Viikko 20 - pihatöitä ja kepeitä kirjoja

keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Viikon kirjat


Sara Parikka, 365. Ilon ja Inspiraation vuosi
Veera Vaahtera, Sopivasti sekaisin

Parikan Ilon ja Inspiraation vuosi sisältää 365 ideaa, sitaattia ja reseptiä. Kirja olisi parhaimmillaan luettuna yksi sivu kerrallaan, mutta minä ahmin kirjan muutamassa päivässä. Toimi se niinkin. Muutamat ideat otin heti käyttöön.

Veera Vaahteran Sopivasti sekaisin on kepeää ja hyvin kirjoitettua chick litiä. Kirja sijoittuu kirjastomaailmaan. Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego. Viime viikolla luin Vanhatalon Keskivaikean vuoden ja sitä ennen  Toisen elämän. Niiden kautta löysin Vaahteran kirjat, joita aion lukea lisää jatkossa.
Viikon näytelmä


Kävin tytön ja kahden hänen kaverinsa kanssa Lahden kaupunginteatterissa katsomassa Sound of Musicin. Sekä minä, että tytöt nautimme musikaalista. Idea teatterireissuun lähti siitä, että tyttöjen kaveri näytteli upeasti von Trappin perheen nuorinta lasta. Teatterissa pitäisi käydä useammankin, vaikka ei tuttuja näyttämöllä olisikaan.

Työjuttuja


Retkeilin hoitolasten kanssa kahdessa hieman kauempana olevassa puistossa. Jotenkin tuntuu, että sekä lapsilla että itsellä on enemmän innostusta ja energiaa lähteä retkille. Kirjastossakin kävimme. Toisaalta talven aikana isommat lapset ovat käyneet kaksi kertaa viikossa kerhossa. Kerhon lisäksi ei ole kaivattu niin paljon erikoista tekemistä kuin ilman kerhoa olisi kaivattu. Lapset ovat usein toivoneet, että ollaan omassa pihassa tai pyytäneet saada leikkiä pidempään sisällä ennen uloslähtöä. Tämä lisääntynyt valo ja lämpö piristävät lapsia ja aikuisia.

Olen jo pidempään seurannut somessa tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelää. Instagramista hänet löytää nimellä Kasvuntaika. Viime viikolla tein Helin vinkistä hoitolasten kanssa tunnepiirrustuksia. Käsittelimme iloa ja vihaa keskustellen, ilmeitä kokeillen ja piirtämällä.


Viikonloppu


Meillä oli pitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Teimme miehen kassa pihatöitä. Lapsistakin oli jo paljon apua. Söimme aamupalat ulkona, mies grillasi ruuat ja söimme kesähuoneessa. Ihana viikonloppu! Lisää tällaisia kiitos!
Emmehän me sentään koko perhe kotona olleet. Toinen poikamme lähti jo torstaina pelireissulle Tallinnaan. Kotiin hän tuli vasta sunnuntaina puolen yön aikaan. Alla olevassa kuvassa kuivatellaan pestyjä sukkia auringossa ennen sukkien pakkaamista mukaan pelireissulle.
Mukavaa viikkoa!
Instagramista minut löytää:
(kirjatili)
(Barbie kuvia)

12 kommenttia

 1. Me tehtiin tänään kevätretki pidemmälle metsäreitille, vitsit, että oli kivaa. Jopa evääksi otetut appelsiinilohkot maistuivat paremmalta ulkona kuin sisällä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona ja metsässä eväät maistuvat paremmalle! :)
   Rentoa sunnuntaita!

   Poista
 2. Ulkona syöminenon parhautta. Jotenkin niin vapauttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Toimi kylmemmälläkin ilmalla. Eilen olimme ulkona koko päivän ja eväät maistui niin hyvältä!

   Poista
 3. Ihanaa viikonloppua!
  Tuo Saran kirja on munkin lukulistalla, kovasti sitä on kehuttu :)

  VastaaPoista
 4. Olen kuullut muiltakin, että Sound of Music oli hyvä. Harmittaa kun se meni meiltä ihan ohi, pitäisi aina seurailla lähiseudun kulttuuritarjontaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa! ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musikaalit eivät ole mun lemppareita, mutta tämä oli ihana! <3
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Ihanalle kuulostaa! Etenkin tuo vapaa viikonloppu ja grillaus 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaalle viikonlopulle sattui vielä loistokelit. :)

   Poista
 6. Tuo Parikan kirja on omallakin lukulistalla! :) Kuullut siitä pelkästään hyvää!

  VastaaPoista

Instagram