Viikko 18 - juhlia ja uusia hiuksia

sunnuntai 5. toukokuuta 2019
Viikon oma-aika

Kasvatuspiiri. Keskestelimme kevään viimeisessä kasvatuspiirin kokoontumisessa lomapaineista. Jos haluat tietää mikä on kasvatuspiiri, niin olen kirjoittanut siitä viime syksynä blogiin otsikolla Perustaisitko sinä kasvatuspiirin?Viikon juhlat

Ystäväni vauvan ristiäisiä juhlittiin lauantaina. Minä sain kunnian olla yksi kummeista. Myös mies on kummi, mutta hän ei valitettavasti päässyt paikalle.

Vappuaattona paistoimme munkkeja ja joimme simaa. Vappupäivänä meillä oli ystäväperheen kanssa brunssi. Kirjoitinkin blogiin meidän brunssiherkuista.

Viikon kirja

Johanna Venho, Ensimmäinen nainen

Ensimmäinen nainen on historiallinen romaani Sylvi Kekkosesta. Oli mielenkiintoista kuulla herkän, lähes erityisherkän naisen elämästä vahvan miehen varjossa. Sylvi ei kuitenkaan ole hiljainen ja saamaton, vaan rohkea, feministi ja jopa radikaali.


Viikon raivot (Kesto 1h 50min, anteeksi naapurit)

9-vuotias oli todella pettynyt ja raivoissaan, kun emme päästäneet häntä flunssaisena futisturnaukseen. 11-vuotias kokeili samaan aikaan rajoja sen suhteen, saako hän jättää ristiäiset väliin. 5-vuotias taas temppuilee lähes päivittäin vaatteidensa kanssa. Ongelma on se, että suurin osa sukista ja housuista tuntuu pahalta. Samaan aikaan sisarustensa kanssa hänellä oli suuri juhlavaatekriisi. Mikään monista juhlamekoista ei tuntunut hyvältä. Lopulta tyttö lähti ristiäisiin Marimekon taskumekossa ja punaisissa sukkahousulegginsseissä. Ehkä olisi aika taas kerrata Kasvuntaika tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelän Myrskyn sydän-valmennuksen opit. 
Viikon hiusjutut

Minä aloitin Curly girl-metodin testaamisen. Vielä ei ole kauniita kiharoita näkynyt. Laineita, pörröä ja sateessa sekä pipon alla suoristuvia hiuksia on nähty.

Esikoinen leikkasi vappuna pikkuveljensä hiukset koneella siiliksi. Hieman järkyttyneinä seurasimme, miten ananaksesta tuli siili. Poika itse on tyytyväinen ja korisjoukkueessa muutama muukin näytti leikanneen siilin ennen pääsiäistä.

Paljon mahtui taas kaikenlaista viikkoon. Ensi viikolla olisikin taas useamman viikon jälkeen viisipäiväinen työviikko. Nämä lyhyet työviikot ovat kieltämättä tuntuneet varsin kivoilta.


Miten sinun viikkosi meni? 

Mukavaa uutta viikkoa!

10 kommenttia

 1. Tuosta Curly Girlistä on joka paikassa, ehkä pitäisi itsekin tarkemmin katsoa mistä on kyse ja kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika villitys tästä on tullut. Kirjoitin blogipostauksenkin aiheesta.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää pojan siilitukka. Minä olen tuota meidän 16v jannua yrittänyt saada parturiin nyt kuukauden verran, tukka alkaa olla aikamoinen pörrökasa, koska hänellä on vielä loivaa kiharaa tukassaan.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni pojalle sopii malli, jossa hiukset ovat päältä vähän pidemmät. Mutta koskas äidin mielipidettä on kuunneltu...
   Ihanaa viikkoa Outi!

   Poista
 3. Odotan innolla kommentteja tuosta CG-metodista! Ja tosiaan, nuo juhlat kuulostaa kivalle brunsseineen kaikkineen!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin kokemuksiani metodista uusimpaan blogipostaukseeni.

   Poista
 4. Ihania kuulumisia! Uhmailut eri ikäluokissa kuulostaa tutulta. Ja kyllä me tästäkin viikosta selvitään, believe me!

  VastaaPoista
 5. Teillä on ainakin menoa ja meininkiä! CG-metodi kiinnostaa kyllä kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vquhtia riittää joka viikolle. Täytyy välillä muistaa hidastaa.

   Poista

Instagram