tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vesiurheilukeidas PäijänteelläVietimme pilvisen, mutta lämpimän viikonlopun Päijänteen rannalla tätini ja hänen miehensä mökillä. Viikonlopun aikana ehtii uida aika monta kertaa. Eikä pelkästään uida vaan myös kalastaa, seilata ja saunoa lauttasaunalla, ajella veneellä, supata surffilaudalla, kokeilla vesihiihtoa ja olla renkaalla hinattavana lauttasaunan perässä. Aika huippu viikonloppu ja juuri meidän makuun.
 
 
Ps. Mies on tuo, joka morjestaa vesisuksilla kiitäessään. Minä olin se, joka lähinnä sukelsi sukset jalassa. Kokeilin vesihiihtoa ensimmäistä kertaa.


keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Peurungan kylpylä

Meidän lapset eivät ole koskaan käyneet huvipuistoissa. Kokematta on Lintsi, Särkänniemi ja Tykkimäki. Näyttää siltä, että tänäkään kesänä emme ole huvipuistoon menossa. Tähän mennessä lapset ovat päässeet kesälomallaan jo kaksi kertaa kylpylään. Juhannuksen aikaan kävimme Pärnun Terevise Paradiisissa ja viime viikolla Peurungan kylpylässä.
 
 

 
 
Peurungassa on Wibit-kiipeilyrata, jota minäkin kokeilin. Rata on tarkoitettu uimataitoisille ja meidän kolme vanhinta lasta pääsivät kiipeilemään radalle. Kaikki tykkäsivät. 
 
 

Meidän ehdoton suosikki oli 130 metriä pitkä vesiliukumäki. Isommat lapset laskivat yksin ja nuorin laski minun kanssani. Ja pääsinhän minäkin yksin laskemaan ja kokeilemaan miten nopeasti mäki kulkee. Nopein aikani oli 21,4. Liukumäessä on ajanotto. Saatoin olla vähintään yhtä innoissaan kuin lapset.

Olin kylpylässä neljän lapsen ja äitini kanssa. Kävimme arkipäivänä ja kylpylässä oli hyvin tilaa. Edellisen kerran kävimme muutama vuosi sitten joululomalla ja silloin oli vesiliukumäkeen niin pitkä jono, että emme montaa kertaa jaksaneet jonottaa. Äitini kertoi, että tällä kertaa allasbaarissa joutui odottamaan palvelua varsin pitkään. Ensimmäisellä yrityksellä myyjä ei tullut ollenkaan paikalle. Minähän en allasbaariin ehtinyt, kun piti laskea liukumäestä, kiipeillä ja toki nauttia myös porealtaista.

Kylpylässä on aika pimeää. Tunnelmaa tuo värivalot. Olisi minulle luonnonvalokin kelvannut.Sen verran mukavaa oli, että olen jo googaillut, että mikä voisi olla meidän perheen seuraava kylpyläkohde. Flamingo tai Saimaan kylpylä kiinnostaisivat. Olisiko teillä kokemuksia tai suosituksia?


sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Suppausta ja skumppausta

Minulla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa sup-lautaa. Seurana minulla oli kaksi kaveria, jotka ovat jo useamman vuoden harrastaneet suppausta. Minulla oli siis hyvät opettajat ja hauskaa seuraa. Ilma oli kaunis. Aallot eivät olleet ensikertalaiselle liian korkeat. Takaisin rantaan tultaessa oli sen verran vastatuulta, että sai meloa reippaammin. Onkohan se edes melomista vai onko sille jokin toinen nimitys?! No, hauskaa oli joka tapauksessa. 
 

En ehkä näytä maailman rennoimmalta noissa kuvissa. Kuvat otettii jo suppauksen loppupuolella, kun jalat alkoivat olla jo väsyneet ja tuuli painoa lautaa väärään suuntaan. 


 
Suppauksen ja suihkun jälkeen vuorossa oli sitten skumppausta eli kuohuviinin juomista hyvässä seurassa. Sen jälkeen pyöräilimme keskustaan syömään. Hauskasta illasta kertyi hieman univelkaa, mutta oli se sen arvoista!
Mukavaa alkavaa viikkoa!


Joko te olette kokeilleet suppausta? Tai onko tänä kesänä tullut kokeiltua jotain muuta uutta juttua?

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Loiskis!Takana on lasten ja minun lomaviikko kesäisessä Keski-Suomessa. Lomailimme äitini ja hänen miehensä luona. Miehen piti jäädä kotiin töiden vuoksi.
Parasta lomassa oli uiminen. Kävimme uimassa rannalla, jossa oli hyppytelineet. Uimme veneellä, jossa oli sauna. Saunan takaoven aukaisemalla pääsi suoraan järveen. Lisäksi kävimme vielä Peurungan kylpylässä pulikoimassa.


Kohta on kulunut jo melkein vuorokausi siitä, kun ollaan viimeksi uitu. Johan tässä alkaa tulla vierotusoireita.

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Heinäkuu instagramissaOsallistun näillä instagram kuvilla Pieni Lintu -blogin eMakro Tex - haasteeseen. Tällä viikolla aiheena on Heinäkuu. Tämä postaus on tehty kännykällä. Kirjoitan muuten ensimmäistä kertaa blogiin kännykällä. Saa nähdä mikä on lopputulos. Pitkää tekstiä en uskalla kirjoittaa, enkäkuvia oikeaan järjestykseen laittaa. Pelkään, että katoaa koko postaus. Tosin onnistuisi se minulla tietokoneellakin...
lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kesäkuu 2016

Kesäkuussa...


Teimme hoitolasten kanssa bussiretken kotieläinpuistoon
Juhlimme miehen kummitytön ylioppilaaksi pääsyäKoululaisilla alkoi kauan odotettu kesäloma

(Jep, ruutuajasta ja kännykällä pelaamisesta on keskusteltu) 
 
 
Pojat olivat jaliskoulussa Mikkelissä. Tyttö futiskoulussa Lahdessa
 
 

 Kuva Milla Vitikainen
 
 
Lomailimme viikon Pärnussa. Siellä vietettiin myös Juhannus

Voitin Hyvän mielen kortit ja Hyvän mielen taidot-kirjan Koti Meidän- blogin arvonnasta


Nyt heinäkuu on jo hyvässä vauhdissa. Ja aika vauhdikkaasti aika on mennytkin. Kirjoitan tätä postausta samalla, kun pakkaan tavaroita. Olen lähdössä lasten kanssa Keski-Suomeen. Mies jää töihin.

Ihanaa heinäkuuta!Instagram