Viikko 25 - melkein lomalla

maanantai 24. kesäkuuta 2019
Kesälomaan on vielä aikaa, mutta viime viikolla sain jo hieman esimakua lomasta. Minulla oli vain yksi hoitolapsi ja hänkin oli vain pari päivää hoidossa.Viikon treenit


Ostin Lidlistä uudet housut ja ne pääsivätkin heti käyttöön. Pojalla oli koriksessa 1,5 tunnin juoksukoulu. Koska olen tällä hetkellä perheen ainoa kuski vein pojan treeneihin ja käytin treeniajan lenkkeilemällä itse. Kiersin Radiomäen lenkkiä ja nousin joka kierroksella myös portaita. Sade ajoi minut hetkeksi autoon istumaan. Myöhemmin kävin vielä kaverin ja hänen koiransa kanssa kävelylenkillä.

Seuraavana päivänä pyöräilin puistojoogaan. Teki hyvää porrastreenin kipeyttämille lihaksille.
Viikon yökyläilyt

Pojat halusivat nukkua kaverinsa kanssa trampoliinilla. Itikat ajoivat nuoremman pojan puolen yön aikaan sisälle. Vanhempi siirtyi kaverinsa kanssa trampalle nostettuun telttaan nukkumaan.

Sunnuntaina neljä poikaa kokeili trampalla nukkumista. Sade ajoi kaikki nukkumaan meidän alakertaan.

Tytöt halusivat nukkua kesähuoneessa kahden kaverinsa kanssa. Meidän nuorin päätti jo hyvissä ajoin, että nukkuukin sisällä. Vanhempi tyttö ja kaksi kaveria kävivät kesähuoneeseen nukkumaan. Yhdentoista aikaan kaverit lähtivät omaan kotiinsa ja tyttö tuli sisälle, koska uni ei tullut.

Varsin levottomia nukkujia täällä Minnan majatalossa!


Viikon lounas

Välillä kateellisena ajattelen pariskuntia, jotka käyvät yhdessä lounaalla arkisin. Meillä mies syö töissä ja minä syön hoitolasten kanssa kotona itse tekemääni ruokaa. Tiistaina kävimme lounaalla Salpakankaan Bus Burgerissa. Minä, mies ja neljä lasta. Melkein lounastreffit siis. Mies teki etätöitä kotona murtuneen jalkansa takia ja minulla oli vapaapäivä. 
Viikon ostos

Ostin tytöille pienen altaan Barbien uittamista varten. Lapset ovat uineet itse altaassa Barbeja enemmän. Paljon iloa pienestä altaasta. Myös juhannukseksi ostamani kumi-vene on ollut hitti. 
Viikon uinnit

Vein lapset vapaapäivänäni maauimalaan. Juhannuksena lapset uivat Vesijärvessä. Muut puljaamiset tapahtuivatkin oman pihan pikkualtaassa. Pojat myös pyöräilivät kavereidensa kanssa uimarannoille.


Viikon rennoin työpäivä

Torstaina minulla oli vain yksi hoitolapsi. Olimme antaneet hänelle synttärilahjaksi Leo's Leikkimaa-käynnin. Vietin aamupäivä  hoitolapsen ja oman nuorimman lapseni kanssa lähes tyhjässä Leo's Leikkimaassa. Itse kävin paikassa ensimmäistä kertaa. Oli iloinen yllätys, miten aikuinenkin mahtui seisomaan kiipeilytelineissä. 


Viikon juhlat 

Juhannuksesta kirjoitinkin jo kaksi postausta blogiin. Juhannus numeroina ja Juhannus 2019 - En ehkä olekaan mökki-ihminen.

Sunnuntaina ystäväperhe kutsui meidät vohveleille heidän pihaansa. Vohveleita, erilaisia itsetehtyjä hilloja ja mehuja, aurinkoa. Monta tuntia vierähti nopeasti. Mukava tauko sunnuntaiseen siivouspäivään.Viikon kirjat

Soili Pohjalainen, Käyttövehkeitä
Minna Canth, Hanna

Pohjalaisen Käyttövehkeitä oli yhtäaikaa hauska ja traaginen. 80-luvulla lapsuutta viettäneelle kirja oli myös nostalginen.

Canthin Hannan luin lukupiiri-kirjana. Vanhahtavaa tekstiä. Kirjan päähenkilö alkoi loppua kohti ärsyttää. Kasvukertomus, jossa päähenkilö ei kasvanut tarpeeksi.

Sunnuntai-iltana taivas oli maagisen värinen ja upea sateenkaarikin nähtiin.Mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia

 1. Koskas sinä pääset lomailemaan! Minulla vielä neljä pitkää päivää töitä (oikeasti pitkää, teen 9h päivässä). Miten pitkiä muuten sinun työpäivät ovat? Oho, tulipas nyt enemmän kysely kommentti kuin kommenttikommentti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on heinäkuun puolessa välissä 3 vko lomaa. Mun työpäivät ovat nykyään max. 9h tai jopa alle 8h.
   Tsemppiä viimeisiin työpäiviin!

   Poista
 2. Kivoja nämä sun viikkopostaukset!:) Jää itsellekin jälki ihan tavallisesta arjesta, mikä usein jälkeenpäin tuntuu kaikkein arvokkaimmalta.<3 Hih, tuo yökyläilyrumba kuulosti hauskalta.;D
  Mun juhannus meni enimmäkseen lukiessa.:))) Syötiin hyvin ja käytiin yhtenä iltana paljuilemassa veljeni luona. Rauhallista.<3
  Kivaa loppuviikkoa Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on kiva selailla taaksepäin. Nopeasti unohtuu millaista arki on ollut vasta hetki sitten.
   Teidän juhannus kuulostaa ihanalta! Lukemista ja rauhallista oloa kaipisin juuri nyt.
   Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 3. Ihana tuo "trampoliini-huone" :D Muistan itse myös pienenä miten esimerkiksi teltassa oli vaikea saada unen päästä kiinni. Yritimme silti, ja joskus nukuimme mökkisaaressa teltassa viikkotolkulla. Siitä on jäänyt kiva muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole montaa yötä teltassa nukkunut. Joskus lapsena kaverin vanhempien mökillä nukuttiin teltassa. Aamulla heräsin siihen, kun kissa tökki päätäni tassullaan teltan kankaan läpi.

   Poista

Instagram