Pitkästä aikaa jotain valmista - piirakkasukat

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016
Annoin siskolleni syksyllä synttärilahjaksi sukkalahjakortin. Siskoni sai siis itse päättää millaiset sukat ja mistä langasta hän haluaa. WhatsApp-viestittelyn jälkeen päädyin neulomaan harmaita piirakkasukkia.
Sukat neuloin hitaasti, mutta kuvat ovat nopeita räpsyjä siskontytön synttäreiltä. Tärähtäneiltä kuvilta ei vältytty. Ja eksyipä yhteen kuvaan suloinen sinisilmäinen dalmatialainenkin.


Huomaan, että hiljaisen syksyn jälkeen neulomisinnostus on lisääntymässä. Muinakin vuosina olen huomannut saman. Neulon keväällä enemmän kuin syksyllä. Jopa kesällä tulee neulottua ja innostus sitten hiipuu syksyä kohti.

Miten teillä muilla? Onko millaisia vuodenaika vaihteluja neulomisessa?
 


 Piirakkasukat
 
Ohje: Novita
Lanka: Seitsemän veljestä
 


15 kommenttia

 1. Kivat sukat! :) Minulla käsityöinnostus selvästi hiipuu kesällä, ei tee mieli pidellä lämpimiä lankoja. :D nyt tosin olen löytänyt ompelun salat, ehkä sitä sitten kesällä?

  VastaaPoista
 2. Kivat on! :D Minä en siis oikeastaan osaa neuloa, mutta eilen sovimme tyttöporukan kanssa että perustamme "kutomista & kuoharia"-kerhon! Ehkä siellä tulisi sitten opittua.. Hahaa..

  VastaaPoista
 3. Piirakat vaan on aina kauniit :) vanha ihana klassikko malli :) Sovelsin muuten itse sitä kynsikkäisiin / kämmekkäisiin :) käys kurkkaa blogin puolelta jos kiinnostaa :) mutta itse kysymykseen, aikaisemmin kun en ollut näin intohimoinen neuloja huomasin aina kesän tullen puikkojen jääneen pölyttymään ja syksyllä kun lehdet alkaa kellertämään kaivoin puikot esiin. Nykyään neulon läpi vuoden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä kurkkaamassa. Piirakat ovat kyllä kaunis ja yllättävän helppo malli!

   Poista
 4. Ihanat! Mä en osaa neuloa, mutta ihailen muiden tuotoksia täysin siemauksin :). Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin opettelin neulomaan ja virkkaamaan vasta aikuisena, kun lapsiakin oli jo syntynyt.

   Poista
 5. Ihanat piirakat! Mulla on ollu piirakoita aikanaan tuhannet erilaiset, kun mun mummu neuloi näitä ja näistä tuli yliannostus. Nyt, kun itsekin oon uskaltautunut sukkia neulomaan ja oon nähnyt niin monet ihanat niin mua alkaa kiinnostamaan kokeilla itsekin :) Mun tekee useimmiten mieli neuloa syksyisin eli uskoisin, että sykli menee just toisinpäin kuin sulla. Toisaalta, oon nyt vasta puolisen vuotta neulonut aktiivisemmin. Hankala sanoa mutta mua useimmiten kesällä puraisee liikuntakärpänen, joka nyt ois erityisen tervetullut raskauskilojen karkoittaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla piirakat tökki pitkän aikaa. Nyt vasta iän myötä olen alkanut tykkäämään.

   Poista
 6. Kauniit sukat. Omat lempisukkani ovat samaa kuosia. Niin kauniit etten juuri raaski edes pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä minun pitäisi tehdä itsellekin piirakat.

   Poista
 7. Nuo ovat minustakin kauneimmat sukat! Mamma opetti minulle tekniikan, mutta harmi kun ei ole kolmeen vuoteen tullut tehtyä niin olen kyllä unohtanut.. Täytyy varmaan mennä ensi kerralla ruutupaperin kanssa ja kysyä ohje talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on kyllä helppo. Riittää kun osaa oikean, nurjan ja langankierron.

   Poista

Instagram