Tavoitteet vuodelle 2020

lauantai 4. tammikuuta 2020
Olen joskus tehnyt uuden vuoden lupauksia. En muista, että ne olisivat koskaan olleet kovin pitkäikäisiä. Eli ei uuden vuoden lupauksia tänä vuonna! Puhun mielummin tavoitteista kuin lupauksista.

Joitain ajatuksia minulla oli tämän alkaneen vuoden suhteen. Ilmoittauduin mukaan vegaanihaasteeseen. Sössin haasteen heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Aamupalalla. Asiaa mietittyäni päätin skipata koko haasteen. En lihanhimoissani vaan, koska meille jäi paljon kaikenlaista ei-vegaanista uuden vuoden juhlista. Koen, että on tärkeämpää syödä kaapeista jo sinne ostettu ei-vegaaninen ruoka kuin heittää se pois ja hankkia tilalle vegaanisia vaihtoehtoja. Tästä syntyikin ajatus ensimmäisestä tavoitteesta vuodelle 2020.


1. Ruokahävikin vähentäminen

Meidän perheellä on paljon parannettavaa tässä asiassa. Ruokaa "unohtuu" ja vanhentuu kaappeihin. Otamme tälle vuodelle ehdottomasti tavoitteeksi ruokahävikin vähentämisen! Asiasta on puhuttu myös lasten kanssa. Heitä on ohjeistettu muun muassa siinä, että ei avata uutta leipäpussia ennen kuin vanhemmat leivät on syöty. Ettei käy niin, että aiemmin ostettu leipä ehtii kuivua ja homehtua. Ja mitä tuohon vegaanihaasteeseen tulee, niin meidän on tarkoitus lisätä kasvisruokien määrää. Itse olen muutamana vuonna syönyt kasvispainotteisesti paaston aikaan eli laskiaisesta pääsiäiseen.
2. Liikunnan lisääminen

Minun kestotavoitteenani on ollut jo vuosia liikunnan lisääminen. Todellisuus tuntuu olevan päinvastainen. Tuntuu, että olen onnistunut vähentämään liikuntaa joka vuosi. Oltaisiinko nyt tultu niin pohjalle, että vähentää ei enää voi? Toivottavasti! Sain mieheltä joululahjaksi 10 kerran salikortin läheiselle kuntosalille. Nyt pitäisi vain aloittaa!

3. 80 kirjaa vuodessa

Viime vuonna innostuin kirjoista. Kuuntelin ja luin yhteensä 86 kirjaa viime vuoden aikana. Tavoitteena on jatkaa lukemista ja äänikirjojen kuuntelua myös tänä vuonna. En todennäköisesti lähde suorittamaan mitään tiettyä kirjahaastetta, mutta oma tavoitteeni on 80 kirjaa vuoden aikana. Ensimmäinen on jo luettu.


4. Ilon ja luovuuden lisääminen arkeen

Meidän elämä on arkisin täyttä. Töiden jälkeen on lasten harrastuksia, ruuanlaittoa ja kaupassakäyntiä. Mies valmentaa lisäksi pojan salibandyjoukkuetta. Väsyneenä tämä menee välillä aika puurtamiseksi. Joululomalla oli ihana viettää aikataulutonta elämää perheen kesken. Tein lasten kanssa muutakin kuin kuljetin heitä paikasta toiseen. Haluaisin säilyttää tästä loman rentoudesta jotain arkeenkin. Neljäs tavoitteeni tälle vuodelle olkoonkin ilon ja luovuuden lisääminen arkeen. Joulukuussa järjestin perheelle yllätykseksi Tonttukalenterin Elf on the shelf- tai paremminkin Elf behaving badly-tyyliin. Uutena vuotena taas tein lapsille kotiin pakopelin.

5. Uusi työ

Päätin jo viime vuonna vuoden miettimisen jälkeen, että en jatka enää ensi syksynä perhepäivähoitajana. Tänä vuonna minun pitää siis löytää itselleni uusi työpaikka. Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen ollut vain muutaman kuukauden sairaanhoitajan töissä. Vuodet ovat menneet hoitovapaalla, perhepäivähoitajana ja äitiyslomilla. Valmistumiseni jälkeen olen tainnut olla noin 5 vuotta keskussairaalassa sairaanhoitajana. Yhden vakituisen työpaikankin sain pari vuosikymmentä sitten. Apua! Mihin tämä aika on kulunut!Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia?

Onko sinulla tavoitteita tälle vuodelle?

10 kommenttia

 1. Itse en harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta sellaisen pienen tavoitteen asetin tälle vuodelle, että aion tehdä siitä parhaani mukaan tähän mennessä parhaimman vuoden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! Omalla asenteella on suuri vaikutus.

   Poista
 2. Hyvät tavoitteet vuodelle. Itse en tee lupauksia ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät nämä kovin omaperäiset ole, mutta näitä asioita haluan tavoitella.

   Poista
 3. En ole vuosiin tehnyt mitään lupauksia uutena vuotena, eipä sitten tule niitä petettyäkään. Uuden työn etsiminen on minulla myös edessä, odotan jo mihin hommaan päädyn.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 4. Hienoja ja realistisia tavoitteita vuodelle 2020. Tsemppiä työhakuun!

  VastaaPoista
 5. Ihan pakko nyt vielä tätäkin kautta tulla kiittämään sua siitä huipusta Tonttukalenterista, josta oli iloa myös mulle ja varmasti monelle muulle sun Insta-seuraajalle. Tuli ihan ikävä, kun seikkailut päättyi.

  Tsemppiä kaikkeen! (Osallistuin siihen haasteeseen, mutta pari luonnonjugurttipurkin loppua kyllä söin ensin. Enkä luovu myöskään joka aamuisista kalaöljykapseleista, mutta muuten on mennyt kyllä ihan huomaamatta koko homma tähän asti, vaikka epäilinkin.)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Tuli hyvä mieli! <3 Kannatti siis nipistää hieman yöunista Tonttukalenterin takia.
   Mahtavaa, että olet lähtenyt vegaanihaasteeseen! Tsemppiä!

   Poista

Instagram