Tuleeko joulu ilman joulupukkia?

lauantai 21. joulukuuta 2019
Meidän neljästä lapsesta kolme vanhinta ei usko joulupukkiin ja nuorin pelkää joulupukkia. Kukaan kolmesta isommasta lapsesta ei ole pelännyt joulupukkia niin paljon kuin nuorin. Viime vuonna meillä ei käynyt joulupukkia. Me kävimme hautausmaalla ja kun palasimme kotiin, niin joulupukki oli jo käynyt. Vähän aikaa sitten nuorin kysyi, että: "Mennäänhän me taas jouluna sinne hautapaikkaan?". Hän on jo miettinyt joulua ja joulupukkia. Hän ei todellakaan jonota joulupukin luokse saadakseen kertoa lahjatoiveensa tai saadakseen karkin.


Kuva: Pixabay


Minä itse muistan tunteneeni pettymystä niinä vuosina kun joulupukki ei tuonutkaan lahjoja. Yleensä meillä kävi joulupukki. Nyt nuorin lapseni ei halua joulupukkia, koska pelkää. Koululaiset eivät halua pukkia, koska eivät halua laulaa. Tällä viikolla pohdin, että ovatko lapset pettyneitä, jos joulupukki ei tule. Tarkoittavatko he oikeasti, etteivät halua joulupukkia. Voivatko he vain sanoa, että eivät halua joulupukkia ja olla sisimmässään eri mieltä. Olisiko nuorin onnellinen, jos joulupukki tulisi meille ja hän voittaisi pelkonsa. Uskaltaisi puhua joulupukille ja laulaa hänelle isosisarustensa kanssa?


Kuva: Pixabay


Olen päätymässä ratkaisuun, jota en uskalla paljastaa vielä somessa. Haluan, että jouluaattoon ja jouluun liittyy hieman yllätyksiä ja salamyhkäisyyttä tulipa joulupukki tai ei. Toisaalta en halua, että kenenkään jouluun kuuluu pelkoa ja kauhua. Meillä ei ole lapsia uhkailtu sillä, että joulupukki ei tuo lahjoja huonosti käyttäytyville. Emme ole pakottaneet nuorinta kirjoittamaan joulupukille. Joulupukin ajatteleminen on näyttänyt olevan hänelle liian pelottavaa.Tuleeko teille joulupukki? 


Ps. Pyysin miestä oikolukemaan tämän tekstin. Hänen kommenttinsa oli: Siis tuleeko meille se pukki vai ei? 

Pps. Olimme keskustelleet pukki asiasta miehen kanssa ja olimme tehneet yhdessä päätöksen. Mies ei tunnu muistavan asiaa. Ehkä pidän hänetkin jännityksessä aattoiltaan saakka. ;) 

10 kommenttia

 1. En usko, että tulee; neiti on vielä sen verran pieni ettei pukkia osaa odottaa ja ehkä enemmän joulupukkia pelkäisikin. Katsotaan kuinka tehdään seuraavina vuosina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulua teille! Ei meilläkään tainnut pukki käydä esikoisen ensimmäisenä jouluna.

   Poista
 2. Meillä kävi pukki lapsuuden kodissa. Sitten tajusin, että pukki oli meidän perhetuttu ja siihen loppui se ilo...jouduin vielä pari vuotta kärvistelemään pukkiasian kanssa, koska siskoni uskoi joulupukkiin.

  VastaaPoista
 3. Tänä jouluna pukki ei tule. Ei ehdi joka joulu tulemaan kun lapsia on maailmassa niin paljon. :) Viime vuonna kävi, nyt on sitten muiden vuoro.

  VastaaPoista
 4. Minun lapsuudessani meillä kävi johonkin asti joulupukki, ja muistan kyllä elävästi kuinka se pelotti. Myöhemmässä vaiheessa pukki oli tuonut kuusen alle lahjat, mikä oli minulle helpotus :D Nykyään kun itselläni on lapsi, olemme pyytäneet joulupukkia käymään, mutta uskoisin että joulufiilis tulisi hänelle ihan samalla tavalla kuin itsellekin, vaikka ne lahjat ilmestyisivät salamyhkäisesti ilman pukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on erilaisia. Osa on innoissaan joulupukista. Osa pelkää.

   Poista
 5. Meille ei tule tänä vuonna joulupukkia. Katsotaan sitten kun meidän lapsenlapsi Elli kasvaa, mitä tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin menty vuosi kerrallaan. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

   Poista

Instagram