keskiviikko 18. syyskuuta 2019

18 jatkettua lausetta

Törmäsin Tuulannelin blogissa tähän 18 jatkettua lausetta-haasteeseen. Tuulan vastauksia oli mukava lukea. Päätin kokeilla itsekin tätä haastetta. Lapsena ja nuorena rakastin ystäväkirjoja ja slämejä eli slämäreitä. Muistelen, että silloin vastaaminen olisi ollut helpompaa. Nyt minulla meni useampikin hetki vastauksia miettiessä. 

1. En ymmärrä... miten nämä päivät ja viikot kuluvat niin nopeasti. 

2. Parasta juuri nyt... on oma perhe. Tulevana viikonloppuna meidän on tarkoitus viettää aikaa oman perheen kanssa. Edellisestä kerrasta on jo aikaa. 

3. Viime aikoina... en ole juuri pysähtynyt. Koko ajan teen jotain. Pitäisi ehdottomasti raivata kalenterista aikaa itselle ja pysähtymiselle.

4. En osaa päättää... asioista. Minulla on tapana jättää päätöstenteko viime tippaan ja odottaa, että muut tekevät päätökset puolestani.

5. Hermostuin viimeksi... lapsille siitä, että puhelimia katsottiin liian myöhään illalla ja likavaatteet jätettiin pitkin lattioita. 

6. Viikonlopun paras juttu... on aikatauluttomuus. Tosin aika usein meidän viikonloput on ohjelmoituja lasten harrastusten vuoksi.7. Noloa myöntää, mutta... tankkaan autoa harvoin. Siis oikeasti harvoin. Välillä taukoa on ollut lähes 10 vuotta. 
8. Viikko sitten... Mieheni oli työmatkallea Kiinassa. Aika meni yllättävän helposti ja nopeasti. Suurimmaksi osaksi sen ansiosta, että äitini oli meillä auttamassa. Aika luksusta saada valmiiksi tehtyä ruokaa! Minun ei myöskään tarvinut miettiä miten saan hoidettua lasten treenikuskaukset iltaisin.

9. Minut tekee iloiseksi... arjen pienet asiat. Ystävien seura ja hyvä ruoka. 10. Salainen taitoni on... Hyvin salainen. En tiedä itsekkään, mikä se on.

11. Jos saisin yhden toiveen se olisi... Terveyttä itselle ja läheisille. 

12. Minulla on pakkomielle... tarkistaa iltaisin, että ovet ovat lukossa. 13. Viikonlopulla herkuttelin... ainakin pullalla, karkeilla ja sipseillä. Herkuttelut eivät aina rajoitu pelkästään viikonloppuun. 

14. Harmittaa pikkasen..etten ole saanut aloitettua liikuntaharrastusta suunnitelmistani huolimatta. 15. Tekisi mieli... aamulenkille, mutta työpäiväni alkaa ihan kohta.16. Olen ylpeä... lapsistani.


17. Kaikkein eniten odotan... Syyslomaa. Minulla on puhelimessa jopa lomalaskuri. Viime kesän loma ei ollut suunnitelmien mukainen, koska miehellä oli koko kesän kipsi jalassa. Syyslomalta odotan koko perheen yhteistä aikaa. Toivon myös valoisaa ja aurinkoista lomaa.

18. Olenko ainoa, jonka mielestä... maksalaatikkoon laitetaan juustoviipaleita sulamaan sekä tietenkin puolukkahilloa. 

maanantai 16. syyskuuta 2019

Viikko, jolloin en mennyt katsomaan elokuvaa lempisarjastani


Viime viikolla istuin koris- ja säbäkatsomoissa. Lauantai meni säbää katsellen, sunnuntai korista. Enpä olisi uskonut vielä 10 vuotta sitten, että minusta voi tulla tällainen penkkiurheilija. Vieläkin urheilun seuraaminen rajoittuu lasten peleihin. Minun oli kyllä tarkoitus käydä kävelyllä pelien välissä, mutta sade esti kävelyn. Onneksi pääsen metsään ja ulos hoitolasten kanssa. Lapset löysivät tuon hienon sienen, josta otin kuvan.


