torstai 10. maaliskuuta 2016

Muita ihania-säärystimetOlen jo useampaankin kertaan esitellyt keskeneräisiä Muita Ihania-blogin talvivillasukkia täällä blogissa. Ja sekin on tullut mainittua, että hyvässä vauhdissa ollut sukkien neulonta tyssäsi influenssaan, joka kaatoi minut ja lapset viikoksi vuoteeseen. Tai siis oikeastaan patjoille olohuoneen lattialle.Taudista on toivuttu ja keskeneräisistä villasukista tuli lopulta säärystimet kohta 6-vuotta täyttävälle tyttärelle. Tytär on toivonut säärystimiä. Minua taas ällötti näiden sukkien neulominen. Tuli aivan liian elävästi mieleen taudin aikainen huono-olo. Meidän molempien kanalta oli siis loistojuttu, että näistä tuli säärystimet.
Nämä säärystimet ovat mukana myös Kevään keskeneräiset-haasteessa, johon osallistun kolmella työllä. Nyt on sitten ensimmäinen työ valmiina.


Linkkilista:

Muita Ihania-blogin Talvivillasukat

Kevään keskeneräiset-haaste

Minun työni Kevään keskeneräiset-haasteeseen

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pitkästä aikaa jotain valmista - piirakkasukat

Annoin siskolleni syksyllä synttärilahjaksi sukkalahjakortin. Siskoni sai siis itse päättää millaiset sukat ja mistä langasta hän haluaa. WhatsApp-viestittelyn jälkeen päädyin neulomaan harmaita piirakkasukkia.
Sukat neuloin hitaasti, mutta kuvat ovat nopeita räpsyjä siskontytön synttäreiltä. Tärähtäneiltä kuvilta ei vältytty. Ja eksyipä yhteen kuvaan suloinen sinisilmäinen dalmatialainenkin.


Huomaan, että hiljaisen syksyn jälkeen neulomisinnostus on lisääntymässä. Muinakin vuosina olen huomannut saman. Neulon keväällä enemmän kuin syksyllä. Jopa kesällä tulee neulottua ja innostus sitten hiipuu syksyä kohti.

Miten teillä muilla? Onko millaisia vuodenaika vaihteluja neulomisessa?
 


 Piirakkasukat
 
Ohje: Novita
Lanka: Seitsemän veljestä
 


lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kevään keskeneräiset- haaste

Jo jokin aika sitten huomasin  Silmukan saalistus-blogista haasten, jossa tehdään valmiiksi omia keskeneräisiä töitä. Aikaa töiden valmiiksi saamiseen on toukokuun loppuun saakka. Haasteen tarkemmat ohjeet löytyy tuosta yllä olevasta linkistä. 
 
Arjen kiireiden ja tietokone-kamera ongelmien vuoksi pääsen kirjoittamaan tätä postausta vasta nyt. Ne tekniset ongelmat johtuivat  muuten enemmänkin käyttäjästä kuin laitteista. Arjen kiireet taas omista valinnoista. Osa näistä keskeneräisistä käsitöistä on jo edennyt valmiimmaksi kuvien ottamisen jälkeen ja sillä aikaa, kun tämä blogipostaus on roikkunut keskeneräisissä postauksissa. Ja itseasiassa mukana oli alun perin myös harmaat piirakkasukat, mutta ne sain jo valmiiksi ja ehdin jo sukista otetut valokuvatkin poistaa koneelta ja kamerasta.
 
 

Tässä olisi kolme työtä, joilla osallistun Kevään keskeneräiset-haasteeseen.


Aloitin Muita ihania blogin talvivillasukkien neulomisen ja useamman päivän neulominen etenikin aikataulussa, mutta sitten meille iski influenssa. Taudin aikaan olo oli kamala ja nyt muistan taudin ja olon aina kun näen nämä sukanvarret. Sukkien jatkaminen ei enää innosta, mutta sääli olisi nämä varret purkaa. Vähän aikaa mietin ennen kuin keksi ratkaisun. Meidän 5-vuotias on toivonut säärystimiä ja nämä vaikuttavat hyvän kokoisilta. Eli näistä tuleekin Muita ihania-säärystimet tyttärelle.Nämä Broken seed-sukat Nalle-langasta ovat olleet jo pitkään kesken. En edes muista milloin olen aloittanut näiden neulomisen. Olisi siis jo aika saada nämä valmiiksi.


Kolmanneksi työksi ajattelin ottaa villasukat. Nämä olkoon mysteerisukat vielä itsellenikin. Uusia lankoja sukkia varten ei saa ostaa eli langat pitää löytyä pahvilaatikoista, joihin langat ja muut käsityötarvikkeet on jo pakattu muuttoa varten. Muutamme kahden viikon päästä väliaikaisesti vuokralle uutta isompaa kotia etsimään. Katsotaan sitten mikä on fiilis ja mitkä langat päätyvät puikoille.


Mukavaa viikonloppua!

Minun viikonloppuun on kuulunut ainakin neulomista ja hiihtämistä sekä yhdet syntymäpäiväjuhlat.

Instagram