tiistai 26. syyskuuta 2017

Olga-sukat


Jo kesäkuussa annoin lahjaksi villasukkalahjakortin. Jossain vaiheessa lahjavillasukat valmistuivat, mutta vasta tänään sain nämä pääteltyä. Ainoastaan 7-vuotias suostui kuvausmalliksi ulos. Sukat ovat hänelle pari numeroa liian isot, mutta sopivampaakaan jalkaa en tähän hätään saanut kuvausmalliksi.
 

Näihin Olga-sukkiin sopii mielestäni hyvin myös tällainen valmiiksi raidoitettu lanka. Minä jatkan sukan kuviota kantapään jälkeen kahdella puikolla, joten kuvio tulee myös jalkapöydän päälle. Ohje Olga-sukkiin löytyy Punomon-nettisivuilta. Blogissa olen julkaissut tammikuussa kuvat ensimmäisistä tekemistäni Olga-sukista.Tällä hetkellä minulla on puikoilla JULES-sukat miehelle. Niihin ei olisi kannattanut käyttää raidoitettua lankaa. Yksivärisessä langassa olisi tullut sukkien kuvio paremmin esiin. Purkaminen ei ole minun juttu ollenkaan, joten seuraavaksi esittelen raidallisen JULES-sukat.Syksy on täällä. Luonto näyttää jo kovin syksyiseltä ja lasten isovanhemmat matkaavat tällä viikolla syksyksi ja talveksi Espanjaan. 
Mukavaa viikkoa!

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

#kaksplussyysbileet

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina vietettiin Kaksplus verkostoblogien syysbileitä. Ahkerat ja aktiiviset Jenni (Hutimeni) Petra (Sängynalla) ja Nea (Kädenjälkiä sydämessä) järjestivät meille verkostolaisille käyttöön kokoustilan Radisson Blu Royal hotellissa. Ohjelmassa meillä oli Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan sponsoroima Olut-tasting, rentoa yhdessä oloa ja jutustelua. Pääsimme maistamaan myös silloin vielä lanseerausta odottanutta Most Wanted viiniä. Kotiin viemisiksi saimme isot kassilliset erilaisia ihania tuotteita. Joitain olen jo ehtinyt kokeilla, mutta en vielä kaikkia.

Olen käynyt kerran aiemmin Kaksplusblogiverkoston tapaamisessa. Silloin olimme Naurusaaressa ja lapset olivat mukana. Tutustuminen toisiin bloggaajiin jäi silloin kovin vähälle lasten vahtimisen vuoksi. Nyt olikin mukava tavata aikuisten kesken.
Toisten bloggaajien tapaaminen ja erilaiset tapahtumat olivat suurin syy, miksi hakeuduin mukaan verkostoon. Ja mukava ilta meillä olikin pienen alkujännityksen jälkeen.
 
Kiitos vielä järjestäjille ja yhteistyökumppaneille!


tiistai 19. syyskuuta 2017

#viikonräpsy 37/52

Viime lauantaina äitini vei minut ja neljä lastamme teatteriin. Lahden kaupunginteatterissa menee nyt Tatun ja Patun Suomi-näytelmä. Me viihdyimme ja tykkäsimme kaikki. Ekaluokkalainen nauroi useamman kerran ääneen. 4-vuotias ei vielä ihan kaikkea ymmärtänyt, mutta tykkäsi esityksestä ja jaksoi hyvin koko väliajan kanssa 1h 45 minuuttia kestäneen esityksen. Myös me aikuiset nautimme esityksestä, joka vain parani loppua kohden.

Tatu ja Patu kirjoja meillä on luettu paljon, joten Outolan veljekset olivat tuttuja jo ennestään. Näytelmän Tatu Raisa Vattulainen ja Patu Anna Pitkämäki olivat loistavia rooleissaan. Muita hahmoja näytteli neljä näyttelijää. Meidän nuorin kyseli välillä ihmeissään: "onko tuo oikeasti mies?", kun mies näytteli naishahmoa. Isompien mielestä se oli vain hauskaa.Näytelmää kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin katsomaan!

