sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulu 2015

Lähdimme remontin keskeltä joulun viettoon miehen siskon luo Mikkeliin. Miehen isä haki meidän lapset jo päivää aiemmin, joten saimme tehdä viime hetken valmistelut kotona rauhassa miehen kanssa kahdestaan. Näihin viime hetken valmisteluihin kuului lahjojen ostaminen, seinien hiominen ja maalaaminen, pyykin peseminen ja pakkaaminen. Ja leivoinhan minä siinä sivussa kolme saaristolaisleipää ja yhden kuivakakun. Vuorokausi ilman lapsia, ehtiihän siinä paljon kun ei liikaa nuku. Niin ja kävimmehän me aatonaattona yhtä asuntoakin katsomassa.Joulun aikana näimme paljon sukulaisia. Hulinaa, vilskettä, helinää ja helskettä vai miten ne laulun sanat menevätkään.Omat ajatukset pyörivät joulun aikana usein asuntoasioissa. Ja pyörivät edelleen. Etsinnässä on siis isompi koti meille tältä samalta alueelta.

Mukavaa loppuvuotta!

tiistai 15. joulukuuta 2015

14. joulukuuta, #nofilter

Toissa yönä satoi lunta. Ei lunta paljon satanut, niin kuin kuvista näkee. Silti tuo vähäinenkin määrä on valaissut maisemaa ja innostanut lapset tekemään minikokoisen lumiukon sekä lumienkeleitä.


Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki on keskeneräistä. Meillä on monta suurta asiaa avoinna ja epäselvää. Jotain valmista sentään. Nämä villasukat sain eilen valmiiksi. Lanka on Novitan Seitsemän veljestä ja sukkien koko n. 44. Ehkä ne suuremmatkin keskeneräisyydet selkeytyvät ja valmistuvat pikku hiljaa.


torstai 10. joulukuuta 2015

Piparkakut 2015

Meidän yhdeksän vuotias esikoinen tuli viime lauantaina kaverinsa luota ja ilmoitti haluavansa tehdä piparkakkutalon. Minä olin lähdössä pikkujouluihin eikä meillä todellakaan ollut piparkakkutaikinaa valmiina. Poika lähetettiin lähikauppaan ostamaan piparkakkutaikinaa ja minä etsin keittokirjan välistä vanhat piparkakkutalon kaavat. Mies auttoi esikoista paistamisessa. 
 

Seuraavana päivänä minä kokosin talon pojan kanssa. Missä muuten ovat ne ajat, jolloin "krapulapäivinä" maattiin koko päivä sängyssä?! Tällä kertaa tulin kotiin kahden aikaan ja jo seitsemältä olin keittämässä aamupuuroa.Toki kahdenksan vuotiaskin halusi oman piparkakkutalon. Sitä tehtiin tällä viikolla. Juuri kun poika oli saanut taikinan kaulittua hän ilmoitti ettei haluakkaan taloa vaan laivan. Mitä tekee äiti? No, tietenkin piirtää pikaisesti laivan kaavat, ettei kaulittu taikina ehdi lämmetä liikaa. Ikinä ennen en ole kaavoja piirtänyt. Nyt aikaa oli muutama minuutti.
Tytötkin halusivat oman piparkakkujuttunsa. Heitä varten ehdin tehdä taikinan itse. Tytöt leipoivat eilen pipareita mummon kanssa, joka oli lapsia hoitamassa. Minä annoin ohjeeksi tehdä eläinpipareita ja alustan. Idean oli löytänyt aiemmin Neulanhaltijan blogista.

Eli tässä on eläimiä kiinnitettynä alustalle. On siellä joukossa joulupukki ja kuusiakin.

Näistä piparkakkurakennelmista voisi tulla perinne meidän perheessä. Niin innoissaan lapset olivat piparkakkuja tehdessä ja koristellessa. Ja kuului pojilla jo olevan suunnitelmia ensi vuodeksi.

tiistai 1. joulukuuta 2015

Marraskuu 2015

Marraskuussa...


Olen kärsinyt kaamosoireista


Olen snäpännyt joka päivä. (Snapchat: Minnakil)

Olemme eläneet koko kuukauden remontin keskellä


Olen saanut valmiiksi ensimmäiset onnistuneet piirakkasukat. (Niistä ihan ensimmäisistä puuttui reiät) Ja nyt nämä sukat unohtui kuvata!


Olen ihastellut kauniita värejä taivaalla ja valokuvannut niitä.Olemme juhlineet isänpäivää. Minä olen päässyt juhlimaan ystävän tasavuosia hyvässä seurassa aamutunneille saakka.

Kaikki lapset ovat vuorollaan sairastaneet ja olleet kuumeessa. Tätä kirjoittaessa meillä sairastetaan edelleen.

Olemme saaneet ostotarjouksen asunnosta.


Tunnelmallista ja ihanaa joulukuuta!


Tuntuu, että olen jo niin paljon stressannut tässä syksyn aikana, että joulusta en suostu ottamaan stressiä.

maanantai 30. marraskuuta 2015

Arvonta suoritettu


Arvoimme tänään lasten kanssa sukka-arvonnan voittajan. Minulla oli tänään kaksi kipeää lasta ja terve taapero seurana, joten onnettaria ja arvonnan virallisia valvojia riitti omasta takaa. Valokuvat tuosta tapahtumasta tärähtivät sen verran pahasti, että en voi niitä täällä blogissa esitellä.


