Syksyn kirjat

perjantai 3. marraskuuta 2017
Kesällä luin lähinnä hömppää ja keveitä, helppoja kirjoja. Syksyn kaksi ensimmäistä kirjaa katkaisivat hömppäputken. Molemmat lukemani kirjat ovat suomalaisten kirjoittamia ja kertovat kosteusvaurioista.Susanna Makaroffin Homeäidin päiväkirja kertoo hänen perheensä tarinan. Kirja alkaa siitä, kun hän ostaa miehensä kanssa uuden kodin. Unelmakoti osoittautuukin pikku hiljaa varsinaiseksi homepommiksi. Korkeimpaan oikeuteen asti päättyvä riita kestää viisi vuotta. Kirjan lopussa on paljon linkkejä, yhteistietoja ja vinkkejä samaan tilanteeseen joutuneille.

Ani Kellomäen Kosteusvaurioita - kasvukertomuksia pullon juurelta niminen kirja kertoo erilaisista kosteusvaurioista, alkoholin aiheuttamista. Kellomäki on koonnut kirjaan eri-ikäisten aikuisten kertomuksia lapsuudenperheissään kokemasta alkoholismista. Tuli paha mieli niiden kaikkien lasten puolesta, jotka ovat joutuneet ottamaan vastuuta aivan liian nuorena ja elämään lapsuutensa alkoholismin varjossa.

Näiden kirjojen jälkeen luin Klaus Ove Knausgårdin kirjan Syksy. Kirja on kirjeitä Knausgårdin vielä syntymättömälle tyttärelle. Aion ehdottomasti lukea myös neliosaisen sarjat muut osat, jotka ovat Talvi, Kevät ja Kesä. Juuri ennen lomalle lähtöä luin Anna-Leena Härkösen Valomerkin. Rankasta aiheesta kirjoitettu kirja. Ei mitään kevyttä lukemista. Lomalukemisena Espanjassa minulla oli Helen Fieldingin Bridget Jones Vauvapäiväkirja. Bridget Jones oli suosikkini silloin joskus vuosituhannen vaihteessa. Tänä vuonna luin nämä uudemmat kirjat. Ensin tosin Bridget Jones Mad about the boyn, joka on jatko-osa tälle nyt lukemalleni Vauvapäiväkirjalle. Mad about the boy oli ihan uudenlaista Bridgetiä, mutta tämä Vauvapäiväkirja oli tuttua vanhaa Bridgetiä.

Lapsille lukemistani kirjoista sekä minun että lasten suosikki oli Taru Viinikaisen Tiltu ja Lettu Leikkimökin asukas. Meiltä löytyy tämä kirja kirjailijan omistuskirjoituksella. Kuulin huhuja, että tekeillä olisi ehkä jo uusi kirja.
Bridget Jones oli vain pieni hairahdus hömppään loman alkuhuumassa. Sen jälkeen luin nimittäin Jääkiekkoilija Tommi Kovasen tarinan kertovan kirjan Kuolemanlaakso.  Kirjan ovat kirjoittaneet Tommi Kovanen ja Jenny Rostain. Kirja on rohkea, rankka ja pysäyttävä. Se kertoo ammattiurheilijan elämästä sen jälkeen, kun on tapahtunut jotain todella vakavaa.


Kuva Instagramista @jukkamakomakk 
Taustalla allas, jossa uitiin ja jonka äärellä luettiin kirjoja.


Mitä sinä olet lukenut tänä syksynä?
Oletko lukenut mitään näistä kirjoista?
Minä voin suositella näitä kaikkia.
Minullekin saa suositella kirjoja.
Mieluummin vietän iltani kirjoja lukien, kun kännykkää räpeltäen.

16 kommenttia

 1. En ole lukenut mitään noista kirjoista ja nyt syksyllä en työkiireiden vuoksi ole ehtinyt lukea yhtään mitään. Jonossa olisi iso läjä kirjoja joita äitini toi tuossa kesällä luettavaksi. Käsittelevät lähinnä toista maailmansotaa.

  VastaaPoista
 2. Kuoleman laakso kiinnostelee kovasti, moni on sitä kehunut. Kiitos vinkeistä ja ihanaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni osti Kuolemanlaakson, koska on Tommin entinen pelikaveri alemmalta sarjatasolta Mikkelistä. Kirja tempaisi minutkin mukaansa, vaikka urheilu ei niinkään kiinnosta.

   Poista
 3. Aika raju homma tuo home-kirjallisuus, mutta hyvä tietysti, että vertaistukea ja infoa on saatavilla koko ajan enemmän.

  Tuo kuolemanlaakso täytyy kanssa lukea jossain vaiheessa, vaikka sitten joululomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja tarina oli tuo Homeäidin päiväkirja. Eivät ole ihan yksinkertainen juttu nuo homeasiat.

   Poista
 4. Pitäisi varmasti aktivoitua taas itsekin lukemisen suhteen :) Oikeastaan ammattikirjallisuus on ollut lukulistalla, todella vähän tulee muuta luettua, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit lukea välillä muutakin kuin ammattikirjallisuutta!

   Poista
 5. En ole mitään näistä kirjoista lukenut. Kuuntelussa on Jere Karalahdesta kertova kirja tällä hetkellä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole Karalahden kirjaa lukenut.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Irse olen lukenut tosi vähän tänä syksynä. Luin lomalla Eve Hietamiehen Yösyötön ja kotona sitten sen jatko-osat Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Näiden lisäksi olen lukenut Hanna Kinnusen ja Aino-Kuutamo Uusitorpan Valtavan ihana sekä yhden fengshui kirjan. Muuta en ole vielä ehtinyt, kun käsityöt ovat vieneet mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Hietamiehen kirjat on ihan huippuja! Olen lukenut ne kaikki. Tuosta Valtavan ihanasta en ole kuullutkaan. Käsityöt on myös ihana tapa viettää aikaa. Samalla voisi vaikka kuunnella äänikirjaa...

   Poista
 7. Täytyy kyllä taas ryhdistäytyä ja ottaa aikaa lukemiselle. En muista milloin olisin viimeksi saanut luettua kokonaisen kirjan. Tällä hetkellä lyhyemmät artikkelit ja lehdet ovat ainoat joille näytän löytävän aikaa.. :D

  VastaaPoista
 8. Näitä en olekaan lukenut, uudet Bridgetit kyllä kiinnostaa. Mun täytyisikin vähän päivittää syksyn ja talven lukemistoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin molemmista uudesta Bridgetistä, vaikka ovat keskenään aika erilaisia.

   Poista

Instagram