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt teatterissa?

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

#viikonräpsy 36/52

Viime perjantaina järjestimme vauvakutsut yhdelle naapurustomme äidille, joka odottaa kolmatta lastaan. Kutsut eivät olleet perinteiset vaippakakku-vauvanruuansokkotesti-kantoliinansitomis-vaipanlaittosokkonanukelle-kutsut vaan yllätimme tulevan kolmen lapsen äidin ja veimme hänet syömään ravintolaan. Muutama meistä oli hieman koristellut pöytää vauvakutsuja varten.


Myllysaaren Kommodori ravintolassa oli todella hyvää lohikeittoa, joka ei ole maustettu ihan perinteisesti. Jälkiruuaksi oli Bus Gelaton itsetehtyjä jäätelöitä. Oikein hyviä nekin!

Ohjelmassa kutsuilla oli rentoa jutustelua. Arvuuttelimme tulevan vauvan nimeä ja arvoimmekin vauvalle nimet. Äitiä ja vauvaa muistimme pienellä korilla, jossa oli muun muassa pehmosoittorasia, kahvia, suklaata ja kevyttä lukemista äidille. Yksi juhlien järjestäjistä vielä lauloi kitaran säestyksellä Mestaripiirroksen.

Minä en ole koskaan aiemmin ollut vauvakutsuilla. Onko sinulla kokemusta vauvakutsuista tai babyshowereista?

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

maanantai 11. syyskuuta 2017

Omaa aikaa ruokakaupassa

Eräänä sunnuntaina puhuin ystäväni kanssa puhelimessa. Hän mainitsi olevansa menossa Prismaan ja minä muistin, että sieltä piti hakea pojalle tilattu salibandymaila. Viikon ruokaostoksetkin oli tekemättä. Päätimme lähteä kahdestaan kauppaan. Miehet, lapset ja koira jätettiin kotiin. Pakollisten ostosten lisäksi ehdimme tutkia ja testailla muun muassa ulkosohvia. Molemmat meistä nimittäin suunnittelevat sellaisen ostamista. Tutkailimme myös BB-voiteita ja kuukuppeja. Niitä ei ostoslistalla lukenut, mutta ne päätyivät silti ostoskärryyn.

Ruokaostokset oli hauska tehdä kun sai vilkuilla toisen ostoksia ja ottaa vinkkejä kaverin ostoslistasta ja tulevan viikon ruuista. Samalla tuli myös vaihdettua kuulumiset. Kaupassa näimme sattumalta tuttuja. Toisia äitejä tietenkin.

Muutama päivä sitten ystäväni soitti ja kysyi mukaansa tankkaamaan autoa sekä ostamaan pyykkikoria. Minulla oli reilu tunti aikaa työpäivän jälkeen ennen illan treenikuskauksia ja omia futistreenejä. Tietenkin lähdin mukaan. Kaupasta kaveri osti pyykkikorin ja minä pesuaineita, rättejä ja hammastahnaa.

Olenko ainoa, joka on innoissaan ruokakaupassa käynnistä ja tiskirättien shoppailusta? Onko täällä muita, joiden mielestä ostosreissu Prismaan kaverin kanssa on hauska tapa viettää aikaa? Samalla tuli yhdistettyä huvi ja hyöty. Hauskaa seuraa, kuulumisten vaihtoa ja reissun ansioista oli taas jääkaappi täynnä ruokaa.


