Vauvan vuosi

lauantai 9. elokuuta 2014
Vauvasta tuli taapero. Ja vaikka tiesin, että vauvavuosi kuluu nopeasti, niin silti sen nopeus yllätti. Aivan kuin neljännen lapsen vauva-aika olisi lyhempi kuin esikoisella. Vauvakirjan täyttämisessä olen menossa vasta ihan alkusivuilla. Valokuvia vauvasta en ole tilannut ristiäisten jälkeen. Minä hidastelen ja kutsun kuopusta edelleen vauvaksi, mutta taaperolla on jo kiire. Vahtia riittää. Hän kiipeilee joka paikkaan ja konttaa. Tukia pitkin tai yhdestä kädestä tuettuna kävelee. Itse pitää saada syödä, mutta soseet on ihan plääh! Paitsi smoothie, joka sekin pitää saada itse imaista "pussista". Tarkoitan siis niitä kaupan valmiita hedelmäsoseita, joita myydään pienissä korkillisissa pusseissa. 

Tässä kuvia vuoden varrelta. Noin kuva per kuukausi. 

 


 


 Minut yllätti se, miten epäloogisesti meidän valokuvat on koneelle ja ulkoiselle kovalevylle tallennettu. Tämä aamu on mennyt kuvia katsellessa. Tähän on valittu varsin satunnaisia otoksia. Nyt pitää kyllä kiireesti keksiä jokin toimivampi järjestelmä kuvien tallentamiseen. Nyt ovat aika sekaisin päivämäärien mukaan. Lisäksi keväällä tietokoneen päivämääräkin meni vähäksi aikaa sekaisin. Esimerkiksi osassa toukokuun kuvia on heinäkuun päivämäärä. Miten teillä on kuvat tallennettu? Onko toiminut? Vinkit olisivat todellakin tarpeen! Varsinkin kun olen suunnitellut järkkärin ostoa. Sitten olisi jo kolme kameraa, joilla otettaisiin säännöllisesti kuvia + kaksi vanhaa pokkaria, jotka ovat lapsilla satunnaisessa käytössä. 4 kommenttia

 1. Voi mikä ihanuus - ja kyllä näkee, että tällä taaperolla on kiire toimia - niin pontevalta hän näyttää;)
  Minulla ei ole kyllä toimivaa vinkkiä valokuvien järjestyksessä pitämiseen - omatkin ovat ihan sekaisin. Ei sitä silloin, kun digikamerat tulivat, edes ajatellut, miten paljon kuvia tulee otettua. Meillä on ulkoisilla kovalevyillä, cd-levyillä, muistitikuilla - nyt olen miettinyt jotain pilvipalvelua, mutta saas nähdä.
  Suloista kesän loppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloista loppukesää myös sinulle! Ja kiitos vertaistuesta tuon valokuvakaaoksen suhteen. :)

   Poista
 2. Ihanuus!:) täällä samoissa fiiliksissä miten se vuosi on mennyt niin nopeasti!! Vaikka onkin esikoinen.
  Pahinta tuossa kuva kaaoksessa on kuvat jotka on otettu kameralla jossa on väärä päivämäärä ja vuosi! Kun keksit fiksun tavan niin kerro meillekin =)t. Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se vauvavuosi yllättää aina.. Nyt en ole jaksanut miettiä kuva-ongelmia, vaan olen räpsinyt lisää kuvia tähän kaaokseen.

   Poista

Instagram