Lapseni osti vahingossa 198 arpaa

maanantai 7. toukokuuta 2018
Kävin lapseni kanssa kahdestaan ruokakaupassa. Otin hänet mukaan muun muassa siksi, että palautuspulloja oli päässyt kertymään poikkeuksellisen paljon. Lapsi jäi palauttamaan pulloja ja minä menin jo keräämään ostoksia.

Jonkin ajan kuluttua luokseni tuli hätääntynyt lapsi. Pullonpalautuksesta ei tullutkaan rahoja, vaan hän oli ymmärtämättään osallistunut kaikilla rahoilla arpajaisiin. 9,90 eurolla oli saanut 198 arpaa. Niistä ei muuten yksikään edes voittanut.
Kaupasta ulos lähdettäessä jäin seuraamaan pullopalautusta. Palautetaan nappi oli muistaakseni sinisellä tai vihreällä. Arpajaisnappi punaisella. Minua kuitenkin ärsytti se, että tässä oikeakätisten maailmassa arpajaisnappi oli oikealla ja palautus vasemmalla. Herkästi voi tulla painaneeksi väärää nappia. Minun lapseni oli luullut, että hän saa rahat ja arvan. Ei todellakaan ollut ymmärtänyt ostavansa koko rahalla, eli lähes 10 eurolla arpoja!

Alle 18 vuotiaat eivät käsittääkseni edes saa ostaa Veikkauksen raha-arpoja, mutta Lidlin pullopalautuksessa arpoja saa ostaa. Lapseni ei voi olla ainoa arpoja vahingossa ostanut. Voisin kuvitella, että muutkin lapset tai vanhukset voisivat vahingossa ostaa pullonpalautusrahoillaan arpoja. Mieheni tunnusti myös, että hänkin on joskus väärästä napista painanut. Mielellään kyllä osallistumme hyväntekeväisyyteen, mutta haluamme tehdä sen tarkoituksella ja suunnitellusti. Ei vahingossa.
Onko teillä käynyt samoin?
Mitä mieltä olette tällaisista pullopalautusarpajaisista?
Toivottavasti lapsen useamman viikon viikkorahat menivät hyvään tarkoitukseen!

72 kommenttia

 1. En ole Lidliin pulloja aikoihin palauttanut, joten olen tämän kokonaan missannut. Kyllä tuollaista helposti varmasti itsekin ajatuksissaan painaisi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut aikoihin pulloja palauttanut, joten en ymmärtänyt lasta ohjeistaa arpajaisten varalta.

   Poista
 2. no huh, kurja tilanne pienelle ihmiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittihan tämä alkuun, mutta myös opettavainen kokemus.

   Poista
 3. On meille käyny tuo sama homma ja ai että oon kironnu!! On kyllä niin ovelasti sijoitettu mokoma arpanappi sinne että kuka vaan voi vahingossa painaa sitä..

  VastaaPoista
 4. En suuremmin fanita tuota, että automaatin yhteydessä on "kerjäys". Näitähän on myös Otto-pisteissä ja veikkaanpa, että niilläkin osa lahjoituksista tehdään vahingossa.

  VastaaPoista
 5. Mä kerran koitin nostaa rahaa, mut en pystynyt nostamaan ilman että maksan 5€ johonkin. Vaihtoehdot nostaa rahaa oli 25€,45€,55€ jne aina se prkl 5€ ylim maksu meni eikä sitä saanu veke! Soittaisin tonne arpajais järjestöön ja vaatisin rahat takasin. Sekä antaisin lidliin palautetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa sinullakin ollut ikävä rahannostotilanne. Minä olen ollut jo sähköpostilla yhteydessä arpajaisten järjestäjään. Rahat on palautettu pahoitteluiden kera tilille. Ystävällistä ja nopeaa palvelua. Silti en edelleenkään tykkää tällaisesta tavasta kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.

   Poista
 6. Meidän k kaupassa on myös tuo arpahomma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse palautan niin harvoin pulloja, että en ole vielä muualla törmännyt. Vaikka on kai näitä ollut jo monta vuotta.

