12 kuvaa vuodesta 2018

perjantai 28. joulukuuta 2018
Takana on tapahtumarikas vuosi, jonka aikana tunteet menivät välillä vuoristorataa. Vuoteen mahtui paljon ihania hetkiä, mutta myös terveyshuolia ja väsymystä.

Tammikuussa neuloin paljon. Blogiin tulikin kirjoitettua vain käsityöpostauksia. Neuloin pitkästä aikaa lapaset ja toisetkin lapaset, jotka kävimme kuvaamassa alla olevassa kuvassa näkyvällä Kiikunlähteellä. Innostuin neulomaan vielä kolmannetkin lapaset tammikuun aikana. Sen jälkeen tein jo jotain muutakin. Virkkasin leikkialustan aamupiiriin ja hoitolasten leikkeihin.



Helmikuussa kirjoitin huonosta omastatunnosta, joka vaivaa minua minun tai perheeni sairastaessa. Olen yksityinen perhepäivähoitaja, eikä hoitolapsillani ole varahoitopaikkaa. Kerroin blogissa Ekopaastosta eli siitä, miten aion olla 7 viikkoa kasvissyöjä. Kävimme luistelemassa Vesijärven jäällä. Nuorimman kanssa kävimme teatterissa katsomassa Viirun ja Pesosen. Kerroin siitä, miten kaksi ensimmäistä viikkoa ekopaastoa oli sujunut ja mitä minä söin muiden syödessä lihaa tai kalaa.  Kuvan jääveistos on Heinolasta. Kävimme siellä katsomassa jääveistoskilpailuun osallistuneet veistokset. Kuvassa on venäläisen Konstantin Evdokimovin teos She. Teos voitti yleisöäänestyksen.



Maaliskuussa kerroin kokemuksistani Hiljaisuuden retriitissä. Kerroin myös siitä, millaista on saada neljä lasta seitsemässä vuodessa. Haastattelin 8-vuotta täyttänyttä kolmatta lastamme blogiin. Tämä saattoi olla viimeinen Prinsessahaastattelu hänen kohdallaan.



Huhtikuussa kerroin hurahduksestani tuorepuuroihin. Kerroin, miten löysin rinnastani patin ja kehotin kaikkia Tutkimaan tissinsä! Jos olen huolestunut tai stressaantunut puran oloani neulomiseen. Odottaessani vastauksia rinnan patin laadusta neuloin Marisukat. Unohtaakseni huolet hetkeksi matkustin miehen kanssa Tallinnaan. Osallistuin Yllätysisku jääkaappiin haasteeseen.



Toukokuussa yksi blogipostaukseni valtasi ajatukseni muutamaksi päiväksi. Kirjoitin Lidlin pullonpalautusarpajaisista blogiin. Tuohtumuksen lisäksi minua kiinnosti lähinnä se, että kuinka paljon arpojen tuotosta todella menee hyväntekeväisyyteen ja kuinka moni muu painaa vahingossa arvontanappia, niin kuin lapseni teki. No, kun molemmat iltapäivälehdet jakoivat postaukseni, niin siitähän seurasi pieni henkilökohtainen somemyrsky. Mainostin tulevaa seikkailuristeilyä Enonsaareen. Ensi keväänä muuten risteillään taas ja lipunmyynti on jo alkanut! Saimme nauttia helteisestä toukokuusta. Ystäväni synttäreitä juhlittiin kiipeilemällä Pajulahdessa. Pääsin muutaman lahtelaisen bloggaajan kanssa tutustumaan sisustuskauppa Boppikseen.



Kesäkuussa kuvasin juhannuksen kukkaloistoa. Minä ja lapset vietimme juhannuksen Hartolassa minun mummolassa. Mies oli Pietarissa jalkapallon MM-kisoissa. Pidimme Kaksplus blogiverkoston ihanien bloggaajien kanssa kesäjuhlat Helsingissä. Kävin ensimmäistä kertaa pakohuoneessa.



Heinäkuussa teimme budjettimatkan Helsinkiin Barbie-näyttelyyn. Julkaisin kuvia lapsuuden kesien maisemista. Löysin pitkästä aikaa vesikameran ja kuvasin uimahyppyjä. Melkein 5-vuotias kuopus hyppi järveen kahden metrin korkeudesta. Hänellä oli käytössä Speedon kelluttava uimapuku. Kuopus oppi myös uimaan. Neuloin Kirsikkasukat. Matkustimme Pärnuun ja otin siellä yhdet tämän vuoden lempikuvani miehen puhelimella.