 
Arvonnan voitti
 
Johanna
 
 
Kannattaa käydä katsomassa Johannan ottamia kuvia hänen blogistaan. Kauniita! Onnea vielä voittajalle! Sainkin jo häneen yhteyden ja sukat lähtevät tällä viikolla postin mukana kohti pohjoista.  
 
 

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

harmaa marraskuu

Täällä sitä elellään edelleen remontin keskellä. Tämä harmaa ja pimeä marraskuu tuntuu vieneen voimat. Muutama viikko vielä ja remontin pitäisi olla valmis. Nyt tätä remonttia on kestänyt 49 päivää. 
 


Viime viikkoina remontin lisäksi voimia on vienyt lasten sairastelut. Lapsilla on ollut kuumetta, johon on liittynyt kovaa päänsärkyä.

Valoisammat ajat ovat tulossa. Aivan varmasti.

Ps. Vielä tänään ehtii osallistua sukka-arvontaan. Arvonta löytyy täältä!

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Marraskuu - kaamosoireet


Satuin lukemaan sanomalehdestä pienen jutun kaamosoireista. Järkytyksekseni huomasin kärsiväni varsin voimakkaista kaamosoireista. En muista näin voimakasta oireilua aiemmilta syksyiltä. Luin asiasta vähän lisää netistä ja olen nyt ryhtynyt toimiin kaamosoireiden taltuttamiseksi.


Olen jo jonkin aikaa pitänyt itselleni unikoulua eli mennyt illalla viimeistään kymmeneltä nukkumaan. Tähän päätökseen olen ollut todella tyytyväinen. Nyt oma-aika iltasin on lyhyt, mutta se että en päivällä ole kuolemanväsynyt korvaa kyllä ne yöunista napatut oma hetket.


Liikuntaakin olen pyrkinyt harrastamaan sekä ulkoilemaan. Juuri nyt puntaroin, että kumpi olisi minulle parempi vaihtoehto huomenna. Vauvajumppa yli-ikäisen (ja painavan) lapsen kanssa vai ulkoilu. Joudun kyllä usein pakottamaan itseni liikkeelle. Niin paljon helpommalta tuntuisi vain jäädä kotiin.


Meillä on jonkin aikaa ollut kirkasvalolamppu ruokapöydän vierellä. En vain ole viettänyt tarpeeksi aikaa riittävän lähellä lamppua. Nyt viime päivinä olen yrittänyt tätä asiaa korjata. Aamupalan syön melkeinpä nenä kiinni lampussa.


Elektroniikkalaitteiden käyttöä pitäisi välttää ainakin tunti ennen nukkumaan menoa. Television, kännyköiden ja tietokoneiden sininen valo häiritsee melatoniinin tuotantoa. Tämän asian olen tiennyt, mutta kyllä sitä kännykkää tulee usein käytettyä ihan liian myöhään.


Olen pyrkinyt syömään terveellisesti ja säännöllisesti. Silti minun tekee nykyään mieli herkkuja huomattavan paljon useammin kuin esimerkiksi kesällä. Onneksi on lapset, joille haluaa tehdä terveellistä ruokaa, niin sitä tulee sitten itsekin syötyä. Purkista syön joka päivä D-vitamiinia. C-vitamiinia, magnesiumia ja kalkkia syön myös lähes päivittäin.

Kaamosoireet ovat yleensä voimakkaimmat marraskuusta tammikuuhun. Eli juuri nyt. Lisäksi luin, että oireet usein voimistuvat iän myötä.

Miten teillä? Onko kaamosoireita? Entäpä vinkkejä kaamosoireiden voittamiseksi?

perjantai 13. marraskuuta 2015

Remontin keskellä, päivä 33

Meidän remontti on alkanut 33 päivää sitten. Täällä on siis eletty jo reilu kuukausi enemmän ja vähemmän poikkeuksellisissa oloissa. Ensin remontoitiin kaksi makuuhuonetta. Sitä varten huoneet piti tyhjentää kokonaan. Nyt on meneillään alakerran remontti. Parisänky on siirretty olohuoneeseen, kodinhoitotilan kalusteet saunaan, ennestään täysi autotalli on entistä täydempi. Ja täällä me eletään tämän kaiken keskellä.

Minulla olisi nyt kolme tuntia täysin lapsivapaata aikaa, mutta joudun päivystämään kotosalla. Yhdeksän ja yhden välillä on tulossa 100kg laattoja 15 minuutin varoitusajalla. No, ainakin on hetki istua rauhassa tietokoneen ääressä katselemassa valokuvia ja kirjoittamassa blogia. 
 
Tässä kolme kuvaa vessasta. Tästä lähdettiin liikkeelle.

 
On piikattu ja kaivettu.
 
 
 
Viemäriputkiakin vaihdettiin uusiin. Tuo punainen on lattialämmityspiuhaa.
 
 
 
Tänään alakertaan tehdään pintavalua.
 
 
Onneksi elämä ei ole ihan pelkkää remonttia, epäjärjestystä ja pölyä. Aina välillä olemme päässeet pois kotoa nauttimaan teatteriesityksistä, lyhtyjuhlasta, isänpäivästä ja jääkiekkopeleistä. Ja onhan täällä kotonakin niitä hyviä hetkiä vietetty. Tämä viimeinen kuva ei ole meiltä kotoa.
 

 
Mukavaa viikonloppua!
 
 
Ps. Oletteko jo tutustunneet näihin nettisivuihin?  http://www.hometalkoot.fi/ Täältä löytyy mahdolliset kosteusvauriot eri vuosikymmenten taloissa seka keinot ehkäistä niitä. 

Instagram