   Poista
 7. Siinä pitää ensin valita ostaako yhden arvan, käyttääkö puolet pullorahoista arpoihin vai koko summan. (Vai ei ollenkaan) ja sitten vasta painetaan arpanappia. Mutta soittamalla parpaan, vai mikä noissa onkaan arpajaisissa vastuussa, saa rahat kyllä takaisin. Yhteystiedot on siinä pullonpalautus lapussa. Itse useesti jos palautan 1-2 pulloa laitan suoraan arpajaisiin kun en kuitenkaan muista sitä pullolappua sit kassalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi! Olenkin ollut jo yhteydessä Parla Oy:n. :)

   Poista
 8. On tuttua touhua, koska minäkin painoin tuota nappia vahingossa ja sinne meni rahat. Minua myös ärsyttää se kassoilla tapahtuva kysely, haluatko osallistua jollain summalla hyväntekeväisyyteen? Kuka hitto siinä kehtaa sanoa, että sorry, en nyt osallistu. Aina on pakko osallistua, koska olisit itsekäs paska, jos et ottaisi osaa hyväntekeväisyyteen. Meidän perheellä on muutama hyväntekeväisyyskohde, joihin annamme rahaa vuosittain, koska haluamme. Ymmärrän siis lapsenkin ärtymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Meille voisi sopia joku kuukausi/vuosi lahjoitus. Ensin saisi rauhassa päättää sopivan kohteen ja sitten osallistua.

   Poista
 9. Olisin kovin utelias kuulemaan, onko kukaan koskaan voittanut mitään näistä arpajaisista...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niistä joku aina voita. Nyt en ole perehtynyt, mitkä edes ovat palkinnot ja kuinka mones arpa voittaa.

   Poista
  2. Ja miten voi ensin ostaa arvat, tarkastaa, onko voittanut ja sitten saada arvoista rahat takaisin?

   Poista
  3. Kun olin Lidlissä töissä, niin muutaman kerran tuli asiakas 50 € voiton kanssa. Tässä on vaan se huono, että se pitää kerralla tuhlata Lidliin se voitto :D

   Poista
 10. Kaupat eivät ole parpan(eli pullonpalautusautomaattien) kanssa ns.tekemisissä. koneet eivät ole kaupan näin ollen arpajaisistakaan ei ole kaupalla vastuuta. Tekevät yhteistyötä ja kauppa hoitaa koneita ja maksaa voitot ja palautusrahat mutta viat ja vahingot hoitaa itse parpa,ei kauppa. Kauppa ohjeistaa tarvittaessa.
  Ja kyllä,on voittoja tullut arpajaisissa,pääasiassa 5€-20€ ,mutta myös isompia.

  VastaaPoista
 11. Jotenkin olettaisin, että etenkin kun kyseessä on lapsi, niin tuo ostos pitäisi pystyä perumaan. Itse systeemi ei ole minulle tuttu, sillä palautamme aina pullot isojen ostoskeskusten yhteispalautuspisteisiin, joissa tuollaista vaihtoehtoa ei ole - ehkä hyvä ettei ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossa lahjoitettujen rahojen takaisin hakeminen on mahdollista. Mekin päädyimme tällä kertaa niin tekemään.

   Poista
 12. Arvan oston pitäisi pystyä perumaan. Ainakin muutama vuosi sitten kun itse olin kaupassa töissä se onnistuin, juurikin näiden vahinkojen takia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen pystyy mutta tapahtuu parpan kautta,kaupasta saa ohjeet mutta hyvitys/korvauksen hoitaa Paros.

   Poista
  2. Juuri näin. Kiitos toiselle anonyymille vastauksesta!

   Poista
 13. oikeakätisten maailmassa :D kyllä itku tulee taas kun toista sorretaan niin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuolla sijoittelulla vissi perä. Itse oikeakätisenä ajattelematta painaisin oikealla puolella olevaa nappia ja varmasti moni vasenkätinenkin tekisi oikeakätisten maailmaan tottuneena samoin. Käyttöliittymissä useimmin käytetyt toiminnot sijoitetaan sinne, mistä niitä ensiksi etsitään. Esimerkiksi HSL:n kortinlukijassa matkan hyväksyvä 'Ok' nappula on nimenomaan oikealla ja lipunmyyntiautomaatissa tyypillinen matkustaja painelee pääasiassa oikealla puolella olevia nappuloita. Vastaavasti 'Enter' on monessa näppäimistössä se isoin nappula oikealla, 'Esc' pieni nappula vasemmalla.

