Tammikuu 2020

lauantai 1. helmikuuta 2020

Tammikuussa

- Kävin Myllysaaressa kävelyllä kuopuksen kanssa
- Tein keppijumppaa saadakseni niska-ja selkäjumeja laukaistua
-Kävin elokuvissa 13-vuotiaan esikoisen kanssa katsomassa mustan satiirin nimeltä Jojo Rabbit
- Kuopuksen tuleva opettaja selvisi, valinta ilahdutti meitä 
- Kävin matkamessuilla ystäväni kanssa
- Vuoden tauon jälkeen kaivoin langat ja puikot esiin
- Osallistuin kasvatuspiirin keskusteluun
- Vein hoitolapsia ja omiakin lapsia luistelemaan Lahden torin tekojäälle

Ps. Jos ihmettelet, mitä on Kasvatuspiiri?
Tammikuun kirjat


Tammikuussa luin 2 kirjaa ja kuuntelin 4 äänikirjaa.

True Crime kirjallisuuteen tutustumistani jatkoin Mikko Gustafssonin, Janne Huuskosen ja Ville Tiihosen kirjalla: Kultainen vasikka, Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa. Kirja vilisi ihmisiä ja rikollisliigoja, joista en ollut kuullutkaan. Moneen vuoteen en ole juuri ikäviä uutisia halunnut lukea. Nyt yritän kuroa tätä aukkoa tietämyksessäni. Miksi? Sitä en tiedä itsekkään.

J.P. Ahosen Villimpi Pohjola: Valomerkki on nuorista aikuisista kertova sarjakuva. Upeat piirrokset ja hauskat ja oivaltavat jutut. Minun oli vaikea tunnistaa kirjan naisia toisistaan. Luin kirjan Aikuisten lukudiplomiin.

Cristina Sandun Vesileikit oli lyhyt kirja, joka jätti paljon kertomatta. Omassa päässäni täytin nämä aukot. Vaikuttava kirja, jota jäin miettimään myös lukemisen jälkeen. 

Hoitolasten kanssa kuunneltiin Tove Janssonin Taikatalvea ennen päiväunia. Ihastuin kirjan kerrontaan ja kuvauksiin.

Essi Kummun Hyvästi pojat jäi melkein kesken. Ärsyynnyin kirjan kertojan ja hänen teini-ikäisen tyttönsä suhteesta. Eivät teinit ole niin kauheita kuin kirjassa kuvataan. Tai ehkä ovatkin, jos heitä kohtelee huonosti!

Emmi-Liia Sjöholmin Paperilla toinen on puhuttanut ihmisiä paljon nyt alkuvuodesta. Kirja tempaisi minut heti mukaansa. Lukiessa mietin paljon omaa kasvuani naiseksi ja äidiksi. Sain siis myös terapiaa Bookbeatin kuukausimaksun hinnalla.

Lukuavoitteenani tänä vuonna on suorittaa Aikuisten lukudiplomi. Lisäksi osallistuun hyllynlämmittäjät 2020 haasteeseen eli luen omasta kirjahyllystä lukemattomia kirjoja. Kirjojen kokonaismääräksi minulla on tavoitteena 80 kirjaa.


Blogissa tammikuussa

Julkaisin tammikuussa 11 kirjoitusta. Viisi eniten luettua kirjoitusta olivat: 


Kirjoituksessa kerroin siitä millaista ruokaa teen hoitolapsille. Postauksessa on myös ruokalistoja useammalta viikolta.   


Vanha postaus pupusukista jatkaa jo tuttuun tapaan blogin viiden luetuimman postauksen joukossa. 


Kirjoitus muutaman vuoden takaa kertoo siitä, kun hoitolapset ja omat lapset saivat valita viikon ruuat. Suosittelen kokeilemaan, jos lapset usein valittavat miksi ei ole mitään hyvää ruokaa. Tai jos kyllästyttää miettiä, mitä me taas syötäisiin. 


Kuukauden neljänneksi luetuimmassa kirjoituksessa kerroin itselleni asettamistani tavoitteista. Tarkoituksenani on muun muassa vähentää perheemme ruokahävikkiä, lisätä liikuntaa, lukea kirjoja, löytää uusi työ ja iloita elämästä. 


Viiden luetuimman kirjoituksen joukkoon pääsi tällä kertaa yksi viikkokatsaus. Näitä kirjoittelen lähinnä itselleni muistiin. Toki yritän nostaa näihin koosteisiin asioita, jotka saattaisivat kiinnostaa myös blogini lukijoita. 

Kiitos tammikuu! 

Tervetuloa helmikuu!

2 kommenttia

  1. Tammikuu meni tänä vuonna todella nopeasti. Paljon sinunkin kuukauteesi on mahtunut. Ihanaa helmikuun alkua Minna <3

    VastaaPoista

Instagram