#satasyytäollaonnellinen, osa 20

torstai 7. elokuuta 2014

Uiminen luonnon vesissä


Tänä kesänä olemme uineet paljon monissa eri järvissä. Myös meressä, lammessa ja joessa on uitu. Itselläni on välillä ollut kesiä, jolloin en ole uinut ollenkaan, mutta tämä kesä ei todellakaan kuulu niihin.


 
 
Pojat osaavat uida. Tuleva tokaluokkalainen ainakin 50 metriä. Ekaluokkalainen on tähän kesään saakka käyttänyt räpylöitä uidessa, mutta kun entiset räpylät jäivät pieneksi niin tänä kesänä hän on uinut ilman räpylöitä. 4-vuotias tyttömme alkoi tänä kesänä hyppiä veteen ja sukellella. Hän ei ole halunnut kastella kasvojaan uidessa ainakaan vuoteen, mutta ne ajat ovat nyt ohi! Neiti osaa uida tai lähinnä sukeltaa noin metrin verran ilman kellukkeita. Vauva nauttii vedestä. Joko meidän sylissä uiden syvemmällä tai sitten hän konttailee ja istuu rantavedessä.
 
Kuvat on otettu Päijänteeltä, Keiteleeltä, Vesijärveltä ja Kymijoelta.

Vielä ehtii uimaan!
 
 
Ps. Onko teillä uitu paljon? Ja miten on, onko uutisoinnit Tampereen seudun likaantuneista uimavesistä vaikuttanut uimisiin?
 
Itse en ole kovin tarkkaan uutisia Tampereelta seurannut, mutta uutisoinnin jälkeen ei ole tehnyt mieli uimaan ihan pieniin lampiin eikä ruuhkaisille rannoille. Tosin eilen oli ihan pakko päästä Kylpylän rantaan Heinolaan ja tuohon liukumäkeen!
 
 
Loppukevennyksenä miehen kuvaama video liukumäestä. =)
 


4 kommenttia

 1. Normaalia enemmän ollaan uitu. Esikoinen innostui snorkkelin käytöstä, keskimmäinen halusi itselleen uimarenkaan (ei osaa vielä uida) ja sillä nautiskelee vedessä olemisesta. Pienin rakastaa leikkiä rannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin blogissasi teidän rantakuvia. :) Tuota snorkkelin käyttöä voisikin meidän pojille neuvoa.

   Poista
 2. Olen uinut järvessä viimeksi vuonna 2003. Toiseksi vanhin sai aivan järkyttävän kokovartaloihottuman järvessä uimisesta pari viikkoa sitten. Atooppinen ihottuma lehahti todella pahaksi ja vaikuttaa siltä että ensi viikolle varattava aika tk. Nyt en ole kahteen viikkoon vienyt tyttöjä uimaan koska tälläkin kylällä kuuluu olevan noroa liikkeellä!

  VastaaPoista

Instagram