Kerrosrivinousu kolmella värillä

maanantai 11. elokuuta 2014
Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä näin kerrosrivinousu-sukat. Useammatkin. Tämä taisi olla jonkinlainen sukkahitti alkuvuodesta. Monesta kommentista luin, että kerrosrivinousut on helppo neuloa. Pitihän minunkin sitten kokeilla kerrosrivinousua heinäkuun helteillä. Sukat piti saada tehtyä minulla jo olevista langoista, joten käytin varmuuden vuoksi kolmea eri väriä. Näkemissäni kuvissa nämä sukat oli tehty kahdella värillä. Kaikki sukissa käyttämäni langat on Novitan seitsemää veljestä. Sukissa on valkoista, turkoosia ja pätkävärjättyä turkoosia lankaa.

 
Sukkien silmukkaluku pitää olla kolmella jaollinen. Näissä sukissa on 12 silmukkaa puikolla. Ensimmäinen kerros neulotaan 2 silmukkaa oikein, 1 silmukka nostetaan neulomatta.
Toinen kerros neulotaan samoin kuin ensimmäinen kerros.
Kolmas kerros neulotaan kaikki silmukat oikein.
 
Sitten vaihdetaan väriä ja seuraavat kolme kerrosta neulotaan samalla tavalla kun ensimmäiset kolme kerrosta.
 
Varsissa on kerrosrivinousua alun joustinneuleen jälkeen. Kantapäähän on vahvistettu. Kantapään jälkeen tein kerrosrivinousua vain kahdella puikolla, jalkapohja on oikeaa.

 


Sukat on tehty lahjaksi. Josko joulupukki toimittaisi ne perille. Apua! Onko joku muu jo ajatellut joululahjoja heinäkuussa?

2 kommenttia

  1. Tätä pitäisi kokeilla samoin Maarioita sekä Olgia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maariat ja Olgat on minullakin kokeilematta, samoin kuplat.

      Poista

Instagram