maanantai 28. elokuuta 2017

#viikonräpsy 34/52

Kesä meni odotellessa, että milloin se kesä oikein alkaa. Syksy tuntuu alkavan kuitenkin ajallaan.


Viikonloppuna sain ensin viettää tunnelmallista iltaa kulmakunnan naisten kanssa kesäkeittiössä avotulen äärellä. Sade ajoi suurimman osan naisista sisälle takkatulen ääreen. Me muutamat istuimme ulkona sateen suojassa ja lämmittävän nuotion ääressä puolille öin. Ihania herkkuja ja mukavaa seuraa. Ja haaveet grillipaikasta omassa pihassa sen kun kasvavat! Olen kirjoittanut asiasta asuntomessupostauksessa.

Lauantaina kävimme viimeistä kertaa tänä kesänä saunomassa ja uimassa Herrasmannissa. Minäkin tarkenin vielä uida, eikä tuntunut edes pahalta. Johtui ehkä siitä, ettei tänä kesänä kroppa ole päässyt tottumaan lämpimiin uimavesiin. Viileää on ollut aina. Äitini ja hänen miehensä veivät asuntovaunun talvisäilytykseen ja taas on yksi kesä Herrasmannissa takana.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

Mukavaa alkavaa viikkoa!


torstai 24. elokuuta 2017

Kirjoneulesukat ekaluokkalaiselleTalvella osallistuin Niina Laitisen ystävänpäiväsukat KALiin (Knit-A-Long). Pääsiäsen aikaan järjestettiin uusi KAL pääsiäissukkiin. Silloin en ehtinyt neuloa, mutta tallensin ohjeet puhelimen muistiin odottamaan sopivaa aikaa. Juhannuksen aikaan aloitin pääsiäissukkien neulomisen ja näitä sukkia neuloin viime kesän. Näistä piti alunperin tulla sukat itselle, mutta sukat vaikuttivat sen verran kireiltä, että teinkin sukat ekaluokkalaiselle.


Idea yhteisneulonnoissa on, että joka päivä julkaistaan pieni pätkä ohjetta. Neuletta aloittaessa ei vielä tarkkaan tiedä, mitä on tulossa. Tarvittava lankamäärä, värit ja laatu kyllä ilmoitetaan. Tätä postausta kirjoittaessa huomasin, että Niina Laitisen Facebook-sivuilla on 16.-30.9 seuraavan yhteisneulonnan aika. Silloin tulee ohje Metsäretket-kirjoneulepolvisukkiin. Pitäisiköhän lähteä mukaan neulomaan?

Oletko sinä osallistunut tällaisiin yhteisneulontoihin? Taimitarha-facebookryhmästä löytyy Niina Laitisen aiemmin julkaistut KAL-ohjeet kuvineen sekä myös tulevat ohjeet tullaan julkasemaan siellä. Yhteisneulonnoissa ihmiset käyttävät erilaisia väriyhdistelmiä ja näitä erilaisia sukkia on kiva käydä ryhmässä katsomassa. Ryhmästä saa myös nopeasti apua, jos on kysyttävää neuleohjeeseen liittyen.

Nyt tekisi mieli kaivaa puikot ja langat esiin.

Mukavaa loppuviikkoa!

maanantai 21. elokuuta 2017

#viikonräpsy 33/52

Viime viikon herkku oli turkkilainen jugurtti, nektariini, vadelmat ja pähkinät.


Turkkilaista jugurttia meiltä löytyy melkein aina jääkaapista. Se on ainoaa jugurttia, mitä ekaluokkalainen haluaa syödä. Hänen jugurttinsa pitää olla maustamatonta ja siihen laitetaan hunajaa.

Nektariinit ja persikat ovat juuri nyt ihanan makeita. Vadelmia keräsin viikonloppuna pakasterasiallisen. Ihanan makeita nekin. Pähkinöitä meiltä löytyy myös aina kaapista. Muutossa pähkinäpusseja löytyi paljon eri kaapeista. Muuttoapulaiset määräsivätkin meidät pähkinänosto kieltoon. Heille tiedoksi, että entiset pähkinät on jo syöty ja pähkinäpusseja on kaapeissa maltillinen määrä.

Joko saa mennä aamupalalle syömään jugurttia, nektariinia ja pähkinöitä?

Miten sinä syöt jugurttisi? Vai syötkö ollenkaan?

