#viikonräpsy 40/52

torstai 12. lokakuuta 2017
 

Viime viikolla meillä oli kaikkien kolmen koululaisen vanhempainillat. Ne olivat maanantaina, tiistaina ja torstaina kello 18-20. Minä kävin jokaisessa. Pojilla oli salibandytreenit maanantaina ja keskiviikkona. Mies toimii poikien joukkueen valmentajana, joten hän oli treneissä mukana. Toisella pojalla oli koris tiistaina ja torstaina. Tiistain treeneihin hän pystyy kulkemaan itse, mutta torstaihin hän tarvitsee kuljetuksen. Minä vein ja mies haki. Vanhimman pojan ja tytön futis ovat syystauolla eli viime viikolla heillä ei ollut treenejä.

Minä olin sopinut hoitolapsen vasu-keskustelun, mutta siirsin sitä viikolla eteenpäin. Iltamenoja oli mielestäni jo riittävästi. Varsinkin, kun minä ja mies pyöritetään tätä rumbaa kahdestaan. Isovanhemmat asuvat kaukana ja lastenhoitajaakaan emme ole osanneet käyttää.

Alkuviikosta meillä elettiin jännittäviä hetkiä, kun vuotaneen tiskikoneen hanan kävi ensin korjaamassa putkimies ja seuraavana päivänä vakuutustarkastaja kävi mittaamassa kosteuksia. Kaikki oli kuivaa, joten mitään korjauksia tai remontteja ei tarvittu.

Joku ehkä ihmettelee, että miten kuva pilkotuista punajuurista liittyy tähän kaikkeen. Enkö ehtinyt kiireisen viikon aikana kuvata muuta kuin pikaisen räpsyn punajuurista? Viikolla en kyllä juurikaan valokuvia ottanut. Viime viikolla tarvittiin normaalia enemmän suunnitelmallisuutta ja ennakointia. Minä valmistelin hoitolasten päiväunien aikaan seuraavan päivän lounasta. Eli esimerkiksi maanantaina keitin punajuuret valmiiksi tiistain punajuuripastaan ja tiistaina pyörittelin pari pellillistä lihapullia keskiviikoksi. Jopa hammaslääkäriajan siirron ja lasten koulukuvien tilausvahvistuksen tekemisen ajankohta oli suunniteltu etukäteen. Samoin ajankohta kaupassa käymiselle.

Viikkoon mahtui myös omaa aikaa, liikuntaa ja ystävän näkeminen. Sen verran kiireinen viikko oli, että nämä kaikki kolme asiaa oli pakko yhdistää. Maanantaina vanhempainillan jälkeen kävelin ystävääni vastaan, kun hän oli tulossa linja-autoasemalta. Reipasta kävelyä noin 3,5 kilometriä ja kuulumisten vaihtoa ja vertaistukea ruuhkavuosiin vajaa kahden kilometrin verran.

Suunnitelmallisuutta ja ennakointia pitäisi käyttää enemmän myös ihan tavallisina viikkoina. Helpottaa niin paljon elämää ja auttaa itseä jaksamaan paremmin. Kiiteentunnekin tulee harvemmin.

Minkälaisia arjen helpotus- ja selviytymiskeinoja sinulla on? Jaa vinkkisi meille muillekin!

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kuvan viikon varrelta.

8 kommenttia

 1. Huh huh!!! Minua alkoi ihan hengästyttää kun luin sinun viikkoa läpi. Tuo punajuurikuva oli hyvä ja minusta kuvaa hektistä viikkoasi mainiosti. Sitä paitsi punajuuret ovat herkkuani.

  Arjen helpotus/selviytymiskeino nro 1 on ehdottomasti se, että osaa jos silloin tällöin olla armollinen itselleen ja "jättää vain tekemättä" jonkun kotityön. Ottaa sen ajan itselleen. Kyllä siihen villakoirakenneliin vielä yksi villakoira mahtuu joukon jatkoksi.

  Tsemppiä seuraavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punajuuri on minunkin herkkua! Tuo mainitsemasi armollisuus itseä kohtaan on oikein hyvä neuvo. Usein sen muistan, mutta välillä tulee pingotettua ja vaadittua itseltään ja läheisiltä ihan liikaa. Hyvä muistutus siis. Kiitos!
   Rentoa viikonloppua!

   Poista
 2. Kirjoitin kommentin, mutta se hävisi. Aloitetaan taas lyhyemmin. Kyllä teillä tohinaa riittää. Kolme vanhempainiltaa viikossa. Apua! Minä olisin luistanut ainakin yhdestä. Ei minulla ole mitään ihmeellistä vinkkiä antaa. Kuin tämä: Kannattaa suunnitella viikon ruokalista valmiiksi vaikka sunnuntaina. Ja kirjoittaa samalla monen päivän sisältävä kauppalista. Tämä jotenkin helpotti etenkin minun elämääni työssä käyvänä äitinä. Ei tarvitse joka päivä miettiä, että mitähän ruuaksi ja käydä kaupassa päivittäin. Kaksi kertaa riittää meidän perheellä. Kyllähän se sunnuntaina vaatii miettimistä. Mutta minä lataan eteeni hyviksi koettuja reseptejä tai keksin ihan omasta päästäni uusia ruokia. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan sitä jonkun vanhempainillan tosiaan voinut jättää väliin. Toisaalta huominen koulun työlauantai jää meiltä kokonaan väliin. Ruokahuolto meillä onkin nykyään varsin suunniteltua nykyisen työni vuoksi. Toimin nimittäin perhepäivähoitajana.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Onpa sinulla ollut kiireinen viikko! Itse en pidä suunnitelmallisuudesta, yleensä stressaan ja ahdistun enemmän kun olen kaiken suunnitellut. Jotenkin tuntuu paremmalta kun tietää mitä pitää tehdä mutta sitten joustavasti tekee sen sopivassa välissä. Tosin joustavuus ei toimi ihan aina, joten joitakin asioita on pakko suunnitella. Olen vaan vuosien varrella oppinut että tulee turhaan turhauduttua kun suunnittelee liikaa. Täällä kaikki muuttuu ja peruuntuu ja siirtyy ja sitten kaikki suunnitelmat pitää muuttaa. Joten on pakko olla joustava ja nauttia siitä, tai tulee sekopäiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti sopiva määrä joustavuutta suunnitelmallisuuden lisäksi! Liian ohjelmoitu ja suunniteltu päivä ahdistaisi minuakin. Aina tulee eteen yllättäviä käänteitä, joten joustavuutta tarvitaan. Siellä puolella maailmaa varmaan vielä enemmän kuin täällä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Onpa ollut kiireinen viikko! :) Ja jotenkin tosi hauska tuo punajuurikuva :D Alkoi tehdä mieli punajuuria!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kaikki viikot tuntuu olevan melko kiireisiä. Yritämme miettiä, miten keventää arkea. Punajuuret on hyviä!

   Poista

Instagram