Elokuussa lähdin mukaan raivausrientoihin. Palailimme pikku hiljaa arkeen.



Syyskuussa kerroin blogissani Sulo-tuolista, joka on vähän kuin suomalainen tripp trapp. Paljon parempi vain. Kirjoitin miksi blogi on ollut hiljainen. Toinen lapsemme täytti 11 vuotta. ja mies täytti 40. Lapset kertoivat totuuden minusta.



Lokakuussa minä täytin 40. Osallistuin toisen kerran tänä vuonna hiljaisuuden retriittiin. Kerroin minua vaivanneesta väsymyksestä ja muista oireista, joiden syyksi epäilin alhaista ferritiini-arvoa. Ferritiiniä minulta ei mitattu, mutta terveyskeskuksessa otetuissa verikokeissa löytyi anemia. Nyt syö rautaa ja uusi verikoe olisi tammikuussa. Minua kiinnostaa syy anemian takana ja se paljon puhuttu ferritiiniarvo. Aiheesta tulen kirjoittamaan tammikuun aikana. Matkustimme perheen kanssa viikoksi Espanjaan syyslomalle. Kerroin lukemistani kirjoista ja osallistuin Neljä asiaa minusta - haasteeseen.



Marraskuussa teimme äiti-poikaristeilyn Silja Serenadella, juuri ennen kuin laiva lähti telakalle. Muutamaa viikkoa myöhemmin minä pääsin tutustumaan uudistettuun laivaan bloggaajatapahtumassa. Muistelin syyslomaamme Espanjassa ja kerroin, mistä asioista perheenjäsenemme halusivat ottaa lomaa. Ystäväni perusti kasvatuspiirin. Blogissa kerroin, mitä kasvatuspiiri tarkoittaa.



Joulukuussa kerroin fanittaneeni Kaija Koota jo vuodesta 1993 ja käyneeni ensimmäistä kertaa Kaija Koon Keikalla vasta tänä syksynä. Tunnustin lähettäväni vahingossa typeriä tarroja Messengerissä. Osallistuin blogiperjantaihin kertomalla tähtihetkeni bloggaajana. Kadotin lapsikoruni kuukauden ajaksi ja muistutin siitä, että ei kannata jättää koruaan lasten ulottuville. Osallistuin kestotyylihaasteeseen. Joulukalenterin luukussa esittelin lasten kanssa tehtyjä kuusi-aiheisia askarteluja. Joulukuussa vietettiin Kaksplus blogiverkoston pikkujouluja Tampereella. Meidä perheen "joulukiireistä" kerroin Mistä tunnistaa todelliset ruuhkavuodet jouluna? postauksessa. Myös tänä vuonna kirjoitin mietteitäni joulusta. Tämän vuoden oivallus oli "Joulu on täydellinen kun siitä ei yritä tehdä täydellistä" Alla oleva kuva on Tampereelta yökerho Naiman ikkunasta otettu.


 

Olen tehnyt samanlaisia postauksia aiemminkin.

12 kuvaa vuodesta 2014

Tänä vuonna otin aiempaa vähemmän valokuvia kameralla. Kännykkäkuvia on sentään tullut räpsittyä. Monen blogikirjoituksen kuvat on kännykällä otettu. Blogikirjoituksia julkaisia reilusti vähemmän kuin edellisenä vuonna. En tykkää tehdä uuden vuoden lupauksia, mutta tykkään ottaa valokuvia ja blogi on minulle rakas harrastus. Niinpä haluaisin käyttää tulevana vuonna enemmän aikaa valokuvaukseen ja blogiin.


Rentoja ja mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

10 kommenttia

  1. Toivottavasti terveyskeskus tutkii kunnolla anemiasi eikä vaan hoida sitä anemiana - anemiahan voi olla vaikka suolistosyövän oire!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anemiahan ei ole sairaus vaan oire jostakin. Ja aion selvittää asiaa paremmin.

      Poista
  2. Hyvin monipuolinen vuosi ollut. Itsellä tämä postaus vielä edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on taas vuoteen mahtunut. Mielellään tulen sinunkin vuosikatsauksen lukemaan.

      Poista
  3. Ihania kuvia! Kiva postausidea tälläinen :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. On tähän vuoteen paljon ihania asioita mahtunut!

      Poista
  5. Olipa kiva muistelupostaus. Tuo jääveistos on aivan upea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hieno oli tuo jääveistos. Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista

Instagram