Viikko 17 - Aurinkoa ja heppajuttuja

maanantai 29. huhtikuuta 2019


Viime viikolla saatiin nauttia lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Hoitolasten kanssa meillä oli erityistä ohjelmaakin. Pääsimme Salpauksen hevosalan opiskelijoiden järjestämään hevosavusteiseen toimintaan. Lapset pääsivät rakentamaan poneille esteradan, harjaamaan ja koristelemaan ponit, taluttamaan poneja radan läpi sekä tekemään erilaisia tehtäviä tehtävärasteilla. Lopuksi saimme valita poneille herkkuja, jotka lapset veivät yhdessä ponille. Tapahtuma oli opiskelijoiden opiskeluun liittyvä ja meille ilmainen. Oli mahtava kokemus! Minäkin pääsin letittämään ponin harjaa.
Saippuakuplat, katuliidut, pyörät ja potkulaudat on kaivettu esiin. Nuorin piirsi itselleen siivet ja tuntosarvet.
Viikon kirjat:

Eeva Kilpi, Kuolinsiivous
Pauliina Vanhatalo, Toinen elämä


Kirjavalinnoistani voisi päätellä minun kärsivän jonkinlaisesta ikäkriisistä. Kuolinsiivous koostuu Eeva Kilven päiväkirjamerkinnöistä vuosilta 1984-2001. Kirja on koottu kuukausien mukaan, eli tammikuun kohdalla on kaikkien vuosien tammikuun merkinnät. Merkinnän lopussa on mainittu vuosiluku. Välillä Kilpi kommentoi uusissa merkinnöissä aiempien vuosien merkintöjä. Minä luen näitä Kilven päiväkirjamerkintöjä väärässä järjestyksessä, kun aloitin uusimmasta eli Sinisestä muistikirjasta. Mitä enemmän pidän jostain kirjasta, sitä vaikeampi minun on sanoa kirjasta mitään järkevää. Tämä on juuri sellainen kirja. Kolahti.

Toinen elämä kirjassa nuoruus on eletty ja tärkeät valinnat tehty. Keski-ikäisenä nuoruuden päättäväisyydelle, impulsiivisuudelle ja haaveille ei ole enää aikaa eikä tarvetta. Mitä nyt? Miten löytää omalle olemassaololle merkitys arjen loputtomien ruutiinien ja toiston keskelle? Voiko keski-ikäinen ja keski-luokkainen perheenäiti olla kiinnostava päähenkilö? Mistä aikuinen voi unelmoida?

Hieman kepeämpää hyvänmielen lukemista on ollut Sara Parikan  365 Ilon ja inspiraation vuosi, joka minulla on lainassa kirjastosta. Välillä kevyemmät vinkit tyyliin virkistäydy kesken työpäivän suihkuttamalla suihkutettavaa kasvovettä kasvoille.
Viikonloppuna tytöllä oli futisturnaus Vierumäellä. Pelien välissä oli pitkiä taukoja. Tällä kertaa se ei haitannut ollenkaan. Minulla oli myös nuorin tyttömme mukana. Vierailimme siskoni perheen luona. Tytöt näkivät serkkujaan ja leikkivät yhdessä. Kovasta jännityksestä huolimatta tytöt uskaltautuivat islannin hevosilla talutusratsastukseen.


Se olisi jo kolmas peräkkäinen  neljäpäiväinen työviikko menossa. Tällaiseenhan voisi tottua!


Iloa ja energiaa viikkoosi!

6 kommenttia

 1. Minulla on vielä ylityövapaa perjantaina, ai että! Ihana viikko teilläkin ollut. Upeita heppakuvia <3
  Ihanaa vappuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa vappua ja ihanaa vapaata! Olet sen ansainnut. :)

   Poista
 2. Ihana viikko ollut teillä! Kivaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä kivalle! :) Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Instagram