HupaLaatikko - hauskat ja helpot synttärit kotona

perjantai 21. helmikuuta 2020
*Kaupallinen yhteistyö HupaLaatikkoMeidän teini ei ole viettänyt kaverisynttäreitä muutamaan vuoteen. Ei hän niitä tänäkään vuonna olisi viettänyt, ellen minä olisi törmännyt Instagramissa HupaLaatikon mainokseen. Pakko tunnustaa, ettei teini hyppinyt riemusta kuullessaan, että olin tilannut hänen synttäreilleen HupaLaatikon eli kotona pelattavan pakopelin. Teini, kun oli ajatellut jättää synttärit tänäkin vuonna juhlimatta. Minä olen ollut muutaman kerran pakohuoneessa ja kerran järjestänyt pakopelin lapsille ja muille uuden vuoden vieraille valmiiden ohjeiden mukaan. Teinillä on kokemusta pakopeleistä vain minun järjestämän uuden vuoden pelin verran. Emme siis voi sanoa harrastavamme pakopelejä.
Mikä HupaLaatikko oikein on?

HupaLaatikko on lasten pakohuonetta muistuttava vuokrattava pulmaseikkailu. Seikkailun ratkominen on hauskaa ja haastavaa tekemistä esimerkiksi lasten synttäreille. Vuokrattavan HupaLaatikon mukana tulee tarvittavat välineet ja ohjeet aikuiselle pelin järjestämiseen. Laatikoita on erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja. Pelit sopivat pelattavaksi erilaisissa tiloissa ja osa jopa ulkona. 


Pääsimme lopulta teinin kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että juhlat järjestetään. (tyhmää!) Juhlissa oli tarjolla (ihan sama!) nacho-pelti, mutakakkua ja vaniljacremeä, popcorneja sekä karkkia. Netin kautta tilaamani vuokrattava HupaLaatikko tuli hyvissä ajoin ennen juhlia. Minulla oli mahdollisuus etukäteen tutustua laatikon sisältöön. Avasin laatikon kuitenkin vasta juhlia edeltävänä iltana, mutta se riitti. Ohjeet olivat selkeät. Juhlapäivänä hoitolasten päiväuniakaan valmistelin yhden hereillä olevan hoitolapsen kanssa pakohuoneen juhlijoita varten valmiiksi. Meillä oli hauskaa kun mietimme hoitolapsen kanssa sopivia piiloja muun muassa avaimille ja erilaisille vihjeille sekä pienelle aarrelaatikolle.

Olin valinnut pojan synttäreille Wazzaa-laatikon, jota suositellaan esiteineistä aina aikuisiin saakka. HupaLaatikolla on erilaisia pelejä eri-ikäisille. Pelit on tarkoitettu pelattavaksi pienissä ryhmissä, jotta kaikille pelaajille riittää sopivasti tekemistä ja pulmia ratkottavaksi. Isomman porukan voi vaikka jakaa kahteen osaan ja pelata pelit peräkkäin. Ennen juhlia minun tehtävänäni oli siis piilottaa muutamia asioita peliä varten huoneeseen, jossa aioimme pelata. Pelin alussa kerroin taustatarinan sekä sen, missä pelataan ja mitkä asiat eivät kuulu peliin. Pelin aikana olin mukana seuraamassa ratkaisun edistymistä, sekä tarvittaessa annoin vihjeitä.
Vieraat ja synttärisankari viihtyivät pelin parissa. Heiltä meni noin 40 minuuttia tehtävän ratkaisemiseen. Muutaman kerran annoin vihjeitä. Oli mahtavaa seurata teinien yhteistyötä! Eikä poikia haitannut yhtään, että äiti oli mukana. Olihan minulla rooli pelinohjaajana. Pikkusiskokin sai seurata poikien peliä. Ihan huippua oli myös se, että juhlia oli kestänyt 1h 40 minuuttia ennen kuin ensimmäinen kaivoi kännykkänsä esiin! Ihan jo siitä syystä voin suositella HupaLaatikkoa!
Kun kysyin osallistujilta mielipiteitä pakopelistä vastaukset olivat teinimäisen lyhyitä, mutta erittäin positiivisia! Oli kuulemma ollut kivaa! Tehtävät olivat kiinnostavia ja sopivan erilaisia. Ainakin yhdellä vieraista oli kokemusta myös muista pakohuoneista.
Eräs vieraista oli paketoinut synttärilahjan teeman mukaisesti.


Lisää tietoa:  Hupa.fiOnko sinulla kokemusta pakopeleistä? 

Miltä kuulostaisi pakopelin pelaaminen kotona? 


8 kommenttia

 1. Kertaalleen olen pakopeliä ollut testaamassa ja tykkäsin. :)

  VastaaPoista
 2. Enpä ole kokeillut mitään pakopelejä. En tiedä tulisko minulle pakokauhu suljetussa huoneessa.
  Todella kiva idea synttärijuhlille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvamääräysten vuoksi huoneet eivät saa olla oikeasti lukossa. Tässä pakopelissä, jota pojan synttäreillä pelattiin ovet olivat auki. Tarkoitus ei ollut päästä pois vaan selvittää tehtävät ja saada arkku auki.

   Poista
 3. Onpa tosi hauska idea! Pakopelit on tuttuja ja tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakopelit on kivoja! Olisi mukava käydä useammin!

   Poista
 4. Mie taisin nähä tuon paketin kuvan tai jonku sun instassa ja tuo on hupalaatikko on mahtava idea! voisin hyvin tilata meidänki lapsille :)

  VastaaPoista

Instagram