   Skeptisenä ihmisenä sanoisin, että näissä palautuskonearpajaisissa tarkoituksella ohjataan ihmiset osallistumaan arpajaisiin. Jos arpanappula olisi vasemmalla, virhepainalluksia tulisi vähemmän.

   Raha ohjaa tällaisissa. Ennen kuin toisin todistetaan, sanon, että siivu palautuskoneiston pyörittäjille on hieman parempi arpajaisissa kuin siinä, että rahat kuitataan kassalta. Toki, kun asiasta päättäviltä joskus asiaa kysytään, kyseessä oli huolimattomuutta ja virhe käyttöliittymäsuunnittelussa.

   Vaikka virheen voi perua, harva jaksaa alkaa selvittelemään jotain muutaman euron vikapainallusta. Varsinkin kun asian voi kuitata itselleen lopulta hyväksi, koska osallistutaanhan siinä hyväntekeväisyyteen. Toki parempi olisi lahjoittaa rahat suoraan kuin välikäsien kautta arpajaisilla.

   Toimitusketjun rahavirrat tällaisissa tapauksissa on helppoa yläaste/lukiotason tilastomatematiikkaa.

   Poista
  2. Kiitos, kun jaksoit vastata ja selittää asian näin hyvin! :)

   Poista
 14. No no onhan tämä ihan kauheeta et lapsi jää ihan yksi palauttamaan pulloja ja sitten vielä kone vie rahat. Kyllä elämässä pitäis olla enemmän UNDO painikkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan olisi hyvä nuo UNDO-painikkeet vähän isommissakin asioissa elämässä.

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Tällaisesta vastaavasta tilanteesta on tehty parodiaa Solsidan-elokuvassa. Silloin koko perhe meni yhdessä valittamaan kovaäänisesti kaupan kassalle aiheuttaen hurjan jonon samalla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun ei oltu koko perhe. Oltais voitu olla kuin Solsidanissa. Tai sitten mies olisi ollut liian järkevä moiseen...

   Poista
 17. Eiköhän ole parempi että rahat menivät ennemin hyväntekeväisyyteen kuin karkkiin.

  Vahingossa arpoja ei pysty ostamaan vaan arpojen määrä pitää valita.

  Ahneukissanne sitten vielä "avasitte" arvat. Tuskin olisit tehnyt tätä postausta jos olisitte voittaneet esim 10 000€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahojen laittaminen hyväntekeväisyyteen on tietenkin aina parempi kuin ostaa esimerkiksi liian paljon karkkia.
   Luultavasti olisin kirjoittanut blogiin, vaikka olisimme voittaneetkin. Lapseni kun ei ymmärtänyt ostaneensa arpoja ennen kuin tuli pitkä kuitti, jossa luki palautuksen kohdalla 0 euroa.

   Poista
 18. Vittu sä oot kyllä tyhmä akka. Omasi ja lapsen idioottimaisuuden yrität nyt vierittää kaupan niskoille ja sitten vielä kehtaat kirjoittaa asiasta paskaan blogiisi? :D siis ylipäätään on naurettavaa että lapsi saa viikkorahat pullojen palauttamisesta eikä edes vanhemmilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En syytä kauppaa. Kritisoin tällaista tapaa kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Uskon, että on muitakin virhepainalluksen tehneitä. Ja onhan täällä muutama tunnustanutkin vahingossa osallistuneensa arpajaisiin.
   Ps. Lapsi kyllä saa viikkorahansa.

   Poista
 19. Jos ne napit olis toisinpäin, niin sua ei sitten nyppisi yhtään jos vasenkätinen painaisi väärää nappia. Sun tapauksessa kätisyys ei näköjään korreloi älykkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ylempänä eräs anonyymi vastasi tähän "oikeakätisten maailma"-asiaan hyvin. Ja onhan suurin osa asioista suunniteltu oikeakätisille. T: kolmen oikeakätisen ja yhden vasenkätisen äiti
   Ja ei kätisyys missään tapauksessa korreloi älykkyyttä.

