Viikko 4

tiistai 29. tammikuuta 2019Viikon kirjat:

Ilkka Luukkonen: Kongolainen kampa
Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää


Viikon soittolista:

Kielinuppu: Viikonpäiväsoppa
Kielinuppu: Kulkuneuvoja


Viikon kilometrit:

Mies: yli 9000km
Minä: 58,8km treenikuskauksia


Viikon puuhat:

YouTuben jooga-videot
Kiehuvan veden heittäminen pakkasessa


Viikon ruuat:

Miehen ja tyttöjen leipomat korvapuustit
Pojan laatikosta löytynyt eväsleipä


Viime viikolla luin loppuun Ilkka Luukkosen Kongolaisen kamman. Kirja oli lukupiirimme tammikuun kirja. Ei mene lempikirjojen joukkoon. Sen verran kiinnostava oli kuitenkin, että luin kirjan loppuun E-kirjana kännykältä niskat jumissa, pää kipeänä ja Buranan voimalla. Gail Honeymanin Eleanorille kuuluu ihan hyvää on myös lukupiirin kirja. Meinasin lopettaa kuuntelun alkuvaiheessa. Kirja vaikutti tylsältä. Juuri kun olin lopettamassa, kuunneltuani kirjaa alle 20%:a, kirja tempaisikin mukaansa ja loput kirjasta kuuntelin nopealla aikataululla. Oli pakko saada tietää, mitä kirjassa tapahtuu. Ja olihan kirja myös viihdyttävä ja koskettava.

Hoitolasten kanssa kuuntelimme YouTubesta Kielinupun Viikonpäiväsoppaa ja Kulkuneuvolaulua sekä lauloimme mukana. Kulkuneuvolauluun meillä on oma koreografiakin. Muitakin Kielinupun kappaleita kuuntelimme, mutta nämä kaksi olivat ehdottomat suosikit.

Meidän 8-vuotias tyttö oli yhden yön futisleirillä. Mies lähti työmatkalle Singaporeen. 12-vuotias esikoinen taas lähti salibandyn maajoukkuetieleirille. Minä kuljetin lapsia treeneihin kotikaupungissa.

Joogasin muutaman kerran YouTube videoiden tahtiin. Kyse ei ollut monista minuuteista, mutta asian julkisesti kertominen toivottavasti lisää joogaminuutteja tällä viikolla ja tulevaisuudessa.

Minua ainakin kiinnostaa, mitä muut ihmiset syövät. Muiden ruuista saa ideoita omiinkin ruokiin. Meidän viime viikon lounaslista oli tällainen.

Ma: broileripyörykät, peruna, porkkanaraaste
Ti: punajuripasta, raejuusto, (sinihomejuusto), pähkinät, salaatti
Ke: chili con carne, makarooni, kurkku
To: kanakeitto
Pe: uunikala juustokastikkeessa, uunitomaatit, peruna, paprika

Mies ja tytöt innostuivat leipomaan perjantaina korvapuusteja 8-vuotiaan toiveesta. Viikon ylivoimainen ällötys oli pojan huoneesta löytynyt eväsrasia. Varmaksi en voi sanoa oliko kyseessä ruisleipä vai vaalea leipä. Sitäkään en tiedä oliko välissä juustoa vai kinkkua. Kaikki näytti samanväriseltä.
Hauskaa viikkoa!

10 kommenttia

 1. Nuo jälkimmäiset yllärit aiheuttavat aina vilunväreitä :D

  VastaaPoista
 2. Voi ällötys tuota leipää!!! Itsekin ajattelin katsella joogavideoita tubesta, ihan jotain aloittelijan versioita vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa joogaa täälläkin ja lyhyitä videoita. Miten sitä voikaan ihminen olla jäykkä?!

   Poista
 3. Voi apua tuo eväsrasia :D Olen tuollaisia löydöksiä tehnyt kyllä itsekin, työpaikan jääkaapista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisen työpaikan jääkaapissa muistan nähneeni eväitä, joista ei enää voinut sanoa mistä ruuasta on alunperin ollut kyse. Nyt tuli ällöttävän lähelle tämä löytö.

   Poista
 4. Yyhhh ihania tuollaiset yllärit 😂😂😬

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttivät teidän viikon eväät! Paitsi tietenkin tuo viimeinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullat olivat hyviä! Leipä jäi maistamatta... :P

   Poista

Instagram