Miten usein sinä näet ystäviäsi? Mitä te teette tavatessanne?
 


keskiviikko 6. syyskuuta 2017

#viikonräpsy 35/52

Erityisesti yksi lapsistamme on haaveillut hotelliyöstä. Pojat pääsivät keväällä Tampereella hotelliin salibandyturnauksen aikana. Tytöt eivät ole koskaan olleet hotellissa. Viime lauantaina osallistuin Kaksplus verkostoblogien syysbileisiin Helsingissä. Halusin ehdottomasti mennä käymään tapahtumassa, mutta juhliminen aamuun asti ei kuulunut haaveisiini. Niinpä parhaalta ratkaisulta tuntui hotelliyön varaaminen koko perheelle Helsingistä.Saavuimme Helsinkiin puolen päivän aikaan ja saimme heti hotellihuoneen. Varasimme meidän kuusihenkiselle perheelle vain yhden huoneen, joten huone oli täynnä sänkyjä. Iloinen yllätys oli kylpyamme sekä maisema kuudennesta kerroksesta Narikkatorille. "Maalaisilla" riitti ihmettelemistä kun katseli ikkunasta alas torille.

Lauantain ohjelmassa meillä oli Luonnontieteen museossa käyminen oman perheen kanssa. Museo saa meidän perheeltä suositukset. Museon jälkeen meillä olikin jo nälkä ja suuntasimme lasten toiveesta pitsalle. Jättimäisistä pitsoista riitti iltapalaa myös hotellille. Syömisen jälkeen kiertelimme hieman Kampin vaatekaupoissa lastenvaatteita etsien. Vain ekaluokkalaiselle löytyi paita. Yhdessä käytiin vielä ruokakaupassa ostamassa herkkuja hotellille. Hotellihuoneessa minä meikkasin ja lapset katsoivat telkkaria. Lasten ja miehen ilta oli mennyt kylpyammeessa ja pehmeissä sängyissä telkkaria katsoen. Minun illastani ja blogiverkoston syysbileistä on tulossa toinen postaus.

Hotelliyöpymisessä parasta on tietenkin aamupala. Sitä myös lapset odottivat innolla. Meillä on kotona joka aamu puuroa, mutta hotelliaamiaisella sitä söi vain mies. Hotelliaamupala inspiroi suunnittelemaan kotiinkin jollekin viikonloppuaamulle brunssia. Viimeksi brunssia on nautittu naapurissa vappuna. Ehkä olisi jo aika järjestää brunssi.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kännykkäkuvan viikon varrelta.

Lisää kuvia löytyy Instagramista nimellä minnakil
 
Blogi löytyy myös Facebookista
 
 

perjantai 1. syyskuuta 2017

Elokuu 2017

Elokuussa...

Kolmas lapsemme aloitti ensimmäisen luokan.
Pojat aloittivat neljännen ja viidennen luokan.
Neuloin Barbielle mekon.
Ekaluokkalaiselle neuloin kirjoneulesukat.
 
 
 Perhepäivähoidossa vietettiin sadonkorjuuviikkoa.
Kävin metsässä kävelyllä.
Aloitin futiksen ja koriksen. (Luit oikein MINÄ! Ei lapset tai mies)
Ostin monen kauneusbloggarin mainostamia kasvonaamioita.
Osallistuin kaksiin pihajuhliin.
Haaveilin ulkotulipaikasta omaan pihaan.
Teimme lasten kanssa kotityölistan.
Luin aiempaa enemmän lapsille ääneen.
Myöhästyin laivasta.
Pääsin silti viettämään kaksi hotelliyötä Tallinnassa.
Juhlimme kolmannen kerran nuorimman synttäreitä. Kaverin 15-vuotias tyttö leipoi maistuvan ja ehdottomasti nuorimman mielestä parhaimman kakun. Minun mansikkakakut jäivät Frozenin varjoon. Jatkossa pitää kuulemma aina olla Frozen-kakku.

Söin normaalia useammin kasvisruokaa.
Blogissa elokuussa

ekaluokkalaisen ajatuksia
4-vuotiaan Prinsessahaastattelu
Päivä asuntomessuilla
#viikonräpsy-postauksetElokuu meni nopeasti. Minulla alkoi työt. Tosin varsin leppoisasti yhden hoitolapsen kanssa. Ensi viikolla minulla aloittaa uusi hoitolapsi. Jännityksellä ja ilolla otamme uuden lapsen tänne meille.Mukavaa viikonloppua!
 
 
Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu-blogin kollaasihaasteeseen. 

Instagram