Lokakuu 2017

keskiviikko 1. marraskuuta 2017
Lokakuusta jäi päällimmäisenä mieleen meidän kahden viikon syysloma Espanjassa. Tykkäämme kaikki uimisesta, niinpä meressä ja altaalla tuli uitua melkein joka päivä. Monena päivänä uimme sekä meressä että uima-altaassa. Tämä oli ensimmäinen reissu moneen vuoteen, jolloin minulla ei ollut vedenkestävää kameraa mukana. Niinpä tässä on vain kännykkäkuvia altaalta ja rannalta. Muutaman kerran tuli kieltämättä vesikameraa ikävä. Parhaita hetkiä oli kellua uimapatjalla meressä aaltojen keinuteltavana. Paras ostos oli juuri ennen matkaa XXL:n aletangosta löytynyt Speedon kelluttava uimapuku nuorimmalle. Puvun ansioista hän pystyi tekemään oikeita uimaliikkeitä vedessä. Loppulomasta hän osasi jo sukeltaa pienen matkan ilman mitään uima-apuja.
Minä en viettänyt lihatonta lokakuuta, vaikka pyrinkin aina mahdollisuuksien mukaan valitsemaan kasviksia tai kalaa. Espanjassa kävimme useamman kerran koko perheen vai pitäisikö sanoa koko suvun voimin syömässä. Niin paljon oli sekä minun että varsinkin miehen sukulaisia samaan samassa kaupungissa. Allasbaarissa ja Burger Kingissäkin syötiin lähinnä lasten takia. Kaiken mukavan lomatekemisen keskellä piti saada välillä nopeasti ruokaa. Yhdessä hienommassa ravintolassa minä ja mieheni kävimme syömässä miehen serkun ja hänen miehensä kanssa neljästään. Tuo pullakuva on tietenkin Suomesta. 4.10 on maailman eläintenpäivä, korvapuustipäivä ja minun syntymäpäivä. Tämä vuonna päivää juhlistettiin leipomalla korvapuusteja.
Hoitolasten kanssa ehdittiin lyhyestä hoitokuukaudesta huolimatta kokeilla vesivärimaalausta tuorekelmutekniikalla. Laskea mäkeä liukureilla. Leipoa pizzaa. Harjoitella värejä ja laskemista pikkuautoilla sekä rakentaa monta temppurataa ulkona. Askartelimme, muovailimme ja leikimme kuraleikkejä. Viime päivien hittilelu on ollut Sinin lastenmoppi, jonka toinen poika oli saanut koulusta suoritettuaan moppiajokortin.
Omaa aikaa vietin lomalla tehden aamukävelyitä kameran kanssa auringonnousun aikaan suolajärven rannalle tai merenrantaan. Suomessa kävelin Vesijärven rantaan. (joutsen kuva).
Blogissa julkaisin lokakuussa maisemakuvia Maadoituskävelyltä ja Rauhoittumiskävelyltä
Vinkkasin kauniista ja toimivasta mattojentuuletus- ja pyykinkuivaustelineestä.
Blogissa osallistuin kaksi kertaa Mansikkatilan mailla-blogin perjantaimyysseihin.
Minun myyssipostaukset: Lomaterveiset Espanjasta! ja  Perjantaimyyssit Espanjasta
Jatkoin omaa postaussarjaani #viikonräpsy

#viikonräpsy 40/52
#viikonräpsy 41/52
#viikonrapsy 42/52Lokakuu oli voimaannuttava syysloman ansiosta, mutta kyllä niitä hyviä juttuja löytyi ihan omasta arjestakin. Toivottavasti tämä lokakuussa tankattu aurinkoenergia auttaa jaksamaan pitkälle talveen.

Osallistun näillä kollaaseilla Pieni Lintu-blogin kollaasihaasteeseen. 

 
Hei, hei lokakuu! Tervetuloa marraskuu!

22 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja monenmoista mukavaa puuhaa! :)
  Iloa marraskuuhun <3
  Ja hei, tuo moppiajokortti on pop :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moppiajokortista tykkäsin minäkin. Ja täällä saa harjoitella vapaasti. En rajoita mitenkään. ;)

   Poista
 2. Valloittavia kuvia ja lomakuvat on aina <3 Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 3. Oi mitä espanjan tuulia ❤️

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja paljon mukavia muistoja :)
  Vesijärven rantakuvat ovat upeita ja mahtuihan lokakuuhun myös niitä aurinkoisia päiviä.
  Sinun ruokakoostekuva sai minut haluamaan sekä sushia että korvapuustia...
  Mukavaa alkanutta marraskuuta! Ja hei kohta on joulukuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai nyt saa jo joulujuttuja alkaa miettimään.

   Poista
 5. Upea tuo auringonlaskukollaasi! Hyvää alkanutta marraskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat muuten auringonnousuja vasenta ylänurkkaa lukuunottamatta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sitäpä juuri. Esimerkiksi hyggeily on kovin vieras käsite.

   Poista
 7. Kävi niin kuin Marjolle, pakko saada sushia ja pullaa! Ihanat koosteet, voi että lomakuvista tuli niin kesäinen mieli <3 Parhaita muistoja luodaan lomalla.

  Kivaa marraskuun jatkoa Minna <3

  VastaaPoista
 8. Moppiajokortti kuulostaa aivan älyttömän hyvältä ja vois olla pakollinen viimeistään yläasteella ;) Tuolla sushikuvalla laukaisit mun sushikaipuun ja mun on ehkä aivan pakko ajella ensi viikolla Lahteen Domino Sushiin! Lomakuvat näyttävät myös enemmän kuin hyviltä! Itselläni on ollut aina kaukokaipuu, mutten ole vielä koskaan käynyt Saksaa kauempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti moppiajokortti pakolliseksi! Tämä oli Marttojen ja Sinituotteen yhteisjuttu. Minua saa kysyä seuraksi Domino sushiin! Minä en ole koskaan taas käynyt Saksassa. Berliini on ollut haaveena.

   Poista
  2. Saksa oli kyllä rakkautta ensivierailulla ♥ Tälle kerralle sain sushiseuraa kaasoistani, mutta pidän mielessä jos jatkossa tulee pakottavaa tarvetta päästä ;)

   Poista

Instagram