Markkinoilla

tiistai 8. syyskuuta 2015
 
 
Olin ajatellut kirjoittaa Suomen suurimmista yksipäiväisistä markkinoista, jotka järjestettiin viime lauantaina Hartolassa. Markkinat ovat saaneet alkunsa vuoden 1937 pestuumarkkinoista. Nykyään markkinoilla on noin 500 myyjää ja noin 30 000 kävijää. Hartolan markkinoilla käyminen on kuulunut jo lapsuudenperheeni ja myös monen sukulaiseni perinteisiin. Nyt olen oman perheenikin kanssa käynyt markkinoilla jo varsin monta kertaa.  Useampi perheemme lapsista on kokenut ensimmäiset markkinansa kantoliinassa.

 

Tänä vuonna markkinoilla kiertely jäi harmittavan lyhyeksi rankan sateen ja ukkosen vuoksi. Valokuviakin tuli otettua vain muutama. Pahimmalta kastumiselta kuitenkin vältyimme, kun ehdimme mummoni luokse sadetta ja ukkosta pitämään.


Sen verran ehdimme ostoksia tehdä, että lapset saivat nahkarukkaset talveksi ja ison säkin karkkeja ja lakuja. Itselleni löysin trikoopipon. Markkinarinkelikin ostettiin. Se tosin oli kuivuutensa vuoksi pettymys. Tuli siitä sentään hyviä köyhiä ritareita.


 
Lyhyeksi jäänyt markkinapäivä korvautui sillä, että pääsimme Luhankaan saunomaan lauttasaunaan ja uimaan Päijänteeseen. Oli muuten tämän kesän toinen ja varmasti viimeinen uinti minulle. Vesi oli kuulemma 18 asteista.Ps. Viime vuonna markkinoilla oli aurinkoista ja mukavaa. Kuvia viime vuodelta löytyy vuoden takaisesta Syyskuu-postauksesta.

Pps. Lisää kuvia viime viikonlopusta ja meidän arjesta löytyy minna_kiljustenblogi nimellä Instagramista.

Oletko kuullut Hartolan markkinoista tai kenties käynytkin niillä?
 
Mukavaa syyskuista viikkoa!

2 kommenttia

  1. Tykkään myös markkinoista, mistä varmaankin johtuu, että täällä Algeriassa tykkään basaareista. Tunnelma on vähän sama. Harmi, että ukkonen tuli häiritsemään markkinoita! Markkinarinkeli on suurta herkkua, mutta äidilläni on tapana ostaa ainoastaan yhden tietyn (olikohan Porisevan?!) rinkeleitä, koska ne ovat "taatusti hyviä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän tulee käytyä ulkomailla markkinoilla useammin kuin Suomessa. Esim. Espanjassa niitä onkin useamman kerran viikossa. Suomessa on vain nämä yhdet, joissa yleensä käydään. Ja tietty odotukset on korkealla sään ja kaiken muunkin suhteen.

      Poista

Instagram