Miten pukeudun kesällä?

keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Viime vuosina olen ottanut tavoitteekseni opetella käyttämään mekkoja. Farkut ja trikoopaita ovat olleet luottovaatteeni jo vuosikymmeniä. Nyt olen halunnut opetella pukeutumaan rohkeammin. Inspiraationani rohkeampaan pukeutumiseen ovat olleet muun muassa Optimismia ja energiaa-blogin Katja, Minneanmuruja ja Ketunpoikia

Etsin puhelimestani kaikki asukuvat keväältä ja alkukesältä. Löysin kuusi kuvaa. Päälläni on kolme erilaista mekkoa, farkkushortsit ja kahdet erilaiset kangashousut. Ei ehkä niin rohkeaa ja värikästä kuin visioissani ja haaveissani, mutta onhan tämä jotain muuta kuin farkkuja ja trikoopaitoja. 

Kesäasu nro 1


Ostin tämän mekon viime kesänä Hennesiltä. Käytän tätä välillä myös väljien harmaanruskeiden pellavahousujen kanssa. Ohut ja keveä. Ei sovi tuulisiin päiviin, koska helmat nousevat tuulessa. Saatoin viime viikolla vilauttaa alushousujani käyttäessäni tätä mekkoa. Helma on takaa pidempi kuin edestä. Jalassa on viime kesänä ostamani metallinhohtoiset sandaalit.

Kesäasu nro 2


T-paidan olen ostanut muutama vuosi sitten Lidlistä. Paidassa on aukot olkapäiden kohdalla. Farkkushortsit ostin viime kesänä Lidlistä. Jalassa on tänä keväänä ostamani valkoiset Niken Air Forcet. 

Kesäasu nro 3


Ostin nämä housut muistaakseni viime kesänä Hennesin alesta. Musta T-paita on ostettu New Yorkerista vuosi sitten. Neuletakki on muutaman vuoden takainen ostos Lidlistä. Kotimme ainoa kokovartalopeili löytyy tytön huoneesta.

 

Kesäasu nro 4


Toissa keväänä ihastuin tähän mekkoon Jyväskylässä Pr-matkalla. Näin mekon missäpä muuallakaan kuin Hennesin näyteikkunassa. En ostanut mekkoa heti, vaan monen kuukauden pohdinnan jälkeen. Ei siis mikään heräteostos. Mekon kanssa farkkutakki Lidlistä ja jalassa valkoiset Niket. 
Kesäasu nro 5

Valkoiset pellavahousut ovat monen vuoden takainen ostos Hennesiltä. Paidan ostin tänä keväänä Hennesin alerekistä. Sandaalit ovat samat kuin aiemmissakin kuvissa. 

Kesäasu nro 6


Päällä tämän kevään aleostos Hennesiltä. Tästä tuli heti lempimekko. Työpaikan kesäjuhlatkin juhlin tässä mekossa ja tekonahkatakissa. Jalassa sandaalit. Kädessä hanskat ja istutuslapio, sillä istutin kesäkukkia kun paparazzi iski.  


Mietin jo, että kehtaanko edes julkaista tätä blogipostausta. Päälläni ei ole eettisiä valintoja tai suomalaista suunnittelua. Olen ostanut nämä vaatteet hinta edellä. Nämä eivät ole edes kovin vanhoja vaatteita vaan aika uusia hankintoja. Puolustuksekseni sanon, että käytän vaatteet loppuun. Trikoopaidassani oli jo useampi reikä, kun vihdoin raaskin keväällä antaa paidan miehelleni autonpesuräteiksi. Pyrin nykyään ostamaan vaatteita vain tarpeeseen pitkän tai edes pienen harkinnan jälkeen. 

En ole kovin ylpeä näiden vaatteiden taustoista. Olisi hienompaa esitellä suomalaista suunnittelua. Nämä vaatteet olen kuitenkin ostanut. Näitä aion käyttää. Aion myös pestä ja huoltaa näitä, jotta näistä olisi iloa mahdollisimman pitkään.  Mikä on sinun luottoasusi tänä kesänä?

Saa vinkata kivoja asutilejä Instagramista! 
6 kommenttia

 1. Mekot, mekot, mekot. Sanoinko kertaakaan mekot? Tosin töissä kuljen aika rähjäisissä lumpuissa ja aika harvoin mekoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on töissä suojavaatteet työnantajalta. Työmatkoilla päällå on jotain pyöräilyyn sopivaa. Vapaa-ajalla pukeudun mielellään mekkoon.

   Poista
 2. mekot on kesällä ihan best tai caprimittaiset collegehousut

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen vasta aivan viime vuosina oppinut käyttämään mekkoja :D

  VastaaPoista

Instagram