Miten kaikin tavoin hiihtoloma voi mennä pieleen?

keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Neljällä lapsellamme oli viikon hiihtoloma koulusta. Minä sain heidän lomaviikolleen kuusi vapaapäivää käyttämällä työaikapankkiin kertyneitä tunteja. Miehen oli tarkoitus myös lomailla. Loman lähetessä miehen lomapäivät vähenivät. Töissä oli liian kiireistä. Lopulta mies ei voinut pitää yhtään lomapäivää. Päinvastoin hänellä oli pitkiä työpäiviä lasten lomaviikon alussa. Lopulta meillä oli yksi yhteinen koko perheen vapaapäivä hiihtoloman aikana, lomaviikon ensimmäinen sunnuntai. Meillä oli haaveissa matkustaa Keski-Suomeen äitini ja hänen miehensä luokse, jos vain koronatilanne sen sallii. Ei sallinut. Koronatilanne huononi juuri ennen lomia, eikä ollut suositeltavaa matkustaa. Niinpä reissu peruttiin yhteisellä päätöksellä. 

Olin haaveillut retkiluistelusta lomalla, mutta plussakeli vesitti luisteluhaaveet röpelöittämällä jään. 
Mitä me sitten teimme lomalla? 


Vaihdoimme tyttöjen huoneita. Kuopus sai vaihdossa isomman huoneen ja enemmän leikkitilaa. Tällainen siivoaminen ja järjestely oli minulle uudenlainen lomakokemus. Yleensä en halua käyttää lomaani siivoamiseen. 

Minä kävin kolme kertaa hiihtämässä. Viimeinen kerta jäi erityisesti mieleen, sillä suksivalinta ei osunut kohdalleen. Sukset eivät pitäneet yhtään. Tasatyönnöin eteneminen oli raskasta ja välillä yritin luisteluhiihtoa, joka ei oikein ole minun juttu. Ainakaan perinteisen tyylin 
suksilla ja monoilla.
Kohokohtia tällä lomalla oli illalla television katselu ja herkkujen syöminen. 10-vuotiaan kanssa teimme yhdessä donitseja ja vohveleita. Televisiosta katselimme muun muassa Putousta, Master Chefiä, Myyrää, Kuutamolla-sarjaa ja Sukuni tarinaa. Yle Areenasta katsoin Unelmaa Lapista. Miehen kanssa aloimme seuraamaan Maajusseja maailmalla. Luin myös kirjoja ja kuuntelin äänikirjoja. Kävimme Heinolassa katsomassa valotaidetta. Alexander Reichsteinin He olivat täällä -valonäytelmän 1800-luvun hahmot olivat esillä hiihtolomaviikolla Heinolan Rantapuistossa. Mieskin ehti töiltään meidän mukaan Heinolaan. Hänen jääkiekossa katkenneiden hampaiden tilalle tehdyt tekohampaat värjäytyivät erikoisen värisiksi ultraviolettivalossa. Jos tämä blogipostaus kuulostaa rasittavalta valitukselta, niin tämä ei ole mitään siihen verrattuna, mitä perheeni on saanut kuulla viime aikoina. 

Onneksi kiukutteluni ja synkät ajatukseni pilasit vain lähinnä oman lomatunnelmani. Nyt kun katselen jälkeenpäin lomaviikon kuvia kännykästä, niin viikko ei näytä ollenkaan niin pahalta. Olihan meillä paljon mukavia hetkiä. Moni kaveri ja somekaveri tuntui lomailevan Lapissa hiihtolomalla. Heidän kuvien katsomista somessa oli pakko vältellä. Olin liian kateellinen. 
Mukavaa viikkoa!  


11 kommenttia

 1. Minä olin hiihtoloma viikon töissä, kun perheen miehet lomaili, blääh! Välillä tosiaan oon itsekin tajunnut, että ei se viikko niin kamala ollutkaan kun alkaa ajatella asiaa tarkemmin.Yleensä päiviin kuitenkin mahtuu enemmän hyvää kuin huonoa.
  Minä en ole muuten vuosiin hiihtänyt ja tänä talvena (ekaa kertaa sitten kouluvuosien) teki mieli mennä hiihtämään, mutta eipä ollut suksia ja monoja moiseen puuhaan.
  Mukavaa viikkoa sulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin ollut sen verran luminen talvi, että monet ovat innostuneet hiihtämään. Heräsin juuri ja näin unta hiihtämisestä ja siitä, että suksi luisti. Olikohan enne? Viikonloppuna hiihtämään!

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Mulla ei ole ollut vuosiin talvilomaa, joten oikean ihanalta kuulosti teidän loma ihan kotonakin :)

  VastaaPoista
 3. Joskus tosiaan on hyvä, että ottaa niitä kuvia, niin voi löytää myöhemmin asioista jotakin hyvääkin.

  VastaaPoista
 4. Mulle iski sama talvilomakateus Instassa vilisevien Lapin hohtavilta hangilta välitettyjen lomatunnelmien takia. Väsyneenä olin kateellisempi kuin virkeämpänä, jolloin jaksoin jopa toivottaa hyvää lomaa ja ajatella, että onpas tosiaan kaunista.

  Ja totta. Jos ei pidä tai luista, hiihdosta on hauskuus kaukana.

  Semppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos miehen loma ei olisi peruuntunut, olisin kestänyt Lappi-kuvat paremmin. Tsempit ilmeisesti auttoivat, koska nyt olen päässyt asiasta yli.

   Poista
 5. Tämä on kyllä niin erikoista aikaa, toivottavasti helpottaisi pian!

  VastaaPoista
 6. Meidän lomaviikko meni oikeastaan kuin mikä tahansa viikko, vain ilman koulua. Ihan hyvältä sekin tuntui, sai nukkua pidempään ja olla ilman aikatauluja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua harmitti miehen peruuntunut loma. Ei juuri saanut aamulla nukkua, kun miehen kello herätti ja hän tekee etätöitä meidän makuuhuoneessa.

   Poista

Instagram