Itkua ja naurua eli kuudes viikko korona-arkea

maanantai 27. huhtikuuta 2020
Viime viikkoon mahtui taas tuttuun tapaan ruuanlaittoa, etäkoulua, metsäretkiä, kevyitä äänikirjoja sekä Netflix-sarja. Oli mukavia hetkiä, jolloin kaikki tuntui normaalilta ja jopa hauskalta, mutta välillä tuntui myös ahdistavalta ja itketti. Viime viikolla minusta tuntui pahimmalta kuin vielä koskaan aiemmin tämän korona-kevään aikana. Olen joutunut tsemppaamaan itseäni todenteolla tähän uuteen viikkoon.

Käyn monta kertaa viikossa metsässä. Hoitolapset ja oma 6-vuotias viihtyvät hyvin metsässä. Lapset kiipeilevät ja rakentavat majoja. Laskemista voi harjoitella vaikkapa käpyjen ja keppien avulla. Minä pyysin viime viikolla 6-vuotiasta ottamaan minusta valokuvan. Visioni oli tyylikäs uuden viikon toivotus instagramiin kuvan kera. No, kuvasta tuli enemmän huvittava kuin tyylikäs. Malttamaton kuvaaja räpsäisi kuvan ennen kuin ehdin asettua oksalle.Metsäretkien lisäksi myös pienet pyöräretket ovat lisääntyneet. Kuopus on innokkain pyöräilijä.Viikon ostos

Facebookissa näin tällaisia hollolalaisen ompelimo m-Ri:n kasseja. Näitä on ainakin teksteillä Vararikko ja Turvaväli. Pakkohan minunkin oli paikallista yrittäjää tukea ja oma kassi hankkia.
Viikon kirja

Sanna Kiisken Tinder-päiväkirja kertoo Kiisken ja hänen kavereidensa kokemuksista Tinderistä vuoden ajalta. Kirja on kevyt ja nopea kuunneltava. Kirjassa on jonkin verran toistoa, mutta niin on kai Tinderissäkin. Itse olen vakiintunut jo kauan ennen Tinderiä ja olemme tavanneet vanhanaikaisesti baarijonossa, joten seuranhaku netissä on jäänyt minulle vieraaksi. Joskus olen ajatellut, että olisi hauska nähdä Tinder, mutta kukaan ei ole sitä minulle näyttänyt. Nyt tuntuu, että tämä kirja riitti tyydyttämään Tinder-uteliaisuuteni. 
Viikon Netflix-suositus

Neljäosainen minisarja Unorthodox oli todella mielenkiintoinen, koskettava ja koukuttava. Sarja on pääosin jiddišinkielinen ja se käsittelee vanhakantaista ortodoksijuutalaisuutta. Minun piti googlettaa aiheesta lisää, koska en tiennyt ortodoksijuutalaisten tavoista ja säännöistä oikeastaan mitään. Sarjan katsominen sinällään ei vaadi googlettamista, sarja vain sai minut kiinnostumaan aiheesta. Sarja perustuu Deborah Feldmanin muistelmateokseen Unorthodox: The Scandalous Rejrction of My Hasidic Roots. Päähenkilö Esther "Esty" Shapiro on 19-vuotias paetessaan järjestettyä avioliittoaan ja yhteisön ankaria sääntöjä New Yorkista Berliiniin. Estyä näyttelevä Shira Haas on aivan huikea! Estyn elämää kuvataan New Yorkissa ennen pakoa sekä Berliinissä paon jälkeen. Kannattaa ehdottomasti katsoa!Anna lapsesi pukea sinut-päivä

Viime perjantaina vietettiin Anna lapsesi pukea sinut-päivää. 10-vuotias valitsi minulle asun perjantaiksi. Hänen valintansa oli farkut ja neule. Kaulassa minulla oli helmet ja korvissa kultaiset korvikset. Minulla ei ollut vaikeuksia viettää päivää tytön valitsemissa vaatteissa

Sunnuntaina oli 6-vuotiaan vuoro valita minulle vaatteet. Hän valitsi minulle mekon, t-paidan ja korviin vaneriset kettu-korvikset.

Esittelin lapsille kaikki vaatteeni hääpukua ja vanhojentanssimekkoa lukuunottamatta. Tytöt päätyivät maltillisiin ja minunnäköisiin asuihin.
Voimia tähän viikkoon ja mukavaa Vappu-viikkoa! 

13 kommenttia

 1. Olipa kiva bongata paikallinen kirjoittelija, ja tuon Tinder-päiväkirjat haluan minäkin lukea.Ehkä siis nimenomaan lukea,en kuunnella. Uskon että se on hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas kuuntelen suurimman osan kirjoista. Harvemmin luen nykyään.

   Poista
 2. Kivat asut olet päällesi saanut. Olen kerran antanut meidän pojan valita minulle vaatteet ja en niissä olisi missään nimessä voinut edes töihin mennä. Minulla oli raidalliset sukkahousut (kuuluivat rooliasuun), punainen paita, kissapanta ja valkoiset lenkkarit. Paita oli niin lyhyt, että sen kanssa olisi pitänyt olla housut tai hame :D
  Tsemppiä tähän viikkoon, enää 3 työpäivää jäljellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut itsekin valita nämä asut. Enää 2 työpäivää! :)

   Poista
 3. Paljon voimia teidän päiviin:) olipa kiva idea että lapset saivat valita sinulle asut:) varmaan hauskaa puuhaa! Mukavaa vappua teille!

  VastaaPoista
 4. Toi kassi on ihan mahtava, voisin samaisen hankkia itsellekin. Jaksamista tähän viikkoon! 😊

  VastaaPoista
 5. Tuon sarjan olen katsonut. Kyseinen hasidiyhteisö on ongelmallinen, sillä he elää traumassa. heillä on oma poliisi ja omat lait. Tämä yhteisö on rakentanut oman hasidisminsa vasta sodan jälkeen, joten ei ole aivan samanlaista mitä on yleensä hasidijuutalaisuus. Hasidijuutalaisuus on myös ortodoksijuutalaisuuden yksi muodoista kuten on haredijuutalaisuuskin. Eli poikkeavat kuitenkin ortodoksisuudesta.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä toi sun kuva on oikein mainio :). Kuvaajalla on selvästi tilannetajua :).

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Tuo Tinder-päiväkirja olisi todella mielenkiintoinen kuunnella läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoinen Tinderiä tuntemattomalle sekä sopivan kevyt korona-arjen stressaamille aivoille.

   Poista
 8. Olipa hauska kassi! Nyt tosiaan kannattaa tukea paikallisia pienyrittäjiä entistä enemmän. Unortodox on myös mun katselulistalla, kiva kuulla että oli mielenkiintoinen :).

  VastaaPoista

Instagram