Idea tähän jugurttiherkkuun löytyi instastoriesista. Muistaakseni Kaisu Joupilta. Minut löytää instagramista nimellä minnakil.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

torstai 17. elokuuta 2017

Ekaluokkalaisen ajatuksia

Uusi koulu on kiva ja siellä on kavereita. Se on Steinerkoulu. Eskarin ollessa remontissa kävimme koululla syömässä. Olen käynyt koululla katsomassa näytelmiä eskarin ja oman perheen kanssa.

Koulun alkamisessa odotan eniten, että näen kavereita. Melkein koko luokka on tuttu jo eskarista. Paras kaverini on samalla luokalla. Haluan oppia laskemaan tosi hyvin.

Silkkiportista meno jännitti. Enää ei jännitä mikään.

Sellaisessa koulussa viihtyy, missä on kavereita ja kivoja opettajia.
Minun oli tarkoitus kysellä enemmänkin kysymyksiä ekaluokkalaiselta. Hän odotti kovasti koulun alkamista. Laski päiviä koulun alkuun ja  toivoi kesällä useammankin kerran loman loppumista. Ennen ensimmäistä koulupäivää en ehtinyt haastattelua tehdä. Ja sitten ekaluokkalainen sairastuikin rajuun vatsatautiin. Koulu alkoi keskiviikkona ja vasta maanantaina tyttö jaksoi mennä seuraavan kerran kouluun. Toisaalta onneksi tauti alkoi vasta torstaina aamuyöstä. Reipas ekaluokkalaisen pääsi ensimmäisenä koulupäivänä kävelemään yhdeksäsluokkalaisten tekemän silkkiportin läpi kättelemään opettajaa. Olimme koko perhe paikalla. Mies, minä ja nuorin katsomassa. Pojat kuorossa laulamassa. Ja olihan paikalla myös mummot ja  lasten serkku.
Hyvää kouluvuotta kaikille koululaisille ja etenkin kaikille ekaluokkalaisille!

Miten teillä on lähtenyt uusi kouluvuosi käyntiin? Onko muita ekaluokkalaisten vanhempia?


tiistai 15. elokuuta 2017

#viikonräpsy 32/52

Viime perjantaina istuskelin aurinkotuolissa kaverin kanssa. Tai siis oikeasti tilanne oli se, että istahdimme hetkeksi alas ja katselimme kun seitsemän lasta ja yksi koira sinkoili edes takaisin. Kaverini ehdotti kesäteatterin yönäytökseen lähtemistä. Minua ei tarvinut kahta kertaa pyytää. Ennen teatteria ehdimme käydä metsässä kävelyllä koiran kanssa. Saaliiksi tuli kakkapussin (puhtaan) täydeltä kantarellejä.
Ihanaa kun kalenteri on joskus niin tyhjä, että on mahdollisuus toteuttaa myös extempore-juttuja. Tällä hetkellä meillä on menossa kalenterin täyttö syksyn osalta. Kalenteriin on ilmestynyt lasten treenien lisäksi turnauspäiviä futiksesta ja salibandystä. Muutamia aikuisten menoja on varattu viikonloppuihin. Kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa ei ole vielä saatu ujutettua mihinkään.

Tällä hetkellä pohdin, että mitä kaikkea minun on mahdollisuus säännöllisesti harrastaa. Minut oikeasti tuntevien on ehkä vaikea uskoa, että pohdin valintaa jalkapallon ja koriksen välillä. Vai ehkä sittenkin molemmat. Perhe tekee kaltaisekseen! Joskus teininä on tullut sohvan pohjalta sanottua, että: "urheilu on kansakunnan syöpä". Paljon on tapahtunut niiden vuosien jälkeen!


Joko teillä on kalenteri täyttynyt syksyn menoista ja harrastuksista?


Kuva on otettu Pyhäniemen kartanolta ennen näytelmän alkua. Ennen näytelmää oli myös suussa sulavaa omenapiirakkaa ja lasillinen kuohuviiniä.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

perjantai 11. elokuuta 2017

Päivä asuntomessuilla

Tänä vuonna kävin asuntomessuilla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Pääsimme miehen kanssa messuille kahdestaan miehen vanhempien ja siskon perheen ansiosta. He vahtivat lapsia, veivät meidät messuille ja yksi vapaalippukin heiltä saatiin. Niin ja olihan meillä vähintään viiden tähden majoituskin miehen siskon perheen luona. En tiedä mikä oli messuilla parasta. Kauniit talot kauniilla paikalla vai kahdestaan vietetty aika. Ehkä tuo jälkimmäinen. Vapauden tunne oli huumaava kun kahdestaan käveltiin porteista messualueelle ja aurinko paistoi kuumasti.