Kävin hoitolasten ja oman nuorimman kanssa katsomassa Katti Matikaisen Kirjamyllyn. Olipa hauska kokemus. Minä en ole tainnut katsoa koskaan yhtään jaksoa Katti Matikaista televisiosta. Oli jo korkea aika tutustua Katti Matikaiseen ja Nakkirakkiin. En muuten edes tiennyt tuon koiran olemassa olosta.


Tänä vuonna tytöt täyttivät 9- ja 6-vuotta. Meillä on jo pitkään ollut tuo numeropallo odottamassa valokuvien ottoa. Lauantai-iltana keksin viedä tytöt rantaan kuvattavaksi. Oli jo hieman liian pimeää. Kuvauksia piti jatkaa myöhemmin valoisassa, mutta pallo hajosi saumasta.


Mieheni matkusti eilen Kiinaan työmatkalle. Siellä on kuulemma 30 astetta. Täällä meillä kaiveltiin jo pipoja ja sormikkaita esiin.


Mukavaa uutta viikkoa! 


perjantai 13. syyskuuta 2019

Viisi vanhempainiltaa ja yhdeksät treenit

Viime viikolla minun ei tarvinut iltaisin miettiä, mitä tekisi. Meillä oli samalla viikolla kolmen koululaisen ja esikoululaisen vanhempainillat. Lisäksi oli vielä yksi harrastuksen vanhempainilta. Lapsilla oli yhteensä yhdeksät treenit, joihin suurimpaan osaa heitä pitää kuljettaa. Lisäksi meille osui Kärkkäisen ostoskärryjen työntövuoro. Minulla oli flunssa, joten mies hoiti suurimman osan vanhempainilloista, mutta riitti niitä minullekin. Viikko oli sen verran kiireinen, ettei minulta löydy juurikaan valokuvia.Muutaman äänikirjan ehdin onneksi kuunnella loppuun.

Viikon kirjat


Kristiina Saha, Minäpäivät
Mikko Toiviainen, What's up, elämä

Kuuntelin kaksi äänikirjaa. Kristiina Sahan Minäpäivät kertoo 50-vuotiaasta Hellevistä, joka on keskisuuressa yrityksessä pikkupomona. Päivisin hän antaa potkuja ja iltaisin käy hoitamassa mielenterveysongelmista kärsivää äitiään. Kirjassa Hellevi lähetetään muutosseminaariin. Pirjo Heikkilä oli loistava valinta lukijaksi tähän humoristiseen kirjaan. 

Mikko Toiviaisen What's up, elämä on kuin podcast. Mikon eli Kalenterikarjun ja Mansikkkan vuoropuhelua identiteetistä. En ole kuunnellut
 podcasteja, mutta voisin kuvitella niiden olevan tällaisia.Viikon oma-aika

Lauantaina osallistuin Päijät-blogien ja Lahtiloven järjestämään blogitapahtumaan. Kirjoitinkin siitä edellisessä postauksessa. 


Viikon juhlat

Tätini täytti vuosia ja juhlat pidettiin Villa Furuvikissa. Hyvää ruokaa ja hauskaa ohjelmaa. Virkistävä sunnuntai.Se olisi taas perjantai! Nopeasti meni tämäkin viikko.

Mukavaa viikonloppua! 


