Vuorotyöläisen äitienpäivä

keskiviikko 12. toukokuuta 2021


 

Minulla oli äitienpäivänä töitä 9-21, joten tänä vuonna perinteinen äitienpäivän vietto jäi välistä. Sanoin lapsille etukäteen, että he saavat nukkua sunnuntaiaamuna niin pitkään kuin haluavat, minä vain syön ja lähden töihin. Aamulla ehdin nähdä nopeasti kaikki lapset nukkuvaa esikoista lukuunottamatta. Tytöt olivat tehneet kortit ja pienet lahjat koulussa. Nuoremman pojan askartelemaan kauniiseen laatikkoon oli pakattu lahjani eli Polarin älykello. Loppupäivän olin töissä ja kiirettä riitti. Lounastauolle tilasimme muutaman työkavarin kanssa kebabit. 


Ihan näin vähällä juhlinnalla ei äitienpäivää sivuutettu. Lauantaina miehen vanhemmat kävivät meillä kylässä. Olemme nähneet heitä viimeksi lokakuun alussa. Aloitin aamun miehen kanssa lenkillä. Minulla on menossa 8 viikon treeniohjelma "nollasta viiden kilsan juoksijaksi". Kun palasimme lenkiltä tytöt olivat yllättäneet. 11-vuotias oli tehnyt croisantteja ja 7-vuotias oli kattanut minulle aamupalan tarjottimelle. Oli miehen keittämää puuroa, kaksi leipää justolla, kinkulla, salaatilla ja tomaatilla. Lempimukissani oli karpalomehua. Tyttö oli käynyt keräämässä pihalta kukkia snapsilasiin. Aamupalan tekeminen minulle oli tytön idea, josta on kiittäminen ekaluokan opettajaa. Opettaja oli kehottanut lapsia yllättämään äidit aamiaisella. 


Lauantaina nautimme alkoholittomat karpalodrinkit ja grillasimme HK:n uutuus tuotteita. 


Karpalodrinkki 

1 litra Ocean Spray karpalomehujuomaa
1 litra lime/sitruunalimsaa
Jäitä
Koristeeksi lime siivuja ja mustikoita

*Ocean Spray karpalomehujuoma saatu 


Äitienpäivän etkojen ruoka


Grillissä: 

HK Viljaporsaan kasslerlankku, Smoky BBQ
Grillisiivut viljaporsaan sisäpaistista, Tennesee BBQ
Jauhelihapihveja (nirsoimmille lapsille)
Paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia

Uunissa: 

Lohkoperunat, voideltu valkosipulivoilla paiston loppuvaiheessa
Parsa

Mozzarellasalaatti


Teini oli haltioissaan, kun tarjolla oli niin monenlaista lihaa. Kaikki maistui kuulemma hyvältä. Niin maistui muillekin. Grillimestari kehui etenkin kasslerlankkua, jonka valmistaminen grillissä oli helppoa ja lopputulos oli maukas. 


* HK:n tuotteet saatu


Alla olevassa kuvassa on äitienpäivän etkot 2021 ja oikella puolella äitienpäivä 2016.
8 kommenttia

 1. Oma äitinikin on aikanaan ollut vuorotyössä, joten erilaisten juhlien järjetäminen on mennyt sitten hieman hänen vuorojensa mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ollut viimeksi vuorotöissä 10 vuotta sitten, joten lapset eivät sitä muista. Tämä vuorotyö on uusi tilanne heille. Joulun ja pääsiäisen olin vapaalla, joten tämä äitienpäivä oli eka juhlapäivä, jonka olin pois kotoa.

   Poista
 2. Ohhoh, aikamoinen työrupeama sulla. Itse olen vuorotyössä, mutta en mitenkään pahasti. Välillä tosin meilläkin voidaan olla töissä sinne 02 mutta sekin on oma valinta jos tahtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoin vielä toisella 12 tuntisella työpäivällä ylitöiden merkeissä, mutta nyt nautin vapaista.

   Poista
 3. Mielenkiintoisesti kirjoitettu postaus! Tärkeää tuoda sekin ilmi että vaikka on vuorotyössä, se ei tarkoita että jostain jäisi paitsi, sen voi toteuttaa sitten toisena päivänä!❤️

  VastaaPoista
 4. Meillä juhlittiin minun äitiä jo lauantaina. Sunnuntaina soitimme facetime puhelun Rachidin äidille Marokkoon ja samalla vähän juhlimme minun äitiyttäni.
  Ihana kuva sinusta ja lapsista. Hurjasti on kaikille (paitsi sinulle) :D tullut pituutta lisää :)
  Ihanaa helatorstaita Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista huomaa, miten lapset kasvaa.

   Ihanaa viikkoa Outi! <3

   Poista

Instagram