Pyöräilyä Tallinnassa

perjantai 8. heinäkuuta 2022


Toukokuisella Tallinnan matkalla aloitimme toisen matkapäivän pyöräilemällä. En ollutkaan aiemmin pyöräillyt Tallinnassa. Pärnun lomiimme pyöräily on aina kuulunut. Pyöräily olikin helppo ja nopea tapa liikkua Tallinnassa. Pyöräteitä on paljon ja ne ovat hyvässä kunnossa. Toki aivan ydinkeskustassa riittää autoja ja jalankulkijoita varottavaksi, mutta nopeasti sitä polkaisee hieman väljemmille pyöräteille maisemia ihastelemaan. 

Meillä oli käytössä vuokrapyörät ja suomalainen pyöräopas Pekko. Vuokrapyörien hinta kuulosti varsin kohtuulliselta. Jos pyörien vuokraus kiinnostaa, niin täältä löytyy lisää tietoa. 
Pyöräilimme Kadriorgin puiston kautta Taidemuseo KumuunTaidemuseo Kumuun, jonka on muuten suunnitellut suomalainen Pekka Vapaavuori. Olen vieraillut Kumussa kerran aiemmin mieheni kanssa. Silloin meillä vierähti Kumussa useampi tunti. Tällä kertaa meillä oli opas ja tiukka aikataulu. Ehdimme tutustua taideteoksiin vain yhdessä kerroksessa.  


Tallinnan Japanilaisessa puutarhassa kukkivat kirsikkapuut. Olinkin haaveillut jo monta vuotta siitä, että pääsisin ihailemaan kirsikkapuiden kukintaa. Kovasti koitin ottaa valokuvia itsestäni ja kirsikankukista, mutta en kovin onnistunein lopputuloksin. 
Pysähdyimme pienelle välipalatauolle  Riviera Palais Brasserien pihalle. 
Loppumatkasta pyöräilimme rantaa pitkin kohti keskustaa ja Tallink City hotelliaTallink City hotellia. Matkan varrelta löytyi Tallinn-kirjaimet, joiden luona voi ottaa kuvia vaikka someen. 


Lounaan söimme keskustassa italialaisessa ravintolassa nimeltä Pomo. Ravintolan sisustus oli värikäs ja hauska. Pakko myöntää, että ruuista nautiskelu jäi vähemmälle, sillä minulla oli jo kiire kiertämään Tallinnan kauppoihin ennen laivan lähtöä.  


Meille esiteltiin vielä Rotermannin korttelissa sijaitseva Ivo Nikkolon myymälä ennen kuin meillä oli hetki omaa aikaa kierrellä keskustassa. Harmi, ettei minulla ollut tällä kertaa niin sanotusti ostohousut jalassa. Olisi ollut kivoja vaatteita, mutta en edes sovittanut mitään. Paluumatkalla sentään ostin lapsille tuliaiseksi karkkeja. 
Kotimatka taittui mukavasti Viking LinellaViking Linella. Söimme seisovassa pöydässä, joka oli positiivinen yllätys. Takavuosien kauhukokemukset seisovista pöydistä voidaan jo unohtaa. Lämmin ruoka tarjoiltiin muuten valmiina annoksina ja myös vegaaninen vaihtoehto löytyi. Kuvassa lempiruokaani eli alkupaloja.
Laivan takakannella seurana  Matkaunelmia blogin Kristine ja Riikkahei. Kiitos mielenkiintoisista keskusteluista! 
 
Ohjelma tällä kolmen laivayhtiön ja Visittallinan matkalla oli tiivis. Paljon ehdittiin nähdä ja kokea. Kännykällä räpsin vinoja ja tärähtäneitä kuvia sieltä täältä. Minä ainakin vaikutuin ja pian matkan jälkeen varasimmekin koko perheelle laivaliput Tallinnaan. Vajaan kahden viikon päästä matkustetaan! 

Onko siellä muita tänä kesänä Tallinnaan menijöitä tai siellä jo käyneitä? 

  

2 kommenttia

  1. En taida tänä kesänäkään Tallinnaan päästä. Kiva idea pyöräillä siellä, saa vähän erilaista perspektiiviä paikoista.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
  2. Tallinna on aina vaan ihana! Koskaan en ole kokeillut pyöräilyvaihtoehtoa, josko ensi kerralla? Iloa ELOkuulle Minna!

    VastaaPoista

Instagram