   Tässä vielä kommentti, johon viittaan:

   Anonyymi8. toukokuuta 2018 klo 10.11

   On tuolla sijoittelulla vissi perä. Itse oikeakätisenä ajattelematta painaisin oikealla puolella olevaa nappia ja varmasti moni vasenkätinenkin tekisi oikeakätisten maailmaan tottuneena samoin. Käyttöliittymissä useimmin käytetyt toiminnot sijoitetaan sinne, mistä niitä ensiksi etsitään. Esimerkiksi HSL:n kortinlukijassa matkan hyväksyvä 'Ok' nappula on nimenomaan oikealla ja lipunmyyntiautomaatissa tyypillinen matkustaja painelee pääasiassa oikealla puolella olevia nappuloita. Vastaavasti 'Enter' on monessa näppäimistössä se isoin nappula oikealla, 'Esc' pieni nappula vasemmalla.

   Skeptisenä ihmisenä sanoisin, että näissä palautuskonearpajaisissa tarkoituksella ohjataan ihmiset osallistumaan arpajaisiin. Jos arpanappula olisi vasemmalla, virhepainalluksia tulisi vähemmän.

   Raha ohjaa tällaisissa. Ennen kuin toisin todistetaan, sanon, että siivu palautuskoneiston pyörittäjille on hieman parempi arpajaisissa kuin siinä, että rahat kuitataan kassalta. Toki, kun asiasta päättäviltä joskus asiaa kysytään, kyseessä oli huolimattomuutta ja virhe käyttöliittymäsuunnittelussa.

   Vaikka virheen voi perua, harva jaksaa alkaa selvittelemään jotain muutaman euron vikapainallusta. Varsinkin kun asian voi kuitata itselleen lopulta hyväksi, koska osallistutaanhan siinä hyväntekeväisyyteen. Toki parempi olisi lahjoittaa rahat suoraan kuin välikäsien kautta arpajaisilla.

   Toimitusketjun rahavirrat tällaisissa tapauksissa on helppoa yläaste/lukiotason tilastomatematiikkaa.

   Poista
 20. Ei kyllä nyt pysty kaivamaan empatiaa tätä asiaa varten. "Lapsi menetti useamman viikon viikkorahat." Voisiko lapsen vanhemmat antaa lapselleen viikkorahaa muuta kautta ja olla tyytyväisiä, että apua tarvitsevat lastensuojelulapset saivat sitä nyt alle kymmenen euron edestä. Kovaksi on maailma mennyt, jos lapsi maksaa hinnan virheestään ja äiti lastaan auttamatta tyytyy valittamaan asiasta blogissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin kirjoituksellani kritisoida tällaista tapaa kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Tässä kun on mahdollista päätyä lahjoittajaksi vastoin tahtoaan. Lastensuojelun lapset ansaitsevat ilman muuta avustuksensa. Tekisin lahjoituksen mielelläni tietoisesti ja vapaaehtoisesti.
   Lapseni ei jää ilman viikkorahojaan.
   Tällä kertaa päädyimme perumaan osallistunisen näihin arpajaisiin. Nyt on kuitenkin mietinnässä, että mihin kohteeseen voisimme rahaa lahjoittaa.

   Poista
 21. Olisitko valittanut, jos 100.000€ olisi napsahtanut arvasta? Jos näin olisi käynyt, olisiko lapsi saanut pitää koko summan kun kuitenkin hänen viikkorahoistaan on kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan tuo aikamoinen rahasumma voittaa vahingossa. Antaisitko sinä koko summan lapselle?

   Poista
 22. Onpa ollut harmillinen tilanne lapselle. Onhan tuossa väistämättä sellainen pakkomyynnin maku.
  Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä tilanne oli, mutta siitä on jo yli päästy. Nyt äiti yrittää selvitä tästä pienestä somekeskustelusta.
   Mukavaa viikkoa myös teille!

   Poista
 23. Helvetinmoinen haloo pikku asiasta. Vasenkätisenä oikeakätisten maailmassa olen oppinut katsomaan ennenkuin tökkäsee. Voimia omaisille.��

