45 päivää muuttoon

tiistai 10. tammikuuta 2017
Ensi kuussa se tapahtuu. Me muutamme vihdoin omaan kotiin. Minä ja lapset ensimmäistä kertaa omakotitaloon. Mies on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa omakotitalossa. Minä taas olen joskus saattanut sanoa, että en ikinä muuta omakotitaloon.

Viime muutosta on kohta jo vuosi aikaa. Myimme meille pieneksi jääneen rivitaloasunnon ja muutimme väliaikaisesti vuokralle kerrostalo kolmioon.

Tie tähän pisteeseen ei ole ollut helppo ja yksinkertainen. Matkalle on mahtunut monenlaisia käänteitä ja pettymyksiä. Vuosi sitten kirjoitin meidän asuntokuvioista blogissani otsikolla: Päällimmaisenä mielessä asuntoasiat.

Mietin, että miten kertoisin asuntokuvioista lyhyesti. Ehkä jotenkin näin: Yritimme myydä entistä kotia. Ei mennyt kaupaksi. Päätimme remontoida kodin ja otimme sen pois myynnistä. Asunto ostettiin kesken remontin. Teimme remontin valmiiksi ja meidän piti muuttaa isompaan rivitaloasuntoon. Isomman rivitaloasunnon asuntokaupat peruuntuivat viime metreillä. Jouduimme etsimään väliaikaisen kodin nopealla aikataululla. Nyt lähes vuotta myöhemmin olemme muuttamassa omakotitaloon. Taloon, joka sijaitsee juuri siellä missä haluamme asua ja taloon, jossa ei tarvitse tehdä remonttia.

Ja miksikö emme haluaisi tehdä remonttia uudessa kodissa?! Eikö olisi ihana laittaa kotia omannäköiseksi? Laitan tähän loppuun valokuvia meidän viimeisimmästä remontista. Asuimme muuten koko ajan remontin keskellä. Eli ei kiitos remonttia! Varsinkaan kun tämä ei ole ainoa remontti, jota olemme viime vuosina tehneet. Tutut saattavat muutaman meidän remontin muistaakin. Ja remontilla en tässä kohtaa tarkoita maalausta tai tapetin vaihtoa. Meidän remonteissa on ollut tapana piikata vähintään puoli metriä lattiaa ja kaataa seiniä.  

 
 
Löysin tästä blogista kirjoituksia meidän kahdesta edellisestä remontista. Näitä voi uteliaat tai remonttikuumeiset käydä katsomassa. Minuun nämä ainakin vaikuttavat remonttikuumetta poistavasti. 
 
 
 
 
Tässä postauksia tuosta viimeisimmästä remontista 2015:
 
 
 
Minulla ei silloin vielä ollut blogia, kun meillä tehtiin kylpyhuone ja kodinhoitohuoneremonttia paritalossa. Oltiin yli kuukausi ilman suihkua ja sairastettiin sikainfluenssaa ja minä olin raskaana. Oi, niitäkin aikoja!
 
 
Kommenttiboksissa saa vapaasti avautua kokemuksistaan remonteista ja muuttamisesta!
 

 

20 kommenttia

 1. Mä niin ymmärrän tuon ettei halua asua remontin keskellä. Kun me ostimme meidän talon, aloimme remontoimaan innolla. Vuoden kuluttua innostus lopahti... ja nyt tästä innostuksen laantumisesta on kulunut 7 vuotta ja edelleen remontti kesken. Tämä myös ikuinen riidan aihe meillä kotona.
  Tsemppiä muuttoon ja nopeasti tuo aika kuluu! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttia, keskeneräisyyttä ja väliaikaisuutta on viime vuosiin mahtunut. Tsemppiä myös teille!

   Poista
 2. Kiva kun olette löytäneet mitä etsitte!
  Me taas halusimme ehdottomasti talon, jota voi remontoida, mutta asuakin siin pystyy. Niinpä ostimme omakotitalon ja aloimme remontoimaan...kolme alle kouluikäistä lasta, lemmikkejä ja silti homma hoitui. Olihan se välillä tosi rankkaa ja monet kerrta vannottiin, että nyt rempat riittää, mutta pian tas alkoi uudet ihanat projektit. Sauna/kylppäri remontti tehtiin kun odotin junioria, mies kävi välillä maailmalla työmatkoilla, joten remontti todella venyi...Saunomassa käytiin ystävillä, mutta muuten kyllä lapset saivat jokailtaisen kylpynsä, eikä kukaan kulkenut likaisena...luovuus meillä oli huipussaan ;)
  Silloin ei ehkä naurattanut, mutta nyt jälkeenpäin kyllä puistellaan päätä ja nauretaan kaikille kommelluksille ja virityksille.

