Bucket list 2019 - Miten sen kanssa kävikään?

perjantai 29. toukokuuta 2020
Olemme tehneet ainakin muutamana viime vuonna oman perheen kanssa Bucket listin eli toivelistan kesälle. Ennen uuden Bucket listin tekemistä muistellaan hetki viime kesää ja katsotaan toteutuivatko viime keväänä listalle laitetut asiat.

Viime vuonna kysyin jokaiselta perheenjäseneltä erikseen, mitä he haluavat omalle listalleen. Minun listallani oli viime vuonna:

- Aamupala ulkona
- Kesähuoneelle enemmän käyttöä
- Kompostin saaminen toimimaan kunnolla
- Kesäteatteri


Muutaman aamupalan söin ulkona. Ilmat olivat suurin este ulkoaamupaloille. Lapset nukkuivat välillä kesähuoneessa. Minä en siellä juurikaan aikaa viettänyt. Äitini teki suuren työn saadakseen kompostimme haisemaan vähemmän kakalle ja toimimaan kunnolla. Kävin kerran kesäteatterissa. Heinolan kesäteatterissa oli viime kesänä tv:sta tuttu Pokka pitää. Hyachint Bucket'na oli Jaana Saarinen ja näytelmässä oli muitakin tunnettuja näyttelijöitä.

Mieheni ainoa asia omalla listallaan oli: 

- Neste Rally 1.-4.8.2019


Toive jäi toteutumatta, koska mieheltä murtui useita luita jalkapöydästä kesäkuun alussa. Miehellä oli kipsi jalassa 10 viikkoa eli lähes koko kesän.
Teini-ikäinen esikoinen kommentoi vuosi sitten: 

- Mitä väliä. Ei kiinnosta. Ei sitä etukäteen tarvitse suunnitella.


Jälkikäteen hän luultavasti sanoisi: "Mitä väliä, kuka sitä enää muistaa."
Esiteini pikkuveljen listalla oli viime kesänä vain yksi asia ja se toteutui. Minä kävin Peurungan kylpylässä lasten ja äitini kanssa. Kipsijalkainen mieheni joutui jättämään pulikoimisen väliin.  

- Peurungan kylpylä


10-vuotiaan tyttömme viime kesän Bucket list oli pidempi kuin veljillänsä. 

- Kahden uuden jäätelömaun maistaminen
- Uuden ruuan maistaminen
- Järvessä uiminen ilman saunaa
- Kesähuoneessa nukkuminen vähintään kaksi kertaa
- Uusi uimapuku


Hän söi jäätelöä ja maisteli myös uusia makuja. Tyttö ei tykkää suklaasta ja se rajoittaa uusien makujen löytämistä. Monissa jätskeissä on suklaata koristeena tai esimerkiksi tuutin sisällä. Sellaiset eivät tule kysymykseen. Tyttö ui järvessä useita kertoja ilman saunaa, nukkui kavereiden kanssa kesähuoneessa ja sai uuden uimapuvun. Kaikki listan toiveet siis toteutuivat.

Nuorimman Bucket list näytti vuosi sitten tältä:

- Linnanmäki 
- Kylpylään ja rannalle uimaan
- Pajulahden kiipeilypuistoon
- Vesiurkuja katsomaan
- Isosiskon kavereiden kanssa leikkiminen

Joulupukki oli tuonut lapsille lahjaksi Linnanmäen rannekkeet. Lintsillä kävimme heinäkuun lopussa kuopuksen 6-vuotissyntymäpäivänä. Kesän kylpyläkohde oli Peurunka ja useammallakin uimarannalla kävimme uimassa. Minä kävin katsomassa vesiurkuja kuopuksen kanssa ainakin kaksi kertaa. Nuorin haaveili isosiskon kavereiden kanssa leikkimisestä. Hän tarkoitti nimenomaan kahta tiettyä kaveria, siskoksia. Toive toteutui viime kesänä useammankin kerran. Ainoastaan kiipeilypuisto jäi viime kesänä väliin.

Mitä sinä haluat tehdä tänä kesänä?Sinua saattaisi kiinnostaa myös:
6 kommenttia

 1. Minun listalla voisi olla muutamia päiviä Karkkilassa ystävän luonna, uimista, pitkään nukkumista, grillaamista ja vaan nauttimista siitä, että ei tarvitse mennä töihin :)
  Hyvin on teidän viime vuoden toiveet toteutuneet.
  Ihanaa viikonloppua Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa listasi ja kyllä siitä sinut tunnistaa! <3
   Meidän toiveet toteutuivat viime kesänä hyvin miestä lukuunottamatta. Liikunnalliselle miehelle jalka kipsissä oli kova paikka.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Haluaisin tehdä samoja asioita mitä ennen, mutta se ei ole mahdollista. Joten suunnitellaan ihan Uudenmaan kiertämistä kun olen lomalla. Muutoin olen töissä koko kesän.

  VastaaPoista
 3. Omalla listalla on muutama lyhyt päiväreissu tähän lähelle ja lisäksi mökille toivon pääseväni vielä. Alunperin listalla oli ulkomaanreissukin, mutta se vaihtuu nyt kotimaan kohteeseen kyllä, jos siihenkään. Katsellaan, vähän auki tämä lista vielä, mutta ainakin aion viettää enemmän aikaa parvekkaalla yrttien parissa ja lenkillä nostamassa kuntoa.

  VastaaPoista
 4. Tänä kesänä monella on varmasti suunnitelmat menny uusiksi, ja muutokset vaikuttavat vielä pitkälle kesänkin jälkeen. Toivottavasti rahatilanne antaa mahdollisuuksia edes luontomatkailla Suomessa, mutta saa nähdä. Ainakin sain nyt kesälomaa, josta olen monta vuotta haaveillut, mutta en ehkä ihan näin köyhää kesää olisi toivonut.

  VastaaPoista
 5. Kesä on vielä melkoiset suurena kysymysmerkkinä, mennään varmaan vähän "tuulen mukana" :D

  VastaaPoista

Instagram