Puikot heiluvat taas - Kiitollisuussukat

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Minulla oli lähes vuoden tauko neulomisessa. Aiemmin neuloin monet sukat vuodessa ja yhtä-äkkiä ei vain huvittanut enää neuloa. Hankin äänikirjasovelluksenkin sillä ajatuksella, että neuloisin samalla, kun kuuntelen äänikirjoja. Kirjoja tuli kyllä kuunneltua viime vuonna, mutta niitä kuunnellessa tein kaikkea muuta kuin neuloin.Viime syksynä sain syntymäpäivälahjaksi Mia Sumellin ja Sanna Wikströmin Hyvän mielen villasukat kirjan. Kirja on täynnä ohjeita pitkiin kirjoneulesukkiin. Ohjeissa voi käyttää suosimiani Novitan lankoja. Muutama kuukausi kirjan saamisen jälkeen aloin neulomaan kirjan ohjeella Kiitollisuussukkia. Ennen Kiitollisuussukkien neulomista päätetään kenelle haluaa sukat tehdä ja ajatellaan sukkien saajaa. Minä tein sukat itselleni. Käytän paljon villasukkia. Laitan villasukat aina paljaisiin jalkoihin ja talvisin villasukat ovat jalassani niin sisällä kuin ulkona lähes joka päivä. Kiitollisuussukkia neuloessa toistetaan sanaa "kiitos" mahdollisimman paljon. Minulla se oli välillä muodossa "kiitos tästäkin virheestä".


Kirjan muissa sukkaohjeissa oli annettu kaksi eri värivaihtoehtoa sukkiin. Näissä Kiitollisuussukissa värit kehotettiin valitsemaan fiiliksen mukaan. Itse halusin käyttää sukkiin yhden vajaan kerän sinistä pätkävärjättyä lankaa. Sen lisäksi käytin valkoista ja sateenkaari-lankaa. Kaikki langat olivat Novitan Seitsemän veljestä lankaa. Langat löytyivät omista lankavarastoistani, eikä näitä värejä taida olla enää myynnissä valkoista lukuunottamatta. Neuloin sukat 3,5 puikoilla.


Kirjasta löytyy muun muassa Rakkaus, Tsemppi, Uusi alku, Ilo, Luovuus ja Kärsivällisyys sukat.


Tällä herkellä minulla on puikoilla perussukat esikoiselle. Hänen jalkansa tuntuu kasvavan silmissä, joten uusille sukille on tarvetta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös
12 kommenttia

 1. Onpa ihanan pirteät! <3

  Mulla jää aina kantapäähän, kun en jaksa perehtyä miten se tehtiinkään.
  Nyt kotosalla, mutta miljoona projektia muutenkin :D
  Joskus vielä ne teen loppuun!

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kantapää niin vaikea ole. Minäkin olen sen aikuisena opetellut. Tosin ymmärrän miljoonia projekteja...

   Poista
 2. Noi on ihanat! 😍 Mie oon myös viime aikoina oppinut vahingossa käyttämään villasukkia paljaissa jaloissa. Mulla on puikot ja lankoja ja koukkuja olemassa, mut vielä ei oo iskeny inspiraatio mihinkään. Kantapää pitää opetella uudestaan jo meinaan joskus sukkia tehä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla on siellä varmasti muutakin tekemistä kuin neulominen.

   Poista
 3. Ihanat sukat! Olen itse tosi huono käsitöissä, mutta ihaillen katson muiden työntuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä neulon, mutta ompelukonetta en osaa käyttää.

   Poista
 4. On kyllä ihanan värikkäät, niin keväiset <3

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniit sukat. Minulla on vain yhdet pitkät villasukat ja niitä vaalin kuin kallista aarretta!
  Ihanaa iltaa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla taas on monet villasukat. Käytössä ovat kyllä nuhraantuneet ja kuluneet, reikääntyneetkin.

   Poista

Instagram