Kolmas viikko etäkoulua ja kotoilua

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Viime viikolla maaliskuu vaihtui huhtikuuksi. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä menin hoitolasten ja yhden koululaisen kanssa metsäretkelle. Lumisen metsän innoittamana meillä oli eväänä glögiä ja edellisenä päivänä leipomiamme piparkakkuja.Jäät lähtivät. Ehdin vielä käydä iltalenkillä tytön kanssa katsomassa viimeisiä jäälauttoja ja kuuntelemassa jäiden maagista kilinää ja helinää. Seuraavana päivänä jäätä ei enää ollut.


Viikon elokuva

Nuori Astrid 

Elokuva kertoo yhdestä suuresta kirjailijasta, joka nuorena uhmasi yhteiskunnallisia normeja ja uskonnollisia kieltoja. Hän seurasi omaa sydäntään.

Koskettava ja kaunis elokuva, joka sai myös ärsyyntymään naisten epätasa-arvoisesta asemasta. Katsoin elokuvan Viaplaysta.

Minulla oli tavoitteena käydä tänä vuonna vähintään kerran kuussa elokuvissa. Kaksi kertaa ehdin elokuvissa käymään. Näin satiirin Jojo Rabbit ja lastenelokuvan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.
Viikon kirja

Aila Meriluoto, Mekko meni taululle

Kuuntelin Aila Meriluodon lapsuudesta ja nuoruudesta kertovan kirjan äänikirjana. Kirjaa vain paransi se, että lukijana oli Seela Sella. Kirja oli kiinnostava ajankuvaus sota-ajan Suomesta. 

Perhepäivähoidossa tapahtuu


Kylvimme hoitolasten kanssa pääsiäsruohoa. Tänä vuonna kylvettiin popcornin, herneen, ohran ja retiisin siemeniä.
Viime viikonloppuna vaihdoimme järjestystä kotona. Mikään pikku vaihto ei ollut kyseessä, vaan neljän huoneen tavarat ja asukkaat vaihtoivat paikkaa. Myös yksi vaatehuone rymsteerattiin. Koko viikonloppu meni rymteeratessa ja kaikki tavarat eivät ole löytäneet vieläkää omaa paikkaansa. Toiveissa on saada loputkin ajelehtivat tavarapinot paikoilleen pääsiäiseksi.   Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

10 kommenttia

 1. Toi elokuva vaikuttaa kiinnostavalta! Tykkään tositapahtumiin perustuvista :) Ihanaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositukset elokuvalle! Nyt pitäisi keksiä itselle joku uusi katsottava.

   Poista
 2. Metsäretket on aina niin ihania <3 Kerrothan sitten miten nuo teidän istutukset lähtevät kasvamaan. Meillä töissä ohrat menivät nyt kotiin ja olivat kyllä todella hyvin jo kasvaneet!
  Mukavaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi metsiä löytyy läheltä! <3 Retiisit iti ensimmäisenä. Nyt on muutkin siemenet itäneet. Ehkäpä seuraavassa viikkoraportissa kuvia. :)

   Poista
 3. Mä niin haluaisin nähdä tuon elokuvan...

  VastaaPoista
 4. Me olemme käyneet nyt entistä enemmän metsässä retkeilemässä ja käyn koirankin kanssa lähes päivittäin metsässä. Siellä niin mieli lepää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lisännyt kävelylenkkejä luonnossa. Myös perheen kanssa retkeillään enemmän.

   Poista

Instagram