Vuosi 2015 - päällimmäisenä mielessä asuntoasiat

perjantai 1. tammikuuta 2016
Meidän vuosi 2015 meni enemmän ja vähemmän asuntoasioita pähkäillessä. Laitoimme kotimme myyntiin keväällä ja muutama asunnosta kiinnostunut löytyikin, mutta kaikilla kiinnostuneilla tuntui olevan oma asunto myymättä.

Kesällä elimme epätoivon hetkiä. Yhdellä lapsistamme on astmatutkimukset menossa. Alakerrassamme tuntui epämiellyttävää hajua portaiden alla. Ajatukset tuntuivat pyörivän pelkästään asunnon ympärillä. Omaa mieltämme rauhoittamaan tilasimme meille homekoirat. Joitakin merkintöjä nuo koirat tekivätkin ja niiden pohjalta aloimme suunnitella remonttia. Mitään suurta vikaa asunnosta ei löytynyt, eikä mitään sellaista mikä selittäisi mahdollisen astman. Myös Polygon kävi meillä tarkastuksella ennen remontin alkamista.

Remontti alkoi yläkerran makuuhuoneista syyskuun lopussa ja alkaa olla viimeisiä listoja vaille valmis. Tässä matkan varrella on remontoitu kaksi makuuhuonetta, vessa, alakerran lattia sekä asennettu lattialämmitys.Kun remontti oli pahimmillaan ja alakerran lattia auki me saimme tekstiviestin, jossa kysyttiin: "Onko asunto vielä myynnissä?". Ilmoituksemme ei ollut enää Oikotiellä ja remontti oli suunniteltu siten, että meillä oli tarkoitus jäädä tähän asumaan. Tekstiviesti johti kuitenkin siihen, että teemme ensi viikolla kaupat tästä asunnosta.


 Koska remonttia tehtiin itseämme varten, niin nyt olemme vähän ristiriitaisin tuntein tätä myymässä. Toisaalta remontti ei tuonut meille yhtään neliötä lisää ja nyt tuntuu, että lisätila olisi todellakin tarpeen. Haaveissa on isompi asunto tältä samalta alueelta.

Nyt en löytänyt valmiita kuvia alakerran remontista. Eipä niitä ole vielä taidettu ottaakaan. Pitääkin muistaa kuvata ensi viikolla kun asunnonostajat tulevat käymään. Silloin pitäisi olla siistiä ja asunto kuvauskunnossa.

Syksy on ollut rankka. Pimeys on ottanut koville ja remontin keskellä eläessä pinna on välillä kiristynyt vähän jokaisella. Epävarmuus tulevasta tuntuu välillä raastavalta. Silti uskomme, että vuosi 2016 tuo paljon hyvää. Päällimmäisenä toiveena on tällä hetkellä se, että asuntokuviot järjestyvät.


Tämän vuoden ulkoilut aloitimme luistelemassa hyytävässä tuulessa. Josko se talvi tulisi vihdoin tänne meillekin! Lumen tuomaa valoisuutta vielä odotellaan.


Oikein hyvää ja onnellista vuotta 2016!

12 kommenttia

 1. Haastavaa on teillä ollut. Silti paljon ilon ja onnen hetkiä olen istassasi nähnyt. :)
  Onnellisuutta ja iloa vuodelle 2016 sinulle ja koko teidän sakille! z3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tässä yrittää aina niitä positiivisia asioita löytää ja niistä nauttia.

   Poista
 2. Ei ihme että on ollut rankkaa! Remontti, kodin myynti ja uuden etsintä, astmaepäilyt... Kaikki isoja asioita. Toivotaan että vaikeudet alkaisivat olla pikkuhiljaa takanapäin ja edessä olisi valoisampi uusi vuosi! Onnea vuoteen 2016 koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnellista vuotta 2016 myös teidän perheelle!

   Poista
 3. En ihmettele minäkään jos on ollut rankkaa. Tsemppiäja oikein ihanaa uutta vuotta.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikilla on omat haasteensa. Meillä nyt on tällainen haaste.

   Poista
 4. Vai muutto olisi edessä.. tsemppiä siihen. Kellä teillä astmaa epäillään? :O Oikein ihanaa uutta vuotta kuitenkin! Oletko muuten töissä ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitan sinulle yksityisvieatillä vastauksia.

   Poista
 5. Varmasti on ollut rankkaa; remontti neljän lapsen kanssa ei ole ihan yksinkertaista! Pidän kyllä blogissasi juuri siitä, että kerrot täällä niin rehellisesti lapsiperhe-elämän arjesta turhia silottelematta. Meilläkin on kulunut vuosi mennyt aikalailla asuntoa mieleiseksi laittaessa; toki tämä on ollut ihan eri tavalla mielekästä, kun onneksi mitään varsinaisia vikoja ei ole talosta löytynyt, mutta aikaa tämä laittaminen on vienyt uskomattoman paljon. Ihan harmittaa, etten ottanut talosta kuvia siinä kunnossa, missä se oli työmiesten jäljiltä ja mistä tilanteesta lähdimme taloa siivoamaan. Mukavaa vuotta 2016 sekä onnea uuden kodin etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlainen remontti on kyllä ajoittain hermoja kiristävää. Ei meillä kaikki remontti ollut vikojen korjaamista. Lähti vähän käsistä, kun ajateltiin pistää samalla kuntoon. No, nyt kerätään voimia uuteen remonttiin. Todennäköisesti uusikin koti on rempan tarpeessa... Ihanaa vuotta myös teidän perheelle!

   Poista
 6. No sussakin on kyllä sankariainesta kun olet selvinnyt vuodesta. Päätetään, että vuodesta 2016 tulee parempi ja onnellisempi. Tsemppiä ja voimia!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tähän vuoteen mahtunut myös kaikkea hyvää. Sen huomasin, kun katselin valokuvia viime vuodelta. Parempaa vuotta myös Sinulle!

   Poista

Instagram