torstai 12. syyskuuta 2019

Blogitapaaminen Lahdessa
Viime lauantaina osallistuin Päijät-blogien ja Lahti loven järjestämään blogitapahtumaan. Tapahtuma järjestettiin Eana centerin tiloissa. Oli mukava nähdä paikallisia bloggaajia sekä tutustua mukana olleisiin yrityksiin. Yritykset olivat minulle ennestään tuntemattomia. Välillä hävettää, miten huonosti tunnen Lahtea ja lahtelaisia yrityksiä. Bucket listille pitääkin ehdottomasti lisätä Lahteen ja lahtelaisiin yrityksiin tutustuminen.
Mira-Elise kauneushoitola ja ekoputiikki Heleä By Bella Artistasta piti meille kasvojumpan. Mira-Elise on itse kehittänyt Metod Mirar kasvojumpan, joka on yhdistelmä venytyksiä, kasvojumppaa, kasvohierontaa, hengitystekniikkaa ja yleisohjeita. Metodi lupaa heleämpää ja jopa kiinteämpää ihoa ilman leikkauksia tai kalliita tuotteita. Metod Mirar-jumppahetki olisi ihana ohjelmanumero polttareihin, baby showereihin tai vaikka syntymäpäiville. Miran ekoputiikista saa Fiini naturally tuotteita. Taitaa olla Lahden kattavin valikoima. Tuotemerkin olen jo aiemmin todennut toimivaksi ja nyt ostin itselleni uutta tuotetta, Mandariini voidetta. Voide lapsen rintakehälle voideltuna rauhoittaa ja takaa kuulemma hyvät yöunet. Kokeilinkin heti teinille sillä ajatuksella, että hänet saisi hieman aiemmin nukkumaan. Nyt myös muut ovat pyytäneet rasvausta iltaisin. Rasvan tuoksu on miellyttävä ja Fiini-tuotteet sopivat atoopikoille, joten hyvin kelpaa rasvailla.Pääsimme opettelemaan origami-taittelua Emma-Riikka Akindayon johdolla. Emma-Riikalla on pieni yritys nimeltään Origami-kurki ja hän tekee kaikki yrityksen tuotteet paperista. Tuotteet on suojattu lakalla, jotta ne kestävät paremmin käyttöä. Ainakaan minusta Origami-kurki ei saa kilpailijaa. Aika haastavaa oli origamin taittelu. Emma-Riikka tekee origameja vielä paljon pienemmällekin paperille, kun mitä me kokeilimme.
Kosmetologikoulun opiskelijat tekivät meille huulimeikkejä ja minikäsihoitoja. Oma valintani oli ehdottomasti huulimeikin. En nimittäin osaa ollenkaan käyttää huulipunaa. Nyt olen ajatellut opetella. Minulle tehtiin luonnollinen nude-huulimeikki. Ostin Ms Chick huulipunan ja huultenrajauskynän, joilla aioin harjoitella huulipunan käyttöä.
Sisustusmyymälä ja somistevuokraamo Via deco toimii Eana centerin tiloissa ja esitteli meille toimintaansa. Heiltä saa vuokrattua juhliin astioita ja somisteita. Kuulostaa järkevältä ja ekologiselta. Via decon pisteellä saimme kokeilla kattamista ja somistamista. Sitä pitäisi tehdä enemmänkin kotona. Liian usein tulee katettua eripari lasit ja lautaset ja somisteena on joku asiaankuulumaton kasa tai lehtipino. Minä ainakin nautin pienistä kauniista asioista, joten miksi en lisäisi niitä myös arkeen.
Herkut blogitapahtumaan tarjosi Sisustuskahvila Wanha Justiina. Kahvila on juuri avannut verkkokaupan, josta tuotteita saa tilata myös muualle Suomeen. Kannattaa käydä kurkkaamassa verkkokaupan sivuille, mitä ihanuuksia sieltä löytyy.
Minulla ainakin oli inspiroiva ja mukava blogitapaaminen. Vielä en ole kotona kattanut kauniista tai kasvojani jumpannut. Wanhaan Justiinaankaan en ole vielä ehtinyt teehetkelle. Hoitolasten kanssa teemme ainakin yhden helpon origamin, jonka Emma-Riikka meille neuvoi ja Fiinin mandariinivoidetta on käytetty. Niin ja se huulipunahaaste. Heti seuraavana päivänä punasi huuleni juhliin. Nyt on taas viipotettu ilman meikkiä. Koska arki!


Oliko joukossa tuttuja yrityksiä?

Suositko paikallisia yrityksiä?


keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Helpot eväät metsäretkelle
Viime viikolla vietettiin puunhalausviikkoa ja Suomen luonnon päivää. Minä käyn hoitolasten kanssa vähintään kerran viikossa metsässä. Viime viikonloppuna halusin viedä myös oman perheeni metsään. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Mieskin pystyy jo melko hyvin kävelemään kipsin poiston jälkeen. Yksi lapsista meni omaan harrastukseensa, mutta me muut viisi lähdimme metsäretkelle.
Olimme sen verran flunssaisia, että lähdimme retkelle autolla. Laiskuutta oli sen verran, että haimme eväät retkelle menomatkalla Lidlistä. Evääksi valittiin paistopisteen suolaisia herkkuja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä sekä pieni pullapussi. Juomana meillä oli smoothieta, inkiväärishotti, kivennäisvettä ja limsaa. Jokainen sai kaupassa valita mieleisensä eväät ja juomat. Kaupassa olisi ollut ainakin valmiiksi pilkottuja hedelmiä, valmiita leipiä, wrappejä ja salaatteja. Laiska ja kiireinen eväidentekijä löytää nykyään monenlaisia valmiita ja terveellisiäkin eväitä kaupasta.
Meillä oli noin kilometrin kävelymatka parkkipaikalta retkipaikalle. Kävelyn teki kiinnostavaksi lapsille kiipeily kivillä ja kalliolla. Söimme eväät auringonpaisteessa kallion päällä. Lähellä olisi myös ollut nuotiopaikka, mutta sille ei tällä retkellä ollut tarvetta.
Retken jälkeen kaikilla oli hyvä mieli. Varsinkaan isommat lapset eivät aina  koskaan innostu tällaisista koko perheen retkistä, mutta suosittelen silti kannustamaan pakottamaan teinitkin mukaan. Ainakin joskus. 

 


Mukavia metsäretkiä! 
 

Ps. Parhaat metsäretki- ja eväsvinkit saa kertoa kommenteissa. :)

sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Elokuu 2019

Elokuussa


Jätettiin jäähyväiset Herrasmannin leirintäalueen sauna-illoille. Kävin ihastelemassa auringonlaskuja Myllysaaressa.


Juhlistimme kesäloman loppumista syömällä ystäväperheen kanssa Bus Burgerissa.Juhlimme meidän kadun perinteisissä pihajuhlissa sekä ystävän nimijuhlissa. Pihajuhlat on järjestetty joka kesä yli 30 vuotta ilman taukokesiä. Ystäväni juhli tyttönimensä ottamista takaisin.Vietin aurinkoisen päivän ystävän kanssa Pulkkilan harjulla ja Vääksyssä.Elokuun lelu


-Legot

Sain Lego Friends pelastuslaivan Instagram näkyvyyttä vastaan. Tytöt ovat leikkineet laivalla todella paljon. Uusi legopakkaus innosti meidät myös kaivamaan vanhat legot esiin ja lajittelemaan niitä. Legoilla on leikitty ja rakenneltu sekä hoitolasten että omien lasten kanssa. 


Legot saatu Instagram-näkyvyyttä vastaan

Elokuun viimesenä päivänä vietettiin Suomen luonnon päivää. Me teimme pienen eväsretken, johon osallistui 5/6 perheestä.


Nopeat ja helpot eväät haettiin menomatkalla matkan varrelle osuneesta Lidlistä. Paistopisteen herkut, pähkinät ja kylmässä olleet smoothiet olivat maistuva valinta eväiksi.


Illalla kävimme katsomassa satamassa Suomen tivolin järjestämää ilotulitusta.


Elokuun kirjat

Luin 2 kirjaa ja kuuntelin 8 äänikirjaa.Elokuun luetuimmat postaukset


Miehellä oli tänä kesänä 10 viikkoa jalka kipsissä. Blogikirjoitus kertoo siitä, miten asia vaikutti muuhun perheeseen. 


Kirjoitan joka viikko koosteen blogiin. En tiedä oliko se tuo "Wilma"-otsikossa, mikä sai lukijoita kirjoitukselle. 


Keväällä kirjoittamani postaus CG-metodista pysyi vielä elokuussakin viiden luetuimmat kirjoituksen joukossa. 


Nuorin aloitti esikoulun. Kirjoitin kokemuksistamme blogiin.


Nuorin täytti heinäkuun viimeisenä päivänä 6-vuotta. Eräänlainen synttäripostaus siis. Muuta merkittävää elokuussa

- Mies sai kipsin pois
- Nuorin aloitti esikoulun
- Koulu alkoi
- Harrastukset alkoivat kesätauon jälkeenKiitos kesä 2019! 

Tervetuloa syksy! 


Ps. Lasken päiviä syyslomaan ja toivon, että pääsemme silloin vielä nauttimaan auringosta ja lämmöstä. 

Instagram