Frisbeegolf - yllättävän hauskaa ajanvietettä

lauantai 4. heinäkuuta 2020
Meillä on omassa pihassa frisbeegolfkori. Joskus olen siihen hoitolasten kanssa frisbeetä heitellyt muutaman metrin päästä. Sen enempää minulla ei ole frisbeegolfista kokemusta.
Lomaillessamme Äänekoskella Keski-Suomessa, noin 40 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen, esikoisemme houkutteli minutkin kokeilemaan frisbeegolfia. Minä, 14-vuotias esikoinen ja 10-vuotias tyttäreni lähdimme radalle kolmistaan. Koska pojan piti ehtiä vielä pelaamaan lentopalloa, niin kiersimme 9 väylää Äänekosken 18:sta väylästä.

Frisbeegolfissa on sama perusperiaate kuin golfissa eli tavoitteena on päästä radan loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuoksen saanut voittaa. Rata koostuu väylistä, joiden pelaaminen aloitetaan avauspaikalta eli tiiltä. Rata päättyy maalikoriin. Frisbeegolfradat ovat tyypillisesti 9- tai 18-väyläisiä. Radat ovat yleensä puustoisilla alueilla ja maasto on vaihtelevaa. Esteet ovat olennainen osa peliä. Pelaaminen on ilmaista lähes kaikilla radoilla.
Lähde: Wikipedia 
Poikani oli ladannut puhelimeensa frisbeegolf-sovelluksen. Sovellukseen saa helposti tallennettua tulokset. Sovelluksesta voi myös etsiä kenttiä.Aika kului mukavasti fribeeta heitellen. Meillä meni noin tunti yhdeksän väylän kiertämiseen. Muutaman kerran etsimme hetken kiekkoa puiden ja aluskasvillisuuden seasta. Meillä oli kolmenlaisia kiekkoja käytössä. Pitkiin heittoihin tarkoitettuja drivereita, lyhyisiin heittoihin tarkoitettuja puttereita ja oli joukossa joku keskipitkänmatkan kiekkokin.


Luin Frisbeegolfradat-nettisivuilta, että frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan kevään aikana. En ihmettele yhtään, että näin on käynyt. Ulkona omien frisbeekiekkojen heittäminen yhdessä kaverin kanssa hygieniasta ja turvaväleistä huolehtien on ollut suhteellisen turvallista korona-ajan tekemistä. Minä ja lapset kävimme Äänekosken frisbeegolf-radalla heinäkuisena perjantaina. Saimme heittää kiekkoja rauhassa. Radalla ei ollut juurikaan muita ihmisiä. Mielellään lähden uudestaankin kokeilemaan, vaikka kiekot eivät meinaa oikein totella minua.

Onko frisbeegolf sinulle tuttu laji?


Lisää tietoa: 

12 kommenttia

 1. On tuttu laji ja tykkään. Ensimmäisillä kerroilla sain kyllä käteni aika kipeäksi, mutta hitsin hauskaa oli silti!
  Kaunista viikonloppua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuossa Keravajoen luona frisbee golf alue, iso alue. En ole tosin itse juuri pelanut tuota muuta kuin muutaman kerran nuorten kanssa heitelty yhteen koriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tekisi mieli lähteä uudestaankin rataa kiertämään.

   Poista
 3. Minä en oikein ole "koskaan ehtinyt testaamaan" eli vaikka tuossa 10min kävelymatkan päässä olisi rata en ole koskaan selvinnyt sinne saakka. Lienee kyse viitsimisestä, ei ole varsinaisesti mitään syytä olla testaamatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin vältellyt tähän asti frisbeegolfia. Nyt voisin lähteä uudestaankin.

   Poista
 4. Mä olen kerran tai kaksi tainnut käydä testaamassa muutamia vuosia sitten, ehkä vielä joskus uudelleen :D

  VastaaPoista
 5. En tiennytkään että puhelimessa on myös frisbee -sovellut. Ilmankos meidän asuinalueen pojat ja tytöt sitä mielellään harrastavat. Pitäisi varmasti testata itsekin. Kiva harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt minäkään. Kaikkea sitä lapsiltaan oppii. :)

   Poista
 6. En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta haluaisin kokeilla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratoja tuntuu olevan paljon ja ovat yleensä ilmaisia. Matala kynnys siis lähteä kokeilemaan.

   Poista

Instagram