Viikon parhaat

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021


Lahti-kirjaimet


Lauantaina minun oli tarkoitus käydä ottamassa valokuva Lahti-kirjaimilla. 2,5 metriä korkeat viilupuu-materiaalista tehdyt Lahti-kirjaimet olivat kuitenkin vielä työmaa-aitojen ympäröimät. Kirjaimet löytyvät Lahden satamasta, Karirannan kahvilasta Pikkuveskulle päin. 

Uudet hiukset


Viime viikon maanantaina kävin pitkästä aikaa kampaajalla. Edellisenä viikonloppuna etsin Timmasta kampaaja-aikaa maanantai aamulle. Hetken mielijohteesta varasin ajan ekokampaamoon. Vasta varattuani ja maksettuani hiusten värjäyksen ja leikkauksen googlasin voiko vaalennettuja hiuksia värjätä kasviväreillä. Se onnistuu, mutta kasvivärin blondaaminen ei sitten onnistukkaan yhtä helposti. Jouduin istumaan kampaajalla normaalia pidempään, sillä väri ei tarttunut ensimmäisellä värjäyksellä. Niinpä istuin kaksi kertaa värit päässä. Kasvivärit hoitavat hiuksia ja hiukset tuntuivat parempikuntoiselta värjäyksen jälkeen. Värin pidempi vaikutusaika ei siis vaurioittanut hiuksia, vaan päinvastoin.

Teejuttuja


Satuin kävelemään lahtelaisen teekaupan ohi ja näin mainoksen ensi sadon teestä. Pakkohan sitä oli ostaa kokeiluun. Tämän vuoden ensimmäisen sadon Darjeeling-teen maku on tasapainoinen ja miedon kukkainen. Musta tee ei ole suosikkini, mutta ensi sadon tee on enemmän jopa vihreän teen kaltainen. En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta ensi sadon teestä. Oikean lämpöiseen veteen haudutettu irtotee on jotain aivan muuta kuin pussitee. 

 

Viime viikolle osui myös toinen uusi teejuttu - Tee oma tee. Sain postissa teepaketin Optimismia ja energiaa-blogin Katjalta. Enkä mitä tahansa teetä vaan Katjan nimikkoteetä. Olen oppinut uusia asioita teestä tältä somen "teelähettiläältä" ja hyvän teen puolestapuhujalta. Jyväskyläläinen teekauppa ja kahvila Teeleidi on lanseerannut uuden tuotteen. Teen, jota koululuokat tai urheiluseurat voivat myydä varainhankintana. Myytävään teehen saa itse valita pakkauksen värin ja kuvat. Kuvina voi käyttää valokuvia tai piirustuksia. Teeksi voi valita mustaa, vihreää tai rooibosta. Erilaisia makuja on valittavana 25. Katja oli valinnut omaan teehensä pinkin paketin. Teenä on mustaa teetä vadelmalla ja mustikalla. 

Jos tällainen varainhankinta kiinostaa, niin käy lukemassa Katjan blogipostaus - Tee oma tee tai klikkaa suoraan Teeleidin Tee oma tee-sivuille

Viikon kirja


Viola Wallenius lähti lukion jälkeen Keniaan. Nykyään hän elää pienessä kylässä yhdessä puolisonsa ja kahdeksan ottolapsen kanssa. 25-vuotias Viola on ehtinyt perustaa Home Street Home hyväntekeväisyysjärjestön ja valmistua sairaanhoitajaksi. Koti Keniassa kertoo Violan uskomattoman tarinan sekä monen hänen matkan varrellaan kohtaamansa ihmisen tarinan. 

 

Viikon musiikki


Edellisen viikonlopun Euroviisujen innoittamana kuuntelin viime viikon työmatkat vanhoja Euroviisu-kappaleita.

Aurinkoista viikkoa! 

10 kommenttia

 1. Aivan ihanan luonnollinen sävy sinulla on nyt hiuksissa, todella kauniit!
  Katja aina puhuukin tuosta Teeleidistä.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teeleidi on tullut tutuksi Katjan kautta. Yhden kerran olen käynyt. Teeleidin teetä olen ostanut Lahdestakin.

   Poista
 2. Oi miten kauniit nuo sun uudet hiukset :)

  VastaaPoista
 3. Kampaajalla käynti on aina niin ihanan rentouttavaa, lopputulos pukee sinua hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kampaajalla oli vielä hierova tuoli pesupaikalla.

   Poista
 4. Onpa hauska idea tuo oma tee juttu! Mäkin olen kuunnellut viimeaikoinan paljon vanhoja euroviisu kappaleita. Ihanaa kesää sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teenjuojana tää tee oma tee kuulosti oikein hyvältä!

   Poista

Instagram