Viikko 25 - Hellettä ja sekoilua

tiistai 23. kesäkuuta 2020

Viikon urheilu


Mitäpä muuta kuin suppailua! Suppailusta ehdin kirjoittaa jo oman blogipostauksen: Sup-lauta - Tämän kesän hitti. Instagram-tilinikin täyttyy suppailu-kuvista. Kelit ovat suosineet viime viikkoina tätä uutta harrastustani. Olen käynyt suppaamassa oman perheen kanssa sekä ystävien kanssa. Juhannuksena veimme sup-laudat myös suvun mökille, jossa kaikki koiria lukuunottamatta kokeilivat lautoja.
Viikon kirja


Leila Tuure: Väistyvän veden kaupunki

En ollut pitkään aikaan lukenut historiallisia romaaneja, kun sain yhteistyöehdotuksen kirjoihin keskittyvälle Instagram-tililleni @minnankirjahylly Väistyvän veden kaupunkia kuunnellessani huomasin, miten loistavaa kesäkuunneltavaa onkaan romanttinen historiallinen romaani! Tänä kesänä ilmestyy ääni- ja e-kirjana Leila Tuuren Kauppamies-sarja. Ensimmäinen osa, Väistyvän veden kaupunki on jo ilmestynyt äänikirjana. Loput osat ilmestyvät tämän kesän aikana e- ja äänikirjoina. Neliosaisessa sarjassa seurataan porilaisen Weberin kauppiassuvun vaiheita 1700–1800-lukujen Suomessa. Sarjaan kuuluu itsenäinen jatko-osa nimeltään Hatuntekijä. Äänikirjojen lukijana on Sanna Majuri, jonka äänestä tykkään.

Väistyvän veden kaupunki aloittaa siis  Leila Tuuren historiallisen kirjasarjan. Kokematon korvessa kasvanut Johanna joutuu piiaksi rikkaan porvarin, Joachim Weberin taloon Poriin. Johanna tulee isännälle raskaaksi ja joutuu palaamaan kotiinsa. Johanna naitetaan nopeasti leskelle, jolla on ennestään neljä lasta ja siitä alkaa Johannan raskas ja loputon työsarka. Yllättäen Joachim Weber tuleekin noutamaan ainoaa poikaansa. Tuuren kirja on julkaistu alunperin 1998 ja tänä kesänä kirja julkaistiin äänikirjana. 

Äänikirja saatu: Word Audio Publishing Finland
Juhannus


Juhannukseemme kuului suppausta joka päivä. Näimme ystäviä ja sukulaisia suppauksen ja grillauksen merkeissä. Sunnuntaina kävin ystävän kanssa ostoksilla. Olipa outoa! Edellinen kerta taisi olla tammikuussa. Ostin mitäpä muuta kuin vedenkestävän pussin suppaustavarten. Voi ottaa pyyhkeen, varavaatteet tai vaikkapa eväät mukaan. Passi-sekoilu


Viime viikolla sain kutsun  Tallink Silja Oy:lta viettämään päivän Tallinnassa Tallink Victoria I:n kyydissä. Ensimmäinen ajatukseni oli, ettei passini ole enää voimassa. Jo samana pävänä kiirehdin passikuvaan hoitolasten päiväuniaikaan. Mies jäi vahtimaan lapsia etätöiden lomassa. Ehdin tehdä passihakemuksenkin netissä lasten nukkuessa. Samalla hain myös henkilökorttia. Jälkeenpäin tajusin, etten edes tarvitse henkilökorttia. Se kun on voimassa saman aikaan kuin passikin ja henkilöllisyyden voin todistaa myös passilla. No, tulipahan tilattua. Passinkin tilasin varulta pikana. Kaiken sähläämisen jälkeen vasta mietin, että uskallankohan edes matkustaa Tallinnaan tämän Korona-tilanteen takia!
Aamukampa


Aamukammassani on enää 3 piikkiä. Sitten on luvassa hetken hengähdys. Pikku hiljaa minua on alkanut mietityttää myös se,  että mitä seuraavaksi. Tarkoitus on etsiä monen vuoden tauon jälkeen oman alan töitä. Tähän mennessä olen varovasti vilkuillut netistä työpaikkailmoituksia. Huolettomia ja aurinkoisia kesäpäiviä! 

11 kommenttia

 1. Ihanan kuuloinen juhannus teillä on ollut. Me olimme ihan kotosalla, mutta oli jotenkin kiva kun sain nähdä äitiä ja loppupäivä oltiin koko perhe yhdessä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheen yhteinen aika kuulostaa hyvältä! Mihin tämä aika menee? Kohta on taas viikonloppu!
   Toivottavasti sinulla on ollut mukava viikko!

   Poista
 2. Voi että mua houkuttaa toi suppaus ja sitä on kyllä pakko päästä tänä kesänä kokeilemaan.

  Ja kiitos passimuistutuksesta. Omani on myös mennyt vanhaksi ja vaikken ole matkustamassa tällä haavaa mihinkään, on jotenkin mieltä rauhoittavaa tietää, että passi on voimassa, jos sitä vaikka joskus vielä tarvii.

  Mun aamukammassa on vielä 18 työaamupiikkiä, mutta vielä ei ahdista. Paitsi se, että voiko mitenkään riittää edes kohtuukivoja kesäkelejä siihen asti vai täytyykö tänä vuonnakin pakata toppatakki ja pipo kesälomalle mukaan. Hope not.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppailu on kyllä kivaa! Eilen kävin viimeksi ja tänäänkin tekisi mieli.
   Toivottavasti hyviä ilmoja riittäisi koko kesäksi!

   Poista
 3. Itsekin pääsin ensimmäistä kertaa suppailemaan enkä yhtään ihmettele miksi on niin suosittua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sinäkin olet päässyt kokeilemaan suppausta! :)

   Poista
 4. Ai että, oma suppailulauta ois kyllä ihan mahtava juttu! Oon vaan kerran kokeillu sitä ulkomailla ja naurua ei kyllä siltä kokeilukerralta puuttunut :D

  Tsemppiä oman alan töiden hakemiseen, jospa tärppäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti yleistyneet nuo sup-laudat. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Pitäisi uudelleen laittaa puhelimeen tuo kuuntelukirja. Oli näppärää kuunnella kirjaa ja ommella samalla.

  VastaaPoista
 6. Ihana juhannus teillä on ollut! En ole vielä suppailua kokeillut. En tiedän uskaltaisinko?

  VastaaPoista

Instagram