Suomen lasten metsäretkipäivä

tiistai 12. huhtikuuta 2016
Tänään eli 12.4.2016 vietettiin ensimmäistä kertaa Suomen lasten metsäretkipäivää. Päivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisin, niin vanhempia kuin lasten kanssa työskenteleviä viemään lapsia metsäretkelle. Tapahtumaa organisoi Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen biologian didaktiikan tutkimusryhmä ja luokanopettajaopiskelijat. Suomen lasten metsäretkipäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.



Luin Facebookista tästä tapahtumasta ja se sopi oikein hyvin meidän viikko-ohjelmaan. Minä, hoitolapset ja kaksi omaa lastani menimme metsäretkelle heti aamulla. Mukana meillä oli pienet eväät. Nuorimman toiveesta paahtoleipää.


Mitä me sitten teimme metsässä? Lapset rakensivat pienen majan hiirelle maasta löytyneistä risuista, kivistä ja kaarnanpalasista. Leikimme seuraa johtajaa ja hippaa. Luontoakin ihmeteltiin. Löydettiin vielä vähän lunta, jota potkittiin. Tunnistettiin kuusi, mänty, koivu ja kataja. Linnuista nähtiin harakka ja rastas. Eväitäkin syötiin, eikä pieni tihkusade retkeä haitannut.



Metsäretki oli oikein mukavaa vaihtelua puistoilulle. Vaikkakin meidän lähipuiston vieressä on pieni metsä, käydään aina samalla kuin puistossakin. Itselle jäi olo, että metsään voisi ja pitäisi mennä useamminkin. Lapset tykkäsivät ja suunnittelivat jo mitä tehdään ensi kerralla metsässä.


Olitteko te kuulleet Suomen lasten metsäretkipäivästä?
Kenet sinä veisit metsäretkelle?

Lähetä kommentti

Instagram