  VastaaPoista
 24. Murehtiikohan ja ärsyyntyyköhän ihmiset hieman liikaa? Tuntuu väliltä, et jengi pahottaa mielensä hieman liian nopeaa. Ja ehkä lapsen suuntaan tämä voisi olla hyvä opetustilanne, jossa opetuksena a) katsoa tarkasti mitä painelee b) mitä hyväntekeväisyys on ja miksi sitä näin harjoitetaan (luultavasti keksit muutaman loogisen selityksen) ja c) ja kun jotain "ikävää" tapahtuu niin on joko mahdollisuus jäädä märehtimään maailman typeryyttä tai opetella pääsemään siitä yli joko hyväksymällä tai korjaamalla tilanne. Jos nappien asettelu häiritsee niin häiritseekö vaikka karkkien asettelu kaupassa? ps. "Avustuskohteena on Pelastakaa Lapset ry ja Eväitä Elämälle ohjelma, jonka avulla autetaan syrjäytymisvaarassa olevia suomalaisia lapsia ja nuoria."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellakin opettavainen kokemus. Juurikin kaikissa mainitsemissasi asioissa. Lisäksi myös sosiaalisen median käytössä. Mm. mitä nettiin kannattaa kirjoittaa ja miten.

   Poista
 25. "Oikeakätisten maailmassa" Onneksi bloggasit siitä että jätit lapsen yksin huolehtimaan " monen viikon viikkorahojen" hankkimisesta että etsit itse kauppaan. Saadaan pahoittaa mieli oikein urakalla. Kannattaa ehkä opettaa sille lapselle ennemminkin että vahinkoja sattuu kuin että maailma on virheelminen ja vääräkätisille suunnattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsellini en ole puhunut nappien järjestyksestä tai kätisyysestä yhtään mitään tässä yhteydessä. Mainitsin asian vain täällä blogissa.
   Meidän viikkorahajärjestelmä ei myöskään perustu pullonpalautukseen. Viimeinen lauseeni postauksessa ei ollut ihan loppuun asti mietitty. En ajatellut, että tämä kirjoitus kiinnostaa näin monia.

   Poista
 26. Ei helvetti ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, viesti karkasi, on noi julkaisu- ja esikatselunapit niin epäselvästi tossa vierekkäin, että hämäännyin ;'D

   Ehkäpä tuota turhaa itkua parempi vaihtoehto olisi ollut antaa lapselle se kymppi tämän kerran ja painottaa, että seuraavalla kerralla sitten huolellisuutta. Koska kyllä se systeemi aika selvä on ja onko tullut mieleen, että houkutus voitosta kävi liian suureksi pojalla ja sitten harmitti ja koko homman pisti "vahingon" piikkiin?

   Olisitko muuten julkisesti itkenyt asiasta, jos olisi voitto tullut? ;)

   Poista
  2. Huolellisuudesta on keskusteltu tämän asian yhteydessä, kuten monesta muustakin asiasta.
   En mielestäni itke, vaan kritisoin tämänkaltaista tapaa kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen.

   Poista
  3. Arvelinkin, että viimeiseen kysymykseen ei vastausta tule. Kertoo aika paljon...nyt harmittaa, kun ei voittoa irronnut - jos olisi, ei olisi ollut myöskään syytä "kritisoida tämänkaltaista tapaa kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen" ;)

   Poista
  4. Vaikka olisimme vahingossa voittaneet, niin olisin asiasta voinut blogiin kirjoittaa. Voitto ei olisi poistanut sitä asiaa, etten pidä tällaista tapaa arpajaisista ja hyväntekeväisyydestä hyvänä ja eettisenä. Nopealla googlauksella en edes löytänyt tietoa siitä, kuinka paljon lahjoitetusta rahasta menee hyväntekeväisyyteen. Ehkä oli selvästi sanottu, mutta enpä vain huomannut.

   Poista
 27. Ei kyllä vasten tahtoaan Lidlin pullonpalautus arpaan voi osallistua. Ei voi painaa vahingossa väärää 3 kertaa. Huolimattomuutta jos ei tajua lukea mihin osallistuu/hyväksyy mutta se ei ole vasten tahtoa. Ja jos ensinmäinen kerta on jossain lapsen kanssa voi tietysti sen ensinmäisen kerran olla mukana ja varmistamassa että miten asiat toimii. Myös jokaisesta rahan takaisin pyynnöstä saa arvan rahat takaisin niin ei pitäisi haitata jos oma moka oli. Myöskään Lidlin palautus koneen arvonnasta ei voi odottaa suuria mahdollisuuksia vaikkakin itse olen sen max 10e pistäny ja kaks kertaa voittanu. kerran 5e ja toisella kertaa 50e.
  Ainoa huono puoli oli 50e arvan voitossa että piti käyttää samalla osto kerralla se. Mutta en usko että päävoittoa kuitenkaa samalla kertaa tarvii käyttää. Siinä tapauksessa sais ostaa lidlin tyhjäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolimatonta lukemista lapselta ja hän oli ymmärtänyt lukemansa väärin. Lapsihan hän vasta on. Minä en ymmärtänyt asiassa ohjeita antaa. Pyysin vain palauttamaan pullot. En muistanut ollenkaan koko mahdollista arpajaisasiaa. Viimeksi kun olen kyseisessä kaupassa pulloja palauttanut niin oli erilliset napit arvontaan ja normaaliin palautukseen laitteen kyljessä. Nyt oli kosketusnäyttö.
   Todella ystävällistä ja asiallista palvelua Parpalta tämän asian suhteen. Sain ystävällisen pahoitteluviestin.

