Lapset mukaan ruuanlaittoon ja tarjoiluun - vinkit hampurilaisjuhliin

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Viime viikolla vierailimme miehen siskon perheen luona Mikkelissä. Vierailut Mikkelissä ovat aina mukavia. Lapsilla on seuraa serkuista ja meille aikuisille on myös mukavaa seuraa. Tällä kertaa lapset innostuivat ottamaan vastuuta ruuanlaitosta. Järjestimme yhdessä hampurilaisjuhlat.


Ensin isommat lapset ottivat vastaan tilaukset. He kyselivät kaikilta täytteet hampurilaiseen. Valittavana oli myös bataattiranskalaiset tai tavalliset ranskalaiset. Muutaman tilauksen lapset hoitivat puhelimella, kun syömään kutsuttiin myös lasten täti miehensä kanssa.
Kaupassa ja uimassa käynnin jälkeen alkoi grillaus. Aikuiset hoitivat grillauksen ja isommat lapset hoitivat hampurilaisten kokoamisen tilausten mukaan. Pienimmät tarjoilivat ja avustivat.

Meidän täytevaihtoehdot hampurilaiseen

Naudanlihapihvi
Kanafilee
Kasvispihvi
Halloumi
Kananmuna
Cheddarjuusto
Tomaatti
Salaatti
Suolakurkku
Aioli
Paprikamajoneesi
Ketsuppi

Minkälaiset hampurilaisen sinä tilaisit?

Minä tilasin hampurilaisen, johon tuli kanafilee, halloumi, tomaatti, salaatti, aioli ja ketsuppi. Lisäksi valitsin bataattiranskalaiset.


Löytyykö teidän lapsista innokkaita ruuanlaittajia? 

Meidän 9-vuotias tyttö tykkää leipoa. Isoveljiä joutuu hieman innostamaan ja motivoimaan keittiöpuuhiin. Nälän yllättäessä keittäisivät mielellään vain nuudeleita itselleen.

12 kommenttia

 1. Innokkaasti tuo pikkuneiti roikkuu aina äidin lahkeissa ruokaa laittaessa - ja ehdottomasti pitää syliin päästä näkemään mitä tapahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siitä onkin jo vuosia kun omat lapset roikkuivat lahkeissa kun ruokaa laitettiin. Välillä istuivat vieressä syöttötuolissa, kun yhdessä tehtiin ruokaa.

   Poista
 2. Kohta 4-vuotias tyttöni on etenkin erityisen kova leipomaan! Aina valmiina tekemään kakkuja :) Herkulliset juhlat teillä.

  VastaaPoista
 3. Lapset on aina innokkaita kokkailemaan. Tää on hyvää yhteistä tekemistä ja lapsi tuntee kuuluvansa joukkoon :)

  VastaaPoista
 4. Meillä poika kokkaa munakkaita, nuudeliwokkeja ja uuniruokia :)
  Minun hampurilaiseen tulisi naudan jauhelihapihvi, cheddar, kananmuna, tomaatti, majoneesi, salaatti ja ketsuppi!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea tuo lasten kokkailu! Meillä on aina joskus pizzeria, jossa jokainen saa tehdä mieleisensä pizzan :) Mun hamppari olisi just samanlainen kuin sun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsoja meilläkin tehdään. 3/4 lapsista vaan haluavat joka kerta samat täytteet.
   Hyvä hampparivalinta sinulla!

   Poista
 6. Olipa ihana idea osallistaa lapsia :). Itse odotan innolla sitä aikaa kun on oma lapsi kenen kanssa kokkailla yhdessä.

  VastaaPoista

Instagram