  Nyt olemme asuneet samassa talossa jo mielestäni aivan liian kauan...siis haluan muuttaa! Tiedän olevani outo, mutta kun....no olen outo ;) Minusta uudet alut ovat aina ihania, mitä vieraampi alue, sen parempi. Myös tavaroiden pakkaaminen ja samalla inventaario eli pääsee kaikesta turhasta eroon! No äkkiä laskettuna olen/-mme muuttanut reilu 10 kertaa, joista osa ulkomaille ja takas. Kiitos miehen työn ja oman levottoman sielun.
  Hauskaa muuttoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme nyt remontoineet ja asuneet eri remonttien keskellä niin monta vuotta, että ollaan onnellisia kun löytyi valmiiksi järkevästi remontoitu talo. Etsittiin riittävän isoa taloa tietyltä alueelta ja näin kävi. :) Kiitos muuttotoivotuksista! Hyvä tästä tulee.

   Poista
 3. Remontin keskellä asuminen ei kyllä ole mitään herkkua. :( Onneksi ei enää kauan kun pääsette muuttamaan.♥

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi miten lähellä teidän muutto jo on!!Remontin keskellä on kyllä inhottavaa asua. Vaikka olis vaan yks huonekin kesken,niin tuntuu että koko talo on kaaoksessa!!

  VastaaPoista
 5. Hienoa että mieleinen koti löytyi! Tsemppiä muuttoon!
  Meillä tehtiin laajennus n 10 v sitten eikä ollut herkkua elää pölyn ja suojamuovien keskellä.. ihanaa kun pääsee valmiiseen. Joskus sit saattaa taas innostua remonttiin ja toisaalta välillä on pakkokin. 3v sitten tehtiin keittiöremppa joka oli sekin oma lukunsa mut odotus palkitsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainahan me ollaan oltu tyytyisiä remontin lopputulokseen. Viimeisin reontti tuntui vähän tyhmältä. Ison rempan jälkeen saatiin nauttia valmiista vain reilu kuukausi ja sitten pitikin jo muuttaa pois. Toisaalta asunto oli liian pieni.

   Poista
 6. Tsemppiä muuttoon!! Ihanaa, että olette löytäneet oikeanlaisen kodin. Se muuttamisvaihe on kamalaa, mutta sitten kun pääsee asettumaan, niin aah sitä tyytyväisyyttä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taempeistä! Viimeksi muuttoviikolla minuun ja lapsiin iski noro. Toivottavasti tällä kertaa saataisiin muuttaa terveinä.

   Poista
 7. Huh, mikä seikkailu tämä kodin metsästäminen teille on ollut! <3 Nyt viimeinen rutistus ja pääsette muuttamaan siihen haaveilemaanne talon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä kaikenlaosia käänteitä ollut. Josko sitten uutta kotia osaisi arvostaa ja siitä nauttia.

   Poista
 8. Eli kaikella säädöllä oli tarkoituksensa. Saatte enemmän ja parempaa, kuin mitä tavoittelitte :D Eikö?
  Tämän kun itse muistaisi. Asioiden myttyyn meneminen on joskus siunaus. (siunaus, mitä ihmettä mä kirjoitan. Joku 80v puhuu nyt mun suulla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tämän vain piti mennä. Sisäinen kasikymppiseni ymmärsi viestisi oikein eikä ihmetellyt sanavalintaa.

   Poista
 9. Muuttaminen on raskasta, mutta joskus tarpeen! Teillä kyllä riittänyt tässä vaikka mitä, mutta vaikeuksien kautta voittoon, ne sanoo! Joko on aamukampa aloitettu ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 42 päivää muuttoon. Siis eihän me silleen varsinaisesti lasketa, mutta...

   Poista
 10. Tsemppiä muuttoon ja onnea jo etukäteen uuteen kotiin!
  Minä olen välillä haaveillut isommasta asunnosta, mutta mies ei suostu omakotitaloon. Hän on siinä aivan oikeassa, että meistä ei ole sen hoitamiseen. Juuri ja juuri pystymme rivitaloasumiseen. Siksi yritän keksiä tekniikoita tiivistämiseen, jotta mahtuisimme tähän nykyiseen asuntoon. Me olemme yrittäneet vältellä kaikenlaista suurempaa remonttia, mutta se on vaan ajan kysymys, että milloin on pakko ryhtyä. Meillähän yleensä minä olen sekä joka tekee pintaremontit ja niihin juuri ja juuri taidot riittää, jos isäni istuu remonttioluen kanssa työnjohtajana :D Ainoa rajumpi remontti oli vesivahinko, mutta meidän ei tarvinnut muuta kuin pakata ja pysyä poissa asunnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Niitä varmasti tarvitaan! Vesivahinkojen takia meilläkin tehtiin kaksi niistä kolmesta isosta remontista. Kumpikin remontti laajeni aika hurjasti kesken remontin. Ja remontin keskellä asuttiin... Minä voisin asua vaikka kerrostalossa, jos tarpeeksi iso asunto löytyisi. Niissä vaan on niin suuret asumiskustannukset, että meidän on halvempi asua omakotitalossa.

   Poista

Instagram