   Poista
 28. Mä lahjoitan aina sen minimimäärän kun palautan pulloja, kerran voitinkin 10€ joka tuli ihan tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ehkä vielä joskus päädyn palauttamaan pulloja kauppaan. Tällä hetkellä hieman kyllästyttää jo tämä pullonpalautus asia...

   Poista
 29. Ymmärrän harmituksen todellakin, enkä itsekään tykkää niistä palautusautomaattien nappuloista. Monta kertaa olen melkein vahingossa painanut sitä Lahjoita-nappia, kun ovat yleensä hämäävästi tyrkyllä ja just sillä huomiovärillä merkattuja.

  Ja isot sympatiat ja tsempit noiden typerien kommenttien kanssa! <3 Sinä kirjoitit asiallisesti, mutta kaikki kommentoijat eivät todellakaan osaa kommentoida rakentavasti :(

  VastaaPoista
 30. Voi apua! Kyllä saa tarkka olla kaiken aikaa. Olin vähällä lahjoittaa pankkiautomaatilla osan tilikatteestani hyväntekeväisyyteen kun huomasin auringon häikäistämän näytön tekstissä jotain erikoista normaaliin verrattuna. Ei muuten mutta vähävaraisena olisi tili tyhjentynyt kertaheitolla ja se olisi tietänyt itselle leivätöntä tai maidotonta loppu kuuta. Tässä asiassa pakko elää minä ensin-periaatteella. Lahjoitan vähästä kyllä sitten kun on tilanne parempi ja itse voin päättää summan. Esim "kaikki kolikot" tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Onneksi et painanut väärästä napista. :)

   Poista
 31. Harmillinen tilanne. Olen itsekin joskus meinannut erehtyä nappien kanssa. Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 32. Siinä pullokoneessahan on isot, oisko ollu jopa punaiset tarrat (ainakin täällä eteläsuomessa jokaisessa Lidlissä missä oon käyny??) Ja niissä tarroissa ohjeet. Olen ite osallistunut aina jollain 1 tölkillä tuohon, ja arpa nappia pitää painaa joko kahdesti vai peräti kolmesti, miten painat vahingossa jseita kertoja ?? Lisäksi nappien vieressä lukee erikseen voitto tai arpa �� Tuskinpa nuo myöskään on Veikkauksen arpoja, eikös ne oo hyväntekeväisyyteen meneviä? Harmi että kävi näin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Itse en ole tarkemmin pullonpalautusautomaattia katsonut. Olisin ehkä huomannut ja lukenut ohjeet. Lapselta jäi huomaamatta.

   Poista
 33. Meillä kävi tänään samoin! Olen ollut sen verran kauan poissa Suomesta, etten edes arvannut tuollaista arpajaismahdollisuutta olevankaan, sanoin vain vanhimmalle pojalle, että palauttaa pullot samalla, kun menee kuntosalille. Äsken tuli viestiä, ettei saanut rahoja, vaan ne menivät arpoihin. Poika on reippaasti teidän poikaa vanhempi, muttei silti huomannut olla riittävän tarkkana. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei tämä tunnu aivan eettiseltä tavalta kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Minäkin tuen mielelläni hyväntekeväisyyskohteita, kunhan olen ensin tarkkaan harkinnut, mitä kohdetta tuen, milloin tuen ja millaisella summalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Poikani ei siis ole ainoa, jolle on käynyt näin!

   Poista

Instagram