#viikonräpsy 15/52

maanantai 17. huhtikuuta 2017
Olen haaveillut monta vuotta paastoavani ennen pääsiäistä. Asia on kiinnostanut minua jo parikymmentä vuotta sitten. Kuitenkin vasta tänä vuonna päätin kokeilla paastoa. Minun kohdallani se tarkoitti, että en syönyt punaista lihaa enkä kanaa laskiaisen ja pääsiäisen välisenä aikana. Aloitin tosin paaston epähuomiossa jo viikkoa ennen laskiaista. Kalaa annoin itselleni luvan syödä paaston aikana.

Eilen pääsiäispäivänä tuo paasto sitten loppui. En sännännyt heti aamulla leikkelepaketin kimppuun, vaan söin aamiaiseni ilman lihaa. Iltapäivällä meidät oli kutsuttu lapsuudenkotiini syömään. Mikä olikaan parempi tapa lopettaa paasto kuin syödä lampaanviulua, jonka alkuperä oli tiedossa. Lammas oli lähikunnasta, mummolan naapurista tilalta, jossa viljellään luomuviljaa. Tarjolla oli myös itse savustettua lohta, kananmuna-salaattia riisin tai puikulaperunoiden kera.


Olen aiemmin kirjoittanut paastostani Ei lihaa, ei kanaa - postauksessa.  Myös #viikonräpsy 9/52 - kirjoitus koski paastoa. Käytin maitotuotteita tämän paaston aikana, mutta niidenkin poisjättämistä voisin ajatella. Viimeistään vaikkapa ensi vuoden paastossa. Juustot ovat suuri herkkuni, mutta niiden ekologisuus ja etenkin vuohenjuuston eettisyys arveluttaa. Kiliparkojen julmasta kohtalosta juuston vuoksi voi lukea Lihansyöjän syyllisyys-postauksesta.

Miten tästä eteenpäin? Tuskin on enää paluuta entiseen. Valitsen mielummin kasvisvaihtoehdon kuin lihan. Nyt on tavoitteena löytää hyviä ja ravitsevia kasvisruokia, joista koko perhe tykkää. Katsotaan miten käy, kun nämä ajatukset kohtaavat sen normaalin ja välillä kiireisenkin arjen.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kuvan viikon varrelta.

Ps. Hyviä kasvisruokareseptejä saa vinkata!

4 kommenttia

 1. Kiva lukea tästä kokeilusta. Huomasitko, vaikuttiko kasvisruoka miten oloosi? Itse en ole syönyt lihaa n. kymmeneen vuoteen. Tällä hetkellä on aika helppoa olla kasvissyöjä, kun lihankorvikkeita on niin paljon kaupoissa. Tuntuu että tällä hetkellä iso ruokatrendi ovat erilaiset lihankorvikkeet. Ja hyvä niin, kasvissyönti on sekä ekologista että eettistä.

  ps. saitko meilini, jonka laitoin pitkäperjantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En huomannut ainakaan mitään negatiivista. Omatuntokin oli puhtaampi kun en syönyt lihaa. Nuo uudet lihankorvikkeet kyllä helpottaa arkea. Aina ei ole kovin paljon aikaa ruuanlaittoon. En löytänyt sähköpostia! Viime aikoina puhelimen sähköposti on temppuillut ihmeellisesti.

   Poista
 2. Minäkin välillä päätän siirtyä kasvispainoittempaan ruokaan, mutta lapsiviikoilla lihaa ja kanaa tulee käytettyä.

  Hienoa, että kokeilit. Arvostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa on vaan jotenkin niin paljon helpompaa aloittaa ruuanlaitto ottamalla jauhelihapaketti esiin...

   Poista

Instagram