Lähdimme kiertämään messualuetta lopusta alkuun. Messuluettelo unohtui ja fiiliksen mukaan mentiin. Kuvia räpsin sieltä täältä. Rakentaminen tai remontointi ei ole meille tällä hetkellä ajankohtaista ja messuilta lähdettiin hakemaan lähinnä sisustusideoita.
Tässä kuvassa viehätti tuo valkoinen viltti.Valkoinen keittiö. Kaunista. (Tosin ei avohyllyjä meille.)Tässä viehätti maisema, avaruus ja valoisuus.
Tauluun on maalattu Naisvuoren näkötorni. Entisenä mikkeliläisenä oli vain pakko ottaa kuva.
Pyörä.


Meillä on ollut tänä kesänä kova paljukuume. Suunnittelimme jo pikkukaivurin tilaamista ja paljun kaivamista yläpihalle kivimuurin viereen sekä lämmitysluukun poraamista kivimuuriin. Järjen ääni voitti lopulta ja päädyimme toteamaan, ettei se palju ole meidän juttu ainakaan tässä elämänvaiheessa. Hieman jännitti mennä messuille. Olin nimittäin kuullut siellä olevan poreammeita joka pihassa. Pelkäsin, että paljukuume palaa takaisin tai vaihtuu ulkoporeammekuumeeseen. Arvaatteko miten kävi?
Paljusta haaveilu vaihtui haaveiluun jonkinlaisesta ulkotulisijasta. Meillä on ihan hyvänkokoinen kesähuone, mutta siellä ei ole tulisijaa. Ehkäpä yläpihalle puolikuolleen luumupuun paikalle voisi rakentaa jonkinlaisen tulisijan.Meillä ei ole tällä hetkellä sohvapöytää. Tällainen olisi aika hauska.


 
 
Oletteko te käyneet asuntomessuilla?
Mitä jäi mieleen?
Messut ovat nyt viimeistä viikonloppua auki. Vielä ehtii!
 
 
Ps. Teimme myös jonkin verran ostoksia messuilta, mutta niistä tulee erillinen postaus.
Pps. Oman kodin parhaita puolia esittelin blogissa viime huhtikuussa.

torstai 10. elokuuta 2017

Prinsessa-haastattelu 2

1. Ketä prinsessaa muistutat eniten?
2. Mitä ruokaa tilaisit Tianan ravintolassa?
3. Minkä taidon pyytäisit hyvältä haltialta?
4. Mihin matkustaisit lentävällä matolla?
5. Mikä on lempivärisi?
6. Mikä on lempieläimesi?
7. Mikä on lempilaulusi?
8. Mitä harrastat?
9. Mikä on lempilelusi?
10. Mitä tykkäät tehdä?1. Elsaa, koska se on niin kiva ja sillä on taikavoimia.
2. Pinaattitortellineja.
3. Taidon kiipeillä kiipeilyseinällä.
4. Elsan luo.
5. Turkoosi.
6. Lentävä yksisarvinen.
7. Let it go. (Frozenin tunnusmusiikki)
8. Kiipeilyä.
9. Elsa ja Anna barbit.
10. Leikkiä hevoskoulua.

Muutama vuosi sitten täällä blogissa oli meidän kolmannen lapsen prinsessa-haastattelu hänen täyttäessään viisi. Viime viikolla kuopuksemme täytti neljä ja prinsessat ovat hänelle niin tärkeitä, että oli ehdottomasti Prinsessa-haastattelun paikka.


Tuo sama kruunu on nähty nuorimman päässä aiemminkin. Tässä kuva hänestä 3- ja 1-vuotiaana sekä kolmen kuukauden ikäisenä. Tuon vauvakuvan kruunu stailauksen on tehnyt isosisko, jolla oli kuvanottohetkellä ikää kolme vuotta.

 
 
 
Paljon onnea 4-vuotiaalle!
 
 
 
Idea haastatteluun on saatu Prinsessa-lehdistä

maanantai 7. elokuuta 2017

#viikonräpsy 31/52

Kesälomalla vietin aikaa tiiviisti lasten kanssa. Omaa aikaa oli muutaman kerran muutama tunti koko kuukauden aikana. Oli siis jo aika keksiä jotain omaa tekemistä.

Viime viikonlopun suunnitelmissa oli pieni vaellus, istumista leirinuotiolla ja yöpyminen asuntovaunussa kaverin kanssa. Perjantaina satoi koko päivän eikä viikonlopun sääennustukset näyttäneet kovin lupaavilta. Vaellusinto valui sadeveden mukana viemäriin. Olen kyllä haaveillut ison teltan ostamisesta ja telttailusta koko perheen kesken, mutta rankkasateenkestävää telttailijaa minusta ei taida ihan helposti tulla. 

Kaverini soitti minulle perjantaina ja juteltiin tilanteesta. Me molemmat olimme järjestäneet vapaaviikonlopun kotoa. Jotain teki mieli tehdä. Vaellus sateessa ei kiinnostanut. Minä ehdotin, että lähdetään Tallinnaan. Ja mehän lähdettiin!Neljän jälkeen perjantaina ostimme liput puoli seitsemän laivaan sekä varaisimme kaksi yötä hotellissa ja paluun sunnuntai iltapäivälle. 

Vaikka juoksimme loppumatkan parkkipaikalta terminaaliin myöhästyimme laivasta. Viimeinen laiva lähti 22.30 ja saimme vaihdettua liput siihen. Aika laivaa odottaessa sujui mukavasti syöden maukasta salaattia satamassa olevassa ravintolassa. Taisi olla nimeltään Pacific 7. 

Tallinnassa kävimme ostoksille Ulemistön suuressa ostoskeskuksessa, minä kävin kampaajalla. Söimme, juttelimme ja nautimme hotellin hiljaisuudesta ja aamupaloista.

Miten sinä olet viettänyt lapsivapaata? Onko joku muu myöhästynyt laivasta?

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta. 


torstai 3. elokuuta 2017

#viikonräpsy 30/52

Viime viikko oli viimeinen lomaviikkoni. Mieskin oli vain kolme päivää töissä. Alkuviikon olimme kotona ja lapsilla oli kavereita kylässä.

Keskiviikkona ajelimme Keski-Suomeen äitini ja hänen miehensä luokse. Mies ja pojat pääsivät Neste Ralleihin torstaina ja perjantaina. Minä ja tytöt vietettiin aikaa Äänekoskella.

Lauantaina ajoimme koko perhe Mikkeliin. Siellä juhlittiin miehen sukulaisten synttäreitä ja eläkkeellejäämistä heidän mökillään.


Tänä kesänä en ole päässyt suppaamaan ja muutenkin vesillä on tullut oltua normaalia vähemmän. Onneksi pääsin edes yksisarvisratsastukselle.

Ps. Kyllä lapsetkin pääsivät yksisarvista kokeilemaan. :)

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

tiistai 1. elokuuta 2017

Kollaasihaaste / heinäkuu

Minä ja lapset lomailimme koko heinäkuun. Miehellä oli vain viikko yhtäjaksoista lomaa ja loppukuusta vielä muutama päivä lomaa, että hän pääsi Neste Ralleihin poikien kanssa. Pari kertaa kävimme Keski-Suomessa ja Mikkelissä. Miehen lomaviikko vietettiin Pärnussa. Asuntomessuille pääsin miehen kanssa kahdestaan. Minä ja lapset kävimme trampolin parkissa hyppimässä. Lenkille ehdin heinäkuussa vain kaksi kertaa ja vesijuoksemaan kerran.

Vietimme yhdet synttärit ja eläkkeellejäämisjuhlat mökillä. Mansikkakakkua ja Britakakkua syötiin heinäkuun viimeisenä päivänä syntyneen kuopuksen neljännen syntymäpäivän kunniaksi.


Hei hei heinäkuu! Haikeaa, että olet jo ohi! Toisaalta odotan innolla, mitä elokuu tuo tullessaan. Meillä yksi innokas ei malta odottaa, milloin koulu alkaa. Kaksi kokeneempaa koululaista kyllä malttaa ja ainakin toisen mielestä kesäloma saisi olla pidempi.

Blogissa heinäkuussa 


Minun ja lasten ensimmainen lomaviikko.
Menomatka Pärnuun. Herätys klo 3.45.
Miten Pärnussa kannattaa liikkua.
Retki Latvian puolelle.
Grillailun ja herkuttelun jälkeen maistuu Tonnikala-kikhernesalaatti.
Netflix suosituksia sateisiin päiviin.


Osallistun tällä kännykkäkuvakollaasilla Pieni Lintu-blogin kollaasihaasteeseen. Lisää kännykkäkuvia meidän elämästä löytyy instagramista nimellä minnakil.

Aurinkoista elokuuta!

Instagram