Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Kuusi-askarteluja lasten kanssa

keskiviikko 19. joulukuuta 2018
Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!

Viime viikonloppuna meidän tytöillä oli kaksi kaveria yökylässä. Minun ei tarvinnut juuri houkutella tyttöjä askartelemaan. Kaikki tulivat innoissaan keittiönpöydän ääreen, jossa meillä askartelut tehdään. Täytyy myöntää, että minulla oli oma lehmä ojassa ehdottaessani askartelua. Mielessäni oli tämä blogikirjoitus sekä ajatus, että tytöt tekisivät mallikappaleita erilaisista askarteluista hoitolapsille inspiraatioksi. Sen verran ohjasin askarteluja, että pyysin tyttöjä askartelemaan jotakin joulukuusi-aiheista. Ideoita etsimme yhdessä Pinterestistä. Sitä selaan muutenkin etsiessäni ideoita askarteluihin ja tekemiseen hoitolasten kanssa. Tämän postauksen askartelut ovat 2-10-vuotiaiden tekemiä.

Joulukortit on todennäköisesti jo lähetetty, mutta näillä ohjeilla voi askarrella vaikkapa pakettikortteja lahjoihin. Tai ihan vain viettää yhteistä aikaa lasten kanssa yhdessä puuhaillen.
Nämä ensimmäiset kuusiaskartelut onnistuvat pientenkin lasten kanssa ja näitä tehdessä kädentaidot kehittyvät. Ylärivin kuuset on koristeltu rutistetuilla silkkipaperipalloilla. Alarivin vasemmanpuoleiseen kuuseen piirsin kaksi viivaa, joihin lapsi laittoi tarroja. Oikeanpuoleisen kuusen koristeet on tehty sormiväreillä. Ohjeena lapselle oli painella sormella joulukuusenpalloja.Pienikin lapsi saa maalattua kauniin taustan korttiin, kun valitaan kaksi toisiinsa sopivaa akryyliväriä ja niitä pursotetaan maalauspaperille. Lapsi sitten maalaa pensselillä valkoisen paperin peittoon. Ihan pienten lasten kanssa on turvallisinta käyttää sormivärejä. Pohjan kuivuttua kortiin voi liimata vaikkapa kuusia. Olen ostanut muistaakseni Tigerista korttipohjapaketin, jonka paperi on vesiväreille ja akryyliväreille sopivaa.Pahvisia joulukuusia voi koristella kimalleliimalla. Nämä alarivin kortit sopivat vaikka pakettikorteiksi tai joulukortiksi.
Hieman isompien kanssa voi tehdä joulukortteja pahvista ja langasta. Piirsimme toiselle puolelle kolmion ja sopivin välimatkoin pisteitä. Lapset painelivat ensin pisteiden kohdalle reiät ja sitten pujottelivat erivärisiä lankoja rei'istä.
Kuusia tehtiin myös hamahelmistä. Lasten on helppo tehdä kuusia tähdenmuotoiselle alustalle. Silittäessä kannattaa pitää parsinneula lähettyvillä. Sillä voi tehdä reiän kuusen latvaan työn ollessa vielä pehmeä. Reiästä voi sitten pujottaa narun ja hamamelmikuusen saa vaikka koristeeksi joulukuuseen.Ja viimeisimpänä mukaan vielä perinteinen vessapaperirulla-askartelu. Pakkohan perhepäivähoitajan on sellainenkin tähän postaukseen mukaan saada. Tässä joulukuusessa vessapaperirullan osa toimii kuusen jalkana. Kuusen jalan olisi voinut päällystää ruskealla paperilla, mutta meiltä sellaista ei nyt näihin askarteluihin löytynyt. Kuusi on koristeltu langalla ja kuusen tähdessä on kimalleliimaa.

Eilen blogiverkoston joulukalenterin luukku aukesi Nyt Heti-blogissa, sieltä löytyy 30 ideaa lapsen aineettomaan lahjaan.
Huomenna luukku aukeaa Julia Erica-blogissa.

Viime vuoden joulukalenteriluukussa blogissani askarreltiin myös lasten kanssa. Silloin kokeiltiin muun muassa silkkipaperimaalausta ja maalattiin vesiväreillä tuorekelmun kanssa.

Rentoa joulunodotusta!

18 kommenttia

 1. Nämä yhteisjoulukalenterit ovat ihan loistavia :)

  VastaaPoista
 2. Nää askartelut on ihania, haluisin itekin askarrella lasten kanssa mutta en ole vielä kokeillut. Esikoinen ainakin tykkäsi tarrat laittaa joulukortteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti askarrella lasten kanssa. Mukavaa yhteistä tekemistä.

   Poista
 3. Ihania kuusi askartelua. Hyvä, että luin tämän postauksen, koska siitä muistin, että pitäisi vielä yksi kuusi askartelu itsekin tehdä :)
  Ihanaa iltaa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 4. Oi miten kivoja askarteluja, noi hamahelmi kuusenkoristeet on kyllä hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olivat helpot tehdä! Kaikenlisäksi pienikokoiset, niin valmistuivat nopeasti.

   Poista
 5. Paljoa ei täksi jouluksi ehditä askartelemaan, mutta josko vaikka nämä kuusikortit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän askartelut on tältä joululta tehty. Nyt keskitytään joulunviettoon.

   Poista
 6. Yhdessä askartelut ovat aivan huippua! Todella kivoja askasteluja olette tehneet!

  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi, lasten askartelut on aina niin söpöjä! Tosi kivoja ideoita ootte keksineet 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten askartelut on kyllä ihania ja liikuttavia!

   Poista
 8. Olen aina niin kateellinen heille ketkä osaavat askarrella, itse en ole koskaan osannut enkä osaa vieläkään xD

  Mutta ihanat tekeleet <3

  Hyvää ja rauhallista joulua!

  LiinaKoo/MamaLina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän en oikeastaan askartele. Ohjaan ja autan lapsia.

   Ihanaa joulua! <3

   Poista
 9. Ihania jouluaskarteluja <3 Erityisesti nuo siniset akryylivärikortit ovat suosikkini :)

  Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryyliväreistä on tullut tänä syksynä suosikkini.

   Ihanaa joulua myös teille!

   Poista

Instagram