Viikko, jolloin ostin joulumekon ja kävin joulumyyjäisissä

tiistai 17. joulukuuta 2019

Viikko, jolloin ostin joulumekon ja kävin kaksi kertaa joulumyyjäisissä

Mekon ostin samalla, kun käytin tyttöä futisjoukkueen valokuvauksessa. Joulumyyjäiset taas järjestettiin viereisessä hallissa kuin tytöt futispelit. Ehdin kahtena päivänä myyjäisiin tytön valmistautuessa harkkapeleihin. Eli aika normiviikko täynnä minuuttiaikatauluja. Toisaalta osasin myös ottaa omia hetkiä. Tällä kertaa ne eivät sisältäneet suurta glamouria. Tapasin esimerkiksi siskoni Kärkkäisellä. Juttelimme, kiertelimme kaupassa ja saimme jouluostoksiakin tehtyä.


Viime viikolla 

- Mies kävi työmatkalla Pietarissa
- Osallistuin vanhemmat vastaan lapset korispeliin
- Kuljetin lapsia treeneihin
- Nuorin pääsi isänsä kanssa torin jäälle luistelemaan. Minä en omista luistimia.
- Viikonloppu kului lasten harjoituspeleissä ja turnauksessa
- Laskin päiviä joululomaanViikon kirja


Maria Amelie, Luvaton norjalainen

Luvaton norjalainen kertoo Maria Amelien tarinan. Hän pakeni lapsena vanhempiensa kanssa Ossetiasta Suomen kautta Norjaan. Marian ja hänen vanhempiensa turvapaikka-anomukset hylättiin ja perhe eli luvattomasti Norjassa 8 vuotta. Maria suoritti Norjassa yliopiston loppututkinnon, mutta paperittomuutensa takia joutui työskentelemään pimeästi siivoojana. Hän ei voinut käyttää omaa nimeään eikä avata esimerkiksi pankkitiliä.

Kirjaa lukiessa huomasin, miten vähän tiedän turvapaikanhakijoiden elämästä Norjassa tai Suomessa. Kirja ei ole merkittävä kirjallisten ansioidensa vuoksi, mutta mielenkiintoinen tarina lisäsi tietoisuuttani ja toivottavasti myös ymmärrystäni turvapaikanhakijoita kohtaan.

Kirja oli muuten tämän vuoden 80. kirjani. Suurimman osan kirjoista olen kuunnellut äänikirjoina, mutta tämän luin.Tonttu on keppostellut tai joutunut pulaan joka päivä. Meidän tonttukalenteri löytyy Instagramista tililtä: Minnakil Tonttu seikkailee stoorin puolella ja kohokohdista löytyy koko tähänastinen kalenteri. 
Viikko jouluun! 

Rentoa joulun aikaa! 

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kukkamekko HM:lta. Tarkoitus ottaa mekosta kuva joskus valoisassa. Eli ehkä ensi kesänä...

   Poista
 2. Mun tarvii ostaa uudet luistimet nyt joulun jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy retkiluistimet, mutta tarvitsen ehkä myös tavalliset. Tai jos lapselta jäisi mulle sopivat hokkarit pieneksi.

   Poista
 3. Tuo tonttukalenteri on kyllä huikea! :)

  VastaaPoista
 4. Loma siintää jo silmissä täälläkin. Kaksi päivää enää töitä, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä vikoihin päiviin! Ja rentouttavaa lomaa!

   Poista

Instagram