Mustaa ja valkoista - Kotikatu

sunnuntai 28. elokuuta 2016
Olemme maaliskuusta saakka asuneet väliaikaiseksi tarkoitetussa ja liian pienessä asunnossa. Kodiksi tätä kuitenkin kutsutaan ja yritämme järjestää tämän mahdollisimman mukavaksi ja toimivaksi. Haastetta tässä on ollut, sillä meidän kuusihenkinen perhe asuu 79,5 neliön kerrostalo kolmiossa.Jos sisällä on välillä ahdasta ja ahdistavaa, niin tunne jatkuu myös ulkona. Taloyhtiön säännöissä on kielletty lasten leikkiminen asfalttialueilla. Ymmärrän kyllä, että isommat lapset voisivat aiheuttaa häiriötä ja meteliä pyöräillessään ja pelatessaan esimerkiksi jalkapalloa lähellä ihmisten parvekkeita. Valituksia on kuitenkin saanut myös taapero nelipyöräisellä potkulaudalla ajaessaan sekä pojat pelatessaan turvallisen välimatkan päässä talon ikkunoista. Kävi kyllä mielessä, että mies voisi järjestää kavereilleen äänekkäät säbäpelit asfaltilla. Järjestyssäännöt, kun kielsivät vain lasten leikkimisen asfaltilla. Näissä taloissa asuu toki myös todella mukavia ihmisiä, mutta yksikin valittaja vaikuttaa tunnelmaan.Pihassa kasvavista ruusunmarjapensaista tulee mieleen oma lapsuuteni. Olen itse asunut lapsena Helsingissä kerrostalossa ja ruusunmarjoja kasvoi myös lapsuuteni pihoilla. Edellisen kotimme pihalla taas kasvoi iso ja kaunis hortensia. Se tulee aina mieleeni, kun kävelen sisälle. Nyt lähellä ulko-ovea kasvaa pienet hortensia pensaat. Vielä en ole kokenut suurta kaipuuta päästä kuopsuttelemaan omaa pihaa ja tekemään muita pihatöitä. Olen nauttinut kerrostaloelämän hyvistä puolista. Riittää kun siivoaa oman kotinsa ja vie roskat roskiin. Pihallakin tulee vietettyä aikaa lasten kanssa ja toki myös noukittua muutama roska silloin tällöin. 
Osallistun näillä kuvilla pihakadustamme Nauran auringolle -blogin Mustaa ja valkoista -haasteeseen.

Mukavaa viikkoa!

8 kommenttia

 1. Jopas on pottumaiset järjestyssäännöt - ja valittavat naapurit ovat niitä, jotka voisivat muuttaa jonnekin yksinäiselle saarelle - tosin silloin ei olisi mitään, mistä valittaa. Suurin osa noista normaalista elämänmenoon kuuluvasta leikistä tai äänistä valittavista kuuluu lajiin, että jos mitään valitettavaa ei ole, se keksitään. Itselläni oli ilo kerran omata naapuri, joka valitti mm. minun ja silloisen kihlattuni pitämistä yli yön jatkuneista juhlista ja metelistä viikonloppuna, jolloin olimme olleet ihan tyystin toisella paikkakunnalla. Samainen rouva tiputteli postiluukusta kirjelappusia, joiden kieli ei ollut lapsille sallittua ja kun tuli hississä tai pihalla vastaan, oli kuin itse aurinko. Näitä ammattivalittajia vain valitettavasti löytyy joka taloyhtiöstä - näin silloinen isännöitsijämme kertoi, kun soitin hänelle asiasta.
  Tsemppiä teille ja ihanaa kesän viimeistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että tämä meidän naapuri on ollut mukana järjestämässä tätä "lapset eivät saa leikkiä asfalttialueella" kohtaa järjestyssääntöihin. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. No on se harmillista kun eivät lapsetkaan saa leikkiä rauhassa! Kivat kuvat kuitenkin ja kiitos kun osallistuit haasteeseen! Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Jään odottamaan seuraavaa aihetta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ei tarvitse sanoa mitään. :) Minä ainakin jään aika usein sanattomaksi.

   Poista
 4. Oi oi. Kuvat ovat hyviä, mutta kuvauskohteen nähtyäni ei voi muuta sanoa.
  Mutta ihana, että kerroit kuvin tämän. Toivottavasti pääsette pois väliaikaisuudestanne. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väliaikaisuutta kestää vielä puolisen vuotta.

   Poista

Instagram