatista lämpimän kaakaon. 



Pirteitä syyspäiviä!


Mikä sinun mielestäsi on parasta syksyssä?

maanantai 7. syyskuuta 2020

Viime viikon parhaat

Mukavaa uutta viikkoa! Minä palailen vielä viime viikon tapahtumiin ja tunnelmiin muistelemalla parhaita paloja. 



Viime viikolla tuli todettua muun muassa se, etteivät lokasuojat ole polkupyörissä vain koristeena. Pyöräilen töihin lapseni pyörällä. Viime maanantaina satoi rankasti ja pyöräilin sateessa hiekkatieta mennen tullen. Rapa roiskui joka puolelle. Olin likomärkä ja kurainen. Lapseni kuulemma kiinnittää suojat pyörään vain silloin kun sataa. Mitä jos onkin toisella puolella kaupunkia sateen sattuessa?! En ymmärrä teinien logiikkaa! Eikö olisi helpompaa antaa lokasuojien olla paikallaan koko ajan.



Viikon oma hetki

Kävin kampaajalla. Sain hiuksiin uuden värin ja leikkauksen. Myös kulmat laitettiin kuntoon. Hiusvärin vaikutusta odotellessani luin kirjaa ja join teetä. Hiustenpesupaikalle melkein nukahdin. Arjen luksusta! Nyt jo melkein odotan, että hiukset kasvaisivat ja pääsisin taas kampaajalle. Tällä kertaa kävin kampaajalla Lahdessa BD-roomilla. Kampaamon lisäksi BD-roomilta löytyy kauneushoitola ja kauppa. BD-room on hiljattain avannut myös verkkokaupan. Koodilla minna10 saat 10% alennusta verkkokaupan ostoksista syyskuun ajan. Vuosi sitten olen tehnyt blogiyhteistyön BD-roomin kanssa. Linkistä voit käydä lukemassa kokemuksestani hoitolassa: 

 Hemmotteluhetki Esse-hoitolassa.




Tyttöjen kanssa vietimme pienen hemmotteluhetken kotona. Meillä oli yksi laama ja kaksi pantteria. Nämä eläinmaskit löysin naurettavan halpaan hintaan Rustasta. Välillä on hauska vähän hupsutella. 



Kiireisen aamupala 

Olin lähdössä viikonloppuna aamuvuoroon. Yleensä syön aamuisin miehen keittämää puuroa. Mies nukkui, joten puuroa ei ollut. Päätin syödä mysliä. En mielelläni juo tavallista maitoa, joten valitsin jääkaapista miehelleni ostamani kahviin tarkoitetun kauramaidon. Ajattelin, että ei kai sillä ole väliä, laitanko mysliin kahvimaitoa vai tavallista kauramaitoa. Itse en juo ollenkaan kahvia. Olinkin ostanut vahingossa kahvijuomaa! Purkissa luki kaurajuoma, kahvi ja minä oletin sisällön olevan kahviin tarkoitettua kauramaitoa. Tarjolla oli siis mysliä kahvilla. Ehkä joku kahvinjuoja voisi tällaisestä tykätäkin. Kiireisenä aamuna kahvi ja mysli samassa. Miltä kuulostaa?




Viikon muut kokkaukset onnistuivat huomattavasti paremmin. Testasin HK:n uutuustuotetta, herneestä ja härkäpavusta valmistettua jauhista. Tuotetta käytetään jauhelihan tapaan. Valmistin jauhiksesta tomaattisen kastikkeen. Paketissa on 270g jauhista, joka vastaa 400g jauhelihaa. Jauhis ei kutistu paistettaessa samalla tavalla kuin jauheliha. 


*Jauhis saatu

Jauhis yllätti positiivisesti. Koostumus ja suutuntuma olivat hyviä. Jopa nirsot kasvistuotteisiin epäluuloisesti suhtautuvat lapset söivät jauhiskastiketta mukisematta. Tunnistivat kyllä tuotteen ei-jauhelihaksi. Suurella todennäköisyydellä ostan jauhista jatkossa. HK lanseerasi Jauhiksen kanssa samaan aikaan Vihreät kasvissarjaan myös paistettavat burgerpihvit, kasvispullat ja kasvisnuggetit. Tähän mennessä olen maistanut jauhiksen lisäksi myös nuggetteja ja burgerpihvejä. Kaikki ovat yllättäneet positiivisesti! Tuotekehittely on onnistunut. Helppoa kasvisruokaa, joka maistuu myös lihansyöjille.






Viikon lehtikatsaus

Vapaapäivänä vietin rauhallisen aamuhetken teetä juoden ja kaverilta lainaamiani Kotivinkkejä lukien. Arjen luksusta tämäkin.




Aurinkoa ja iloa uuteen viikkoon! 


Instagram