Viikon parhaat

perjantai 30. huhtikuuta 2021
Miten ihmeessä nyt on jo perjantai? Tänään on vappuaatto ja huomenna jo toukokuu! Ihan hullua! Poikien jo joskus talvella alkanut etäkoulu ja joitain viikkoja sitten hybridiksi muuttunut opetus palaa maanantaina normaliin lähiopetukseen. Vieläkään he eivät pääse sisätiloihin harrastamaan. Tämä viikko on sujahtanut nopeasti lähinnä töitä tehden. Tässä postauksessa palaan edellisen viikon kohokohtiin. 


Viikon kirja

Natasha Lester, Ranskalainen valokuvaaja

Romaani perustuu kuvajournalisti Lee Millerin elämään. Kirjassa liikutaan kahdella aikatasolla. 1942 Voguen malli, Jessica May, lähtee Eurooppaan sotakirjeenvaihtajaksi. Hän kokee sotakauhuja, halveksuntaa, naisvihaa ja syrjintää, mutta hänellä on myös ystäviä. 2005 australialainen taidekuriiri D'Arcy Hallworth saapuu ranskalaiseen linnaan pakkaamaan arvokasta valokuvakokoelmaa. Kirjassa nämä kaksi aikatasoa yhdistyvät. Kirja oli mukaansatempaava ja vaikuttava. Kirjaa kuunnellessa minua hieman häiritsi se, että mietin mikä voisi olla totta ja mikä kuvitelmaa. Erityisen kiinnostavaa olikin, kun kirjan lopussa kirjailija kertoi käyttämistää lähteistä. Ehdottomasti aion tutustua Lee Milleriin. 
Ravintovalmennus


Sain instagranyhteistyönä ravintovalmentaja @elsalinnean Roar Start ravintokartoituksen, joka perustuu ruokapäiväkirjan analyysiin. Oli havainnollistavaa nähdä graafeina se, mitä omat syömiset sisältävät. Sain käytännön vinkkejä siitä, miten muuttaa syömisiäni päästäkseni tavoitteisiini. Yllätyksekseni minun ei pelkästään tarvitse vähentää syömistä vaan lisätäkin pitää! Koronan takia valmennustapaaminen hoitui Zoomin välityksellä ja analyysin ja graafit myös sähköpostiin. 

Ravintovalmennus ei olisi voinut tulla parempaan ajankohtaan, sillä toissa maanantaina aloitin 8 viikon treeniohjelman "Nollasta viiden kilsan juoksijaksi". Jotta treeniä jaksaa tehdä on syömistenkin hyvä olla kunnossa. Treenin ja syömisten suhteen minulla on tavoitteena jaksaa paremmin arjessa ja voida hyvin. En ole jättänyt mitään kokonaan pois ruokavaliostani, mutta herkkupäiviä pidän vain viikonloppuisin. En enää joka päivä. 

Viikon viini 


Reilu vuosi sitten kuulin Jyväskylässä Ravintola Pöllöwaarissa, ensimmäistä kertaa oranssi viinistä. Viini valmistetaan valkoviinirypäleistä punaviininvalmistustekniikalla. Valkoviinistä poiketen myös rypäleiden kuoret jätetään viiniin. En juurikaan juo punaviiniä tai valkoviiniä, mutta näköjään kerran vuodessa tulee mieleen oranssi viini ja haluan sitä maistella. Kaikista Lahden alueen Alkoista ei oranssi viiniä löydy. Launeen Alkon valikoimista mies löysi oranssi viiniä. Kotiin hän osti myyjän suositteleman pullon, joka oli meidän molempien mieleen. 


Ilramato Pinot Grigio 2019

19,90€ / 0,75l

Kuiva, hapokas, mangoinen, persikkainen, klemantiininen, herukkainen, mausteinen, mineraalinen
Viikon kimppu


Ostin jo tiistaina kukkia vappuviikkoa piristämään. Toiveenani oli mahdollisimman värikäs vappukimppu. Tällaisen kimpun minulle teki Kukkakauppa Valkoinen omena
Osallistuin Instagramissa Amman lukuhetki järjestämään Copycat-kansikuvakilpailuun, jossa tehdään oma versio jonkin kirjan kannesta. Oman versioni tein Gabriel García Márquezin kirjasta Rakkautta koleran aikaan. Minun versioni nimi on Rakkautta koronan aikaan. 
Viime vuonna osallistuin tähän haasteeseen ensimmäistä kertaa. Silloin tein oman versioni Marilyn Monroesta kertovasta kirjasta. Mieheni heittäytymisen ansiosta kanteni sai kunniamaininnan. Vuosi sitten kirjani nimi oli Mikkelin Marilyn - vaimo pakotti. 
Ps. Amman lukuhetken blogista löytyy hienoja kansia. Kannattaa käydä katsomassa, mitä upeita ja hauskoja kansia eri vuosien voittajat ovat tähän haasteeseen tehneet. 

Vielä tänään 30.4. ehtii osallistua Copycat haasteseen. Copycat 2021 

Täältä löytyy: Copycat kunniagalleria


Viikon sarja


Katsoin Netflixistä dokumenttisarjan Kolme vaimoa, yksi mies. 2018 valmistunut ohjelma kertoo fundalistimormoneiden elämästä. Kuvausryhmä seurasi vuoden ajan Utahin erämaassa elävän mormoniyhteisön elämää kuvaten moniavioisia perheitä Rockland Ranchilla. Minua kiinnostaa erilaiset uskonnot ja ihmisten tavat. Olin ehkä ajatellut näkeväni dokumentissa meikittömiä kaapuihin pukeutuvia alistettuja naisia, mutta sarjan naiset olivat meikattuja, hiukset laitettuja ja he pukeutuivat tiukkoihin farkkuihin. Alistuneita he olivat. Vaikka he kokivat mustasukkaisuutta siitä, että mies vietti aikaa muiden vaimojen kanssa, he halusivat silti elää moniavioisesti. Sillä tavalla, kun pääsee paremmalle paikalle taivaassa. Hauskaa vappua! 

Aurinkoa ja iloa alkavaan toukokuuhun!15 kommenttia

 1. Aivan ihana tuo kukkakimppu. Muistankin tuon Mikkelin Marilynin, ihan mahtavaa heittäytymistä mieheltäsi.
  Olen nähnytkin tuon dokkarin ja polyamorisuus ei niin olisi minua varten :)
  Ihanaa vappua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko polyamorisuus ketään varten! Eivät kai fundamentalistmormonit sitä oikeasti itse halua. Uskonto saa ajattelemaan, että se on oikea tapa elää. Hauskaa vappua Outi! <3

   Poista
 2. Upea kukkakimppu ja mielenkiintoinen postaus!❤️

  Mukavaa vappua!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Tuo sun mainitsema dokumentti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Itsekin olen kiinnostunut eri kulttuureista ja erilaisista tavoista elää :)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen todellakin tutustumaan Lee Milleriin. Mun on pitänyt monta kertaa klikata tuota dokkaria, mutta en sitten ole sitä tehnyt vieläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lee Miller on tutustumisen alla. Hieman olen ehtinyt jo googlailla.

   Poista
 5. Ihana kukkakimppu! Mäkin ostan joka viikko itselleni kukkia - se on kiva tapa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en raaski ihan joka viikko ostaa. Usein ainakin osa kimpun kukista kestää pidempään kuin viikon.

   Poista
 6. Nice Post and Appreciated your support. Thank you so much for sharing such a detailed information. We are proud that clients hold against using our moving company.
  movers packers in dubai
  Movers in Dubai

  VastaaPoista
 7. Great...!I Really Really Thanks to you Experts blog writer I like it and same as one of our blog like
  Movers and Packers in Dubai

  VastaaPoista
 8. Best House Movers and packers in dubai are you looking for a expert shifting shifting agency. A transferring business enterprise that may offer low priced, reliable and moreover nicely timed packing and moving offerings inside the uae.Thanks to you Experts blog writer I like it and same as one of our blog like Movers and Packers in Dubai

  Movers and Packers in Dubai

  House Moving Companies in Dubai
  http://moverspackers-dubai.com/2019/01/26/movers-and-packers-in-dubai

  